PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10006883}

Dom

The House
2022
6,8 9,4 tys. ocen
6,8 10 1 9419
7,5 6 krytyków
Dom
powrót do forum filmu Dom

Pierwsza historia niesamowicie mi sie podobala: ta naiwnosc z jaka zostaly zrobione postacie z filcu... ten bezbłędny, czysty brytyski - przepieknie sie sluchało, ogladało.
Druga i trzecia historia - ciekawa, ale nie przepadam za myszkami, kotkami odzianymi w ludzkie ciuchy, imitujące ludzkie życie. Trzecia historia najmniej przypadla mi do gustu; tak jakby troszke na siłę powstała zeby spiąć dwie poprzednie, ale pierwsza genialna :)
Ciekawa jestem czemu w 1 czesci pozwolono sobie na ludzkie istoty, a w dwoch kolejnych zwierzęce. Człowiek, a pozniej istoty ktore zamieszkują te domy? hm..

ocenił(a) film na 7
qzka

Akcja cały czas rozgrywa się w jednym domu. Może zmiana postaci to taka metafora przemijania najpierw ludzie, którzy są zjedzeni przez robaki, które przyciągają myszy i później kot w pogoni za myszą... hm ot taka luźna interpretacja

Kinana11

tez tak myslalam, ze moze pierw ludzie i pozniej reszta, ale cos nie moge tego sensownie zinterpretować; czy to jest przemyslane, czy luzem puszczone, a nie chce sie na siłę doszukiwać :)