Oglądałam go nieskończoną ilość razy...do szaleństwa byłam zakochana w Patricku Swayze...podobała mi się też Cynthia Rhodes,odtwórczyni Penny...niemniej,to Jennifer Grey przypadła rola głównej bohaterki,którą zagrała świetnie...niedawno oglądałam amerykańską wersję tańca z gwiazdami i nie mogłam poznać Jennifer.Strasznie się zmieniła,choć jest piękną kobietą,to niestety widać,że dokonał tego chirurg...z dawnej Jennifer pozostał jej charakterystyczny lekko zachrypnięty głos i świetna sylwetka...za to widząc w jakimś programie Cynthię strasznie się zdziwiłam- nie pozostało jej nic z pięknej Penny...
Tak, czytałam o tym kiedyś. Ktos jej powiedział po Dirty Dancing, ze z takim nosem to kariery nie zrobi... no i zoperowała go i zupełnie przestała byc rozpoznawalna.
Pozdrawiam.
To absolutna pozycja obowiązkowa ,każdy musi to zobaczyć. Ja widziałem go chyba z tysiąc razy i za każdym razem łezka w oku mi się kręci.Historia pewnego przelotnego 'wakacyjnego ' romansu -chyba każdy z nas chciałby przeżyć coś takiego. Patrick Swazye fantastyczny jak zawsze-to najmocniejszy punkt filmu. Uwielbiam tego aktora jaka wielka szkoda że już go nie ma wśród nas...
Nie będę tutaj oryginalna i również napiszę, że znakomity film z rewelacyjną muzyką oraz Patrickiem Swayze:)