Wywiad z Chatwinem na temat DB i postaci w jaką się wciela - Goku.
Sprawia wrażenie jakby traktował DB jako typową baję dla dzieci ("Wiele dzieciaków kocha Dragonballa(...)" - podejście z dystansem). Chyba nie bardzo się angażuje w tą rolę ;/
http://www.youtube.com/watch?v=ietr_n2rvsc
Co innego Picollo - James Marsters. Jest pełen entuzjazmu:
http://dragonballthemovie.blogspot.com/2008/01/piccolo-interview.html
Pojawiły się też nowe zdjęcia z planu:
http://img339.imageshack.us/img339/9311/dragonballsetrj8.jpg
http://bp0.blogger.com/_UPiDqGJQuaY/R6y8CtnE8QI/AAAAAAAAAIE/KR_Umt9B98M/s1600/pa lenque.jpg
http://bp0.blogger.com/_u6AkURBOyVU/R-GI1fKocQI/AAAAAAAAALo/-88pycC0Zvo/s1600/me xico-sc-nes-gros-plan.jpg
Po innych fotkach można wywnioskować, że film będzie zgodny z aktualnymi trendami hollywoodzkimi...: młodzieżowe perypietie, nielegalne walki, highschool friends, goku jako typowy nastolatek z kumplami ze szkoły itp.
Dowód: http://dbthemovie.com/gallery/d/1078-2/studentdb.jpg
(Po prawej: Goku i jego dziewczyna - Chichi; no dobra słaby dowód ale zobaczcie na ich znajomych - widzieliście chyba oficjalną fotke ze szkoły)
Dużo ciekawych zdjęć w 4 działach tutaj:
http://dbthemovie.com/gallery/v/setpics/
- Możliwe, że Gary Oldman zagra ojca Vegety (retrospekcje?)
- prawdopodobnie film ukaże się nie wiosną 2009, a w grudniu 2008
SPOILERY:
- Chichi walczy z Mai, która przegrywa, potem wyciąga nóż ;p
- Chichi ma czerwoną sukienkę, a Mai czarne, skórzane wdzianko
Podsumowując: zaczynam się martwić o ten film ;p
Prawdopodobnie teaser zaprezentowany w Japonii i/lub podczas Cinema Expo 2008:
http://www.wat.tv/video/leakedtrailer-qvbl_haco_.html
Poza napisem nic więcej nie pokazuje. Ponoć w najbliższym czasie ma się pojawić w lepszej jakości. Czy będzie też dłuższy - nie mam pojęcia.
Poza tym pojawiła się mała plotka odnośnie Piccolo. Jedną z jego mocy ma być 'wyciąganie' zła z ludzi i tworzenie z nich złych klonów które będą mu służyć. Ma to być odniesienie do podziału jakiego dokonał wieki temu ubiegając się o stanowisko Boga Ziemi (pozbył się całego zła i tak narodził się Piccolo Daimao). Nie wiem czy to jest prawda czy nie a jeśli tak to sam nie wiem co o tym sądzić. Trochę mi to przypomina motyw z Garlickiem Jr. który zatruł świętą wodę (o ile dobrze pamiętam) i zmieniał ludzi w złe istoty.
Ale zaj**isty ten teaser *_*
Noo... wreszcie coś w pełni zaspokoiło moje potrzeby.
Ale mam nadzieję, że wkrótce zobaczymy jakiś bardziej 'rozrzutny' materiał, bo ten nieco skąpy.
Co do spoilera o Piccolo - przy tych wszystkich zmianach co do oryginału ta i tak jest mało straszna... a prawdopodobnie będzie czymś uciekawiającym nieco tego Dragonballa.
ja pierdziele co to miało do cholery byc ?!
nawet nie zauważyłem żeby pokazali coś związanego z db dopiero poprzesuwałem sobie kilka razy i ujrzałem różowy napis dragonball!!!
nie mam słów żeby to opisac... jaja sobie z nas robią czy co?! film już mają dawno nakręcony, pewnie połowa efektów zrobionych a oni dają nam same ochłapy... żałosne !
