PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=126211}

Diabelska plansza

Witchboard
1986
5,3 928  ocen
5,3 10 1 928
4,8 4 krytyków
Diabelska plansza
powrót do forum filmu Diabelska plansza

Ciekawy

ocenił(a) film na 8

Ogladalem ten film juz dawno temu jako dzieciak ale do tej pory utkwily mi w pamieci momenty jak na przyklad medium wylatuje przez okno i nabija sie na zegar sloneczny,albo jak latajaca siekiera wbija sie w czolo jednemu z bohaterow ;) Z racji tego ze,jak wspomnialem,ogladalem go dawno temu nie umialem jeszcze odrozniac dobrych filmow od po prostu...fajnych (jak na moj tamtejszy dzieciecy umysl:P).Jednak z tego co udalo mi sie zapamietac to film jest wart obejrzenia bo posiada niezla (tak mi sie przynajmniej zdaje ;)) fabule i klimacik.8/10

ocenił(a) film na 8
_Mario_

Ja też oglądałem ten film jako dzieciak i również zapamiętałam ta scenę. Wogóle zapomniałem o tym filmie musze go sobie przypomnieć.

evilman

:)u mnie tak samo:) w pamięć wbił mi się też hellraiser,mam zamiar znów obejrzeć te dwa filmy,ciekawe jakie teraz będą wrażenia..

veroniquekicks

ogladałem niedawno na vhs ten film, niezłe kino lat 80tych,acha to film klasy B

ocenił(a) film na 7
malutki

Jest wiele świetnych filmów z ery VHS zaliczanych do klasy B. Tutaj mamy jeden z nich.

ocenił(a) film na 7
evilman

Na VHSie miałem tytuł diabelska tablica. Za dzieciaka zrobił na mnie mega wrażenie a mi utkwiła w pamieci scena z obrączką ;)

_Mario_

I ciekawej fabuły i klimatu brak.

ocenił(a) film na 7
jgfgh

Może dla Ciebie. W latach 80 obok siedmiu bram piekieł i koszmarów z ulicy wiązów ten film mnie straszył najbardziej.

_Mario_

Wydaje mi się, że jest i klimat, i fabuła. Aktorstwo momentami mocno drewniane, ale jak na sam środek lat 80. - moim zdaniem, jest dobrze i na swoje 6,5/10 film spokojnie zasługuje.

ocenił(a) film na 7
Isz_

Klimat był świetny. Żaden slasher z grupą bezmózgich nastolatków czy atakujący kisiel.
Temat wywoływania duchów i konsekwencji z nich wynikających, napięcie i klimat, plus muzyka. Aktorzy może i sztywni ale jak wspomnialas to były inne czasy i na tle ówczesnych produkcji było dobrze.

ocenił(a) film na 8
_Mario_

Pierwszy raz obejrzalem gdy mialem jakies 10 lat i zapamietalem dokladnie to samo co przedmowcy...jakies 3 lata temu (teraz mam 30stke) udalo mi sie sciagnac z netu (angielska wersja) wedlug mojego zdania film wciaz daje rade. Nic nadzwyczajnego ale historia wciaz potrafi wciagnac.