PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11726}
7,5 303 tys. ocen
7,5 10 1 303330
6,9 41 krytyków
Dirty Dancing
powrót do forum filmu Dirty Dancing

nigdy, ale to nigdy

użytkownik usunięty

włączałam sobie ten film milion razy i nigdy nie obejrzałam go w całości! c: znam tylko
początek i ostatni taniec. nigdy, ale to nigdy nie udało mi się przebrnąć przez cały ten film od
początku do końca! C:

To może warto obejrzeć go całego ze względu chociażby na rolę Swayzego.

ocenił(a) film na 7
sebastian22221

Rola macho, który ma pasję w życiu: czy ja wiem, czy taka wyjątkowa ta rola była? "Dirty dancing" to z pewnością jego najbardziej znany film i może dlatego warto go zobaczyć, ale chyba nie ze względu na kreacje aktorskie, a już na pewno nie "Baby". Pozdrawiam.

tercc

Patrick Swayze grał w wielu filmach, moim zdaniem nie tylko z Dirty Dancing jest znany.

użytkownik usunięty
sebastian22221

ja widziałam go w "Uwierz w Ducha" i ten film mnie naprawdę zaciekawił ;p
ale postanowiłam obejrzeć "Dirty Dancing" i spróbować zrozumieć fenomen tego filmu XD

ocenił(a) film na 5

Ja nigdy nie rozumiałam, nie rozumiem i mam nadzieję, że kiedyś uda mi się zrozumieć fenomen tego filmu. Na razie dla mnie nic szczególnego, zwyczajna, nieprzystojnie ckliwa historia, trochę niezbyt odkrywczego tańca w tle, poprzeczkę podnosi dobra muzyka (chociaż nie wszystkie kawałki, większość jest dobra do posłuchania kilka razy) a poza tym fabuła oklepana jak plecki noworodka po jedzeniu. Nic szcze-gól-ne-go...

użytkownik usunięty
Nomirien

ostatnią scenę , kiedy jest już finałowy taniec , nie powiem , bo miło się ogląda. :)
ale dokładnie tak samo jak oglądałam pierwszą edycję YCD.
dziś włączyłam film i nie wytrzymałam.. w ogóle mnie nie ciekawi. -,-

ocenił(a) film na 5

Ogląda się miło, jak każde dobre zakończenie :).
A co to znaczy - tak samo jak pierwszą edycję YCD? Nie rozumiem, chociaż sama też kiedyś oglądałam.

użytkownik usunięty
Nomirien

kiedyś lubiłam oglądać YCD , ale tylko pierwszą edycję . i tak samo fajne były niektóre występy tamtych uczestników jak i ten taniec. co wcale nie oznacza , że są na równym poziomie , od razu zaznaczam.

ocenił(a) film na 5

Ej, no, naprawdę :). Ja też tak miałam, chociaż w życiu nie przyszło mi do głowy porównywać DD do YCD...

użytkownik usunięty
Nomirien

nie chcę twierdzić, że ten taniec w Dirty Dancing był na takim samym poziomie jak ten, ale wydaje mi się, że to dość podobne "zjawisko" , nie wiem czy mogę tak napisać. zakończenie jest bardzo przyjemne i właśnie takie miało być. miało być przyjemne, żeby ludziom się spodobało i chciało je oglądać, tak ja robię. :) zakończenie jest naprawdę fajne i lubię do niego wracać, choć nie mam większego pojęcia o czym jest film ;p

ocenił(a) film na 5

Film to banalna historia zakazanej miłości, to już wtedy było modne i książek przerzucało się na kino, ot co :D. Mogli się trochę bardziej postarać z tym scenariuszem, ale widocznie idea była inna.

użytkownik usunięty
Nomirien

choć film okazał się hitem i jakieś dwa / trzy / może więcej miesiące temu leciał chyba z 3 razy na tv4 :p

A myślalem, że wszystkie kobiety kochająten film :) Ja nigdy go nie obejrzałem z tego co pamiętam, przynajmniej w całości. Ta aktorka Grey była dla mnie nie do strawienia.

użytkownik usunięty
Pinto

szczerze mówiąc, mi jej uroda jak i gra [ z tego co widziałam ] też nie przypadła do gustu i nie twierdzę tylko dlatego, że jej zazdroszczę, ale tak naprawdę uważam.