PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547117}

Delfin Plum

El delfín: La historia de un soñador
2009
4,0 721  ocen
4,0 10 1 721
Delfin Plum
powrót do forum filmu Delfin Plum

Przestrzegam rodziców- to nie bajka, ale jakiś koszmar. Widziałam wczoraj na specjalnym pokazie przedpremierowym. Umierający delfinek, z którego odrażający stwór kradnie sny i to biedne zwierzę trzęsie się jak w delirce. Dzieci były przerażone i wychodziły z płaczem z kina. To na pewno nie jest bajka dla dzieci! Chyba, że chcecie, żeby miały przez następne kilka lat nocne koszmary i bały sie zasnąć, bo ogromny potwór zabije je we śnie, kradnąc im sny. Co za psychopata to wymyslił!

rudnicka

produkcja: Niemcy :D

rudnicka

Litości , ja w wieku 4 lat oglądałem terminatora , mając 5 - Mortal kombat , a w podstawówce wszystkich obcych i predatora . I jakoś nie mam zniszczonej psychiki czy czegoś takiego .

friko_fw

moze wlasnie masz... no ja bym swoim dzieciakom nie puścił tego w tym wieku. potem sie dziwic, ze gówniarze do szkoly noze czy pistolety znalezione u taty w szafie przynoszą i wyżynają kolegów ;p

użytkownik usunięty
friko_fw

Moszesz powiedziec swoim rodzicom, ze Galnnospoke przesyla pozdrowienia tym kompletnym idiotom.

Nie do końca rozumiem co mają do tego rodzice , ale ok :D . Ej Daniel , nie przynosiłem nigdy noży do szkoły xD

użytkownik usunięty
friko_fw

Wiem, ze nie rozumiesz.Oby Twoje dzieci rozumialy.

Galno jesteś kolejnym trollem ^_^

użytkownik usunięty
The_Fallen

Kolejnym? Znaczy oprócz ciebie?

"Moszesz" zerknąć do słownika.

ocenił(a) film na 1
rudnicka

A najśmieszniejsze jest to, że ta ośmiornica pod koniec staje się dobra =.=
Ta bajka to totalna porażka.

Cynder

Jednym horrory i przemoc w młodośći ryją psyvchike ,innym nie,a jeszcze inni zaś nie zdają sobie sprawy z tego że coś im pozostało z tego do dzis:)

użytkownik usunięty
rudnicka

No to pięknie! Ciekawe co na to Andersen ze swoimi chorymi bajkami, gdzie jest dobro i zło, gdzie ludzie umierają, gdzie są również źli prócz dobrych, gdzie nie zawsze dobro zwycięża i generalnie pokazuje Świat takim jaki on jest?

Ludziom poprzestawiało się w głowach od tego dobrobytu - kilkaset kilometrów dalej natomiast ludzie mordują się wzajemnie, zabijają (Bałkany, a dalej Afryka, Ameryka Południowa, część Azji). Świat to nie bajka.

Delfina nie oglądałem, bo to pewnie już typowa bajka, dziś żona na to poszła z najmłodszą córką, ale nie ma nic gorszego od mdłych bajek. Precz z nijakością.

ocenił(a) film na 1
rudnicka

To prawda. Film tylko na wyciagniecie kasy od rodzicow. Byl okropny!!!