Teaser pierwsza klasa! xD' hehe, pewnie ten co to nagrywał dopiero po chwili ogladania zajażył, ze to DB i zanim ten wyłączył kamere to nagrał tylko logo Dragon Ball'a xD' No ale wkońcu jakiś filmik jest o! :P
Niewykluczone że tak właśnie było ;p Albo na odwrót, to był początek teasera ale jakiś gnój z ochrony zauważył i wyrwał chłopakowi kamerę xP Tak czy siak, jak pisałem niedługo ma się pojawić lepsza wersja ale czy to oznacza że będzie coś więcej pokazane czy tylko tylko że obraz nie będzie taki rozmazany to się dopiero okaże.
"prawdopodobnie będzie czymś uciekawiającym nieco tego Dragonballa."
Też tak myślę, pewnie będzie jakaś scena w której przyjaciele Goku (a nawet jego dziadek) nagle będą go chcieli zabić czy coś. Jak dla mnie pomysł jest dobry, grunt jak to wykorzystają.
"film już mają dawno nakręcony, pewnie połowa efektów zrobionych a oni dają nam same ochłapy... żałosne !"
Wiesz, po prostu chcą maksymalnie podgrzać atmosferę (albo do samego końca opóźnić pokazanie jak słaby jest ten film xD dobra tylko żartuję). Właśnie dlatego film wciąż budzi takie emocje, niby nakręcony, niby coś tam wiemy, niby mamy jakieś fotki ale jak się nad tym zastanowić to tak na prawdę nie wiemy nic. Ani jakie wątki się pojawią, ani jak to będzie ostatecznie wyglądało. Dzięki temu wszyscy fani czekają z niecierpliwością. Pamiętam jak czekałem na trzeciego Spidermana, łykałem wszystkie fotki, filmiki, opisy, potem poszedłem do kina i wyszło na to że wiedziałem już wszystko przez co film strasznie mnie zawiódł. Za to te filmy które obejrzałem nic wcześniej o nich nie wiedząc, do tej pory są wśród moich ulubionych, może tak będzie i z Dragonballem (oby!).
Uff... a się rozgadałem -_-;
HunteR < czy Ty też widzisz w swoim avatarze taką jakąś postać z dużym czarny okiem, białymi włosami i nieprzyjemną buźką? Taka choćby wiedźma-potwór? Ja zawsze to widzę jak patrzę na Twój avatar...
To Hellsing jak się nie mylę. Już chciałem napisać że Alucard chleje krew z połówki głowy, ale to jakiś inny wampir bo ma białe włosy.
PS. Sory za offtopa.
To jest Alucard ;p Przypomnijcie sobie czemu Dracula miał białe włosy to wszystko stanie się jasne ;>
Kwic - przez ciebie zajrzałem na większą wersję i się dowiedziałem, ze to wcale nie jest wiedźma-potwór... obaliłeś moją teorię życiową ;p ;p ;p
A co do trailera to nie rozumiem haseł w stylu: "jaja sobie z nas robią?"... przecież oni nic nie dali to o co chodzi?... że coś wyciekło to nasza sprawa oni to mogą mieć głęboko w d... ;p Jak sami nam zaprezentują oficjanie trailer to może komentować (czyt. narzekać).
Teaser jeszcze w tym miesiącu!
http://dbthemovie.com/2008/07/19/immediate-music-scores-trailer-music-for-dragon ball/
http://dbthemovie.com/2008/07/07/teaser-this-month/
tak czytam po łebkach wasze posty i czasem sie smieje czasem płacze :P
rozwaliło mnie wypowiedz w stylu :"a to nie bedzie DBZ?! ja myslalem caly czas ze to bedzie DBZ"
ja sie nie czepiam ja chce sie poudzielac^^
i przypomina mi sie kiedy jakis czas temu czytalem na forach : "stworzenie filmu DB z zywymi aktorami bedzie niemozliwe bo jak oni postawią Goku włosy do góry??"
mi sie wydaje ze to moze byc dobry film,dobra ekipa twórców, aktorzy tez chyba udani,lepsi tacy niz jacys bradzi pici,clooneye,di capriosi, ect. ect.
poczekajmy do premiery a potem podyskutujmy :P
ale jak to sie mowi : o gustach sie nie rozmawia :) i znajda sie tacy ktorzy beda sie zachwycac tym filmem,inni beda wszedzie widziec jakies bledy, innym zakreci sie łezka w oku,a inni wogle nie zwroca uwagi ze taki film powstał...
dziekuje bardzo. bez poważania <JA>
A wie ktos może czy w tym filmie będzie Piccolo Daimao?? I skoro to ma być trylogia to jak ją nakręcą?? Drugi film Saiyan Saga a trzeci Freezer Saga?? A co wtedy z Buu Saga??
