PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11726}
7,5 303 tys. ocen
7,5 10 1 303330
6,9 41 krytyków
Dirty Dancing
powrót do forum filmu Dirty Dancing

Obejrzałam go w ciągu swojego życia niezliczoną ilość razy (choć ostatnio ze 4 lata temu już), jako berbeć ze żłobka/ przedszkola oglądałam to na vhs, nie rozumiałam niektórych motywów np. o aborcji Penny ale i tak mi się podobał, ulubione sceny była taka z wybiciem szyby w samochodzie potem zdaje się tańczyli na powalonym drzewie, nauka tańca przez Penny i Johnny'ego i towarzysząca temu muzyka, taniec w wodzie, pierwsze wejście do klubu z tym kolegą Johnny'ego i jak Baby zobaczyła jak tam ludzie tańczą, a także scena wprowadzająca jak jadą samochodem i gra taka fajna muzyczka i potem co się dzieje (taki fjany wczasowy klimat :D) pamiętam jeszcze że film u mnie w domu się nazywał "Zakazany taniec" a potem nigdy nie mogłam znaleźć tego w necie a to była taka przykrywka żeby dziecko nie pytało co to ten "sex" xD Ocena musi być 10/10 Ciekawostką jeszcze jest, że nie lubię filmów muzycznych i z motywem tańca obecnie, nowego Dirty Dancing bym w życiu nie obejrzała, a za tym przepadam!

ocenił(a) film na 10
into_the_moonlight

tez milo wspominam tamte czasy kiedy ogladalam go po raz pierwszy z koleżankami jako pierwszy film obejrzany na wideo :) jej rodzice mieli ta kasete schowana w szafce pod ubraniami... :)

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

Film głupi i obrzydliwy. Dla mnie to jest chore, że 16-letnia pinda gzi się z jakimś piernikiem po trzydziestce. Tfu.

ocenił(a) film na 10

Nie no ona miała jakieś 18lat i miała chyba iść na studia (choć dobrze nie pamiętam) a aktor grający jego jest 8 lat starszy czyli miał raczej 20-parę, takie życie dużo par gdzie dziewczyna ma 17 a on 25 jest. W dzisiejszych czasach to nie dziwi

ocenił(a) film na 10

ps. ona miała jednak nie 18 ani 16- 17lat, tak jakby co

użytkownik usunięty
into_the_moonlight

Taką różnicę jeszcze mogę zaakceptować. Myślałem, że postać którą grał Słejzi była coś 30+