popatrz sobie na obasde... bedzie picollo, choc nie wiem czy daimao, a saiayn saga to freeza saga jest. wiec bylyby picollo daimao saga, freeza saga i pozniej jkaos polaczyc buu i cella labo zrobic jescze dwa filmy
Geniuszu jest Sayin saga a póżniej dopiero freeza saga! Następne jest Gralic jr. Android saga a później dopiero Cell saga!
masz całkowitą racje,co do db to według mnie bedzie to trylogia w stylu saga piccolo,sayian i frezera,wszystko zakonczy sie tym ze goku przemieni sie w legendarnego wojownika. I wedlug mnie to najleprzy pomysł
masz rację,już wkurza mnie takie podejście że dzieci wmawiają sobie ze bedzie Cell Saga czy Buu Saga ,to sie robi już powoli śmieszne!pozatym oficjalnie już wiadomo że trylogia będzie w stylu nr.1 Piccolo Daimao,nr.2 Saiyan- Nappa i Vegeta ,nr.3 Freeza i poziom SSJ. i również jestem szczęsliwy że tak fabularna historia DB sie potoczy a osoby które myślą że w którymś z filmów pojawi sie Cell czy Buu uważam za naiwne.
Dupa a nie trylogia. Ze Spajdeja też mieli zrobić 3, a tu już 4ka jest zapowiedziana. Jak będzie dobre i kasowe, to nie tylko Cell i Buu się pojawią, ale pewnie nawet Brolly się wciśnie.
Zapomnij o tym,jeszcze pierwszej czesci nie bylo,a co dopiero mowa o buu czy brollym,wedlug mnie beda tylko 3 czesci. Dalsze sagi nie miały by juz takiego sensu jak poprzednicy,to byla by juz dziecinada
Dupa nie dziecinada. Cell saga jest najlepsza ze wszystkich i jeśli dobrze im od pierwszej części film wyjdzie, to będę zawiedziony jak nie zobaczę Cella w wersji LIVE.
Ja tez bym chciał zobaczyc wszystkie sagi w wersji LIVE ale poprostu tak nie bedzie,bo nie wymysla dobrze trzymajacego sie scenariusza,z tego co mi wiadomo to twórcy nowego db chcą to bardziej urzeczywistnic,a to trudne zadanie,osobiscie jestem bardzo ciekawy tego co wymyslą i wiem ze to bedzie sie napewno sporo różniło od pierwowzoru,ale o pozostałych sagach jak cell i buu według mnie mozna tylko po mażyć.
Wiesz, marzenia czasem się spełniają ;)
Więc póki co, 3mam kciuki za pierwszy film, żeby dużo sosu popłynęło do producentów, żeby następnie dużo popłynęło OD nich :)
Co wy ludzie gadacie? Garlic Saga? Cell Saga? Nie ma czegoś takiego. Motyw z Garlickiem Jr. jest kontynuacją pierwszej kinówki z Zetki a Cell jest częścią Sagi Androidów. Sag w całej serii jest sześć (plus dwie z GT): Dragon Ball Saga, Piccolo Daimao Saga, Saiyan Saga, Freezer Saga, Android Saga, Majin Buu Saga, no i z GT Bebi Saga oraz Super Android & Evil Shenlong Saga.
To że film będzie trylogią wiadomo już od dawna i że zakończy się tak jak początkowo Toriyama planował (czyli po zabiciu Freezera). Ale faktem jest że jeśli trylogia będzie na tyle dobra że zarobi mnóstwo kasy to na pewno powstaną kolejne części (a że w zanadrzu mają jeszcze bazę w postaci dwóch sag Zetki i dwóch z GT, nie będzie problemu z ewentualnymi sequelami).
A tak w ramach nowinek, Mai znowu dostaje wycisk ;p
http://pl.youtube.com/watch?v=J2XJ2B8HaKU&eurl=http://dbthemovie.com/
A ja bym raczej powiedział że to cyborgi są częścią Cell sagi. Skoro prawie każda inna saga miała nazwę od imienia głównego Bossa, to nie wiem czemu wg. ciebie z Cellem miało by być inaczej.
ten dragon ball będzie sie nadawał do podtarcia sami wiecie czego.Prawie nic nie ma ten film do anime.Aktorzy do bani.Charakteryzacja też itp.Ciekawe jak sceneria będzie wyglądała!!Walki itp.
Takie posty też się nadają do podtarcia sam wiesz czego, wypowiadaj się w ten sposób jak obejrzysz film, na razie tylko trzeba czekać, a na swoje opinie przyjdzie czas po premierze. Przypomina mi się raz akcja z kumplem, jak powiedział że ten krem do kanapek Milky Way jest niedobry, to zapytałem czy próbował, to powiedział że nie, ale na pewno jest niedobry, bo wygląda jak takie rozsmarowane g***o. Te postacie też tak mogą wyglądać, a pozory mylą :)
Sprawdziłem to co napisał Hunter,i faktycznie sie zgadza,nie ma cell sagi,tylko android saga,wracając do wypowiedzi na temat filmu,jak mozna oceniac coś czego się jeszcze nie widziało tak naprawde,żal mi was troche ze tak jestescie nastawieni do tego filmu,wedlug mnie to co niedługo już obejrzymy napewno bedzie ciekawe dla każdego prawdziwego fana db,jedni moze sie zawiodą lub rozczarują,ale nie zapomnijmy że może być odwrotnie,dobrym przykładem są tu TRANSFORMERSI,film jest zrobiony na podstawie swojego poprzednika,mocno zmieniony,ale efekt fantastyczny,nikt sie chyba nie zawiódł na tym filmem,jestem zdania ze z DB bedzie tak samo,przynajmniej mam taką nadzieje
Co fakt, to fakt FORMERSI kopali dupę, ale tam już w postprodukcji było widać że poza wyglądem robotów większych odstępstw od oryginału nie będzie. W Dragon Ballu za to jest więcej różnic niż podobieństw. Goku - smutas wyrywający lachony ??? To tak jakby z Optimusa zrobić Decepticonowego Minicona.
Mimo to jednak, nie przekreślam jeszcze tego filmu. Jak zobaczę teaser i nie spowoduję on u mnie odruchów wymiotnych i żądzy terroryzmu na 20thCF, to pójdę do kina i wtedy będę miał używanie, a czy będzie na + czy na -, to się okażę.
Ci z 20thCF wiedzą że db ma dużo fanów nie tylko w stanach ale na całym świecie,dlatego nie nakręcą według mnie zwykłego śmiecia,dużo informacji jest mocno zatajonych,tak naprawde wiele nie wiemy,i praktycnie narazie nic nam nie pokazali,pare fotek robionych gdzies na boku,albo słabej jakości,mimo wszystko ja jestem dobrej myśli,nie ośmielą się zawieść fanów db :)
http://img367.imageshack.us/img367/6863/weeklyplayboypo3.jpg
Niby nic nowego, ale tak w ramach ciekawostek ten artykuł ukazał się w Weekly Playboy ;p Co prawda to nie jest to samo pismo co Playboy znany na świecie (wersja raczej dla nastolatków wiec odpowiednio grzeczniejsza) ale jednak ;p
Jeśli chodzi o tekst na stronie to też nie wiele nowego. Informacje kto kogo gra, kiedy premiera i co nieco o mangowym pierwowzorze. Oprócz tego Chatwin najbardziej sobie chwali w filmie sceny akcji oraz kamehameha.
Co do dyskusji która wywiązała się wyżej:
"W Dragon Ballu za to jest więcej różnic niż podobieństw. Goku - smutas wyrywający lachony ???"
Niestety robią ten film w stylu Spidermana i podobnych. Główny bohater ciamajda na końcu filmu staje się herosem, ratuje świat i zdobywa dziewczynę. Amerykańskie nastolatki będą walić do kin drzwiami i oknami, tak przynajmniej wyobrażają to sobie producenci bo to typowy model bohatera z którym przeciętny nastolatek może się utożsamiać. Taka jest prawda i nic na to nie poradzimy.
"nie ośmielą się zawieść fanów db"
Pokazali już nie raz i nie dwa że mają głęboko gdzieś fanów. Akurat tego nie rozumiem bo nawet gdyby zrobili film który spodobałby się jedynie fanom, to przy takiej popularności Dragon Balla na świecie i tak mieliby ogromne zyski, a zadowolony fan domagałby się sequela (i to nie jednego) zamiast bojkotować film. Niestety producenci liczą że jak udziecinnią ten film (i dołożą elementy z typowych filmów dla nastolatków) to zachęcą do wizyty w kinie także ludzi nie zainteresowanych wcześniej Dragon Ballem a prawda jest taka że prędzej zniechęcą fanów.
Ale mimo wszystko i tak nie mogę się doczekać premiery. Nawet jeśli treść będzie denna to przynajmniej efekty będą na poziomie. Transformers też miało treści tyle co kot napłakał a jednak film wgniatał w fotel ;p Dlatego uważam że w najgorszym wypadku filmowy DB będzie po prostu ciekawostką dla fanów (tak jak Magic Beins).
Nie porównywałbym do spider mana bo to chyba w pierwowzorze było że był ciamajdą. A poza tym prosiłbym o nie pisanie na temat filmu, mając do dyspozycji tylko parę zdjęć. Wstrzymajcie nerwy i przestańcie pisać w kółko to samo, bo śledzę ten temat od początku i zamiast być 8 stron mogłyby być spokojnie 4, z wartościowymi wypowiedziami i NEWS'ami. I weź to wszystko przeczytaj...
"...Amerykańskie nastolatki będą walić..." - w tym momencie miałem złe skojarzenia... :D
Nowinka, Goku będzie miał też pomarańczowe ciuchy:
http://img155.imageshack.us/img155/489/dragonballpicdp0.jpg
I jeszcze małe co nieco z japońskiej telewizji:
http://pl.youtube.com/watch?v=aIwBL1a4BJk&eurl=http://dbthemovie.com/
""...Amerykańskie nastolatki będą walić..." - w tym momencie miałem złe skojarzenia... :D"
Taa... głodnemu zawsze chleb na myśli ;p Jeśli chodzi o porównanie do Spidermana to jest ono jak najbardziej trafne i nie ma znaczenia że w mandze było inaczej bo w filmie będzie dokładnie tak: ciamajda odkrywa w sobie niezwykłe moce i ratuje świat. Nic na to nie poradzę.
Znalazłem taki filmik http://pl.youtube.com/watch?v=fR7oVOMqS2g&feature=related jest on dość stary i za wiele nowego nie pokazuje, ale widać parę ładnych plenerów gdzie był kręcony film, szkołę do której chodzi Goku i prawdopodobnie stadion na którym odbywać się będzie Tenkaichi Budokai. Jest też coś co mnie nastroiło bardzo pozytywnie, czyli Chatwin z uśmiechm na facjacie.
Prawdopodobnie większość widziała już te zdjęcia, ale spodobała mi się ta kompilacja i pomyślałem że można by ją tu umieścić.
Czy mi się zdaje czy goku będzie rzucał w filmie świecącymi smoczymi kulami? ;p Może zamiast kamehameha? ;P
Nie mogę przeboleć tylko jednej rzeczy.. ten aktor który gra Son Goku w sumie nic do gościa nie mam twarz nawet może być do tej roli, ale włosy przecież goku miał fajniejsza fryzurkę:/ Takie jak on na plakacie to ja czasem nosze a w filmie nie gram ;P Ale najbardziej mnie zastanawia jak będzie wyglądał Goku z taką klatą jak on ma... ja rozumie ze kogu był suchelec ale był nieźle ( wspaniale ) wyrzeźbiony a przecież u niego no sorry ale wyćwiczony to on nie jest... A jak wy sądzicie ? Dadzą rade mu zrobić mięśnie efektami specjalnymi ??
Po 1. Goku w sadze Piccolo PAKEREM NIE BYŁ - dopiero kiedy zaczął trenować podczas Sayians Sagi, złapał mięśnie ; )
A ten tu - czyli Goku z filmu, prawdopodobnie też pakerem z początku nie będzie, bo poewnie tak koło 15 minuty filmu dopiero odkryje swą siłę i zacznie ćwiczyć na poważnie...
Po 2. Wreszcie mi się plakat tego filmu podoba. Świetne kolory - takie dragonball'owe (chodzi mi o krajobraz)-mam nadzieję, że w filmie też zobaczymy plenery w "dragonball'owych" kolorkach ; )
Poza tym Goku dajnie wygląda w pomarańczowym stroju (nareszcie jak Goku). A to, że Chatwin nie jest wypakowany jeszcze dodaje uroku TEMU Son Goku.
Tylko czemu on się tak wozi z tą kulą? Co plakat, to on trzyma kulę '4', on to chce opchnąć na ebay'u czy co, że tak ją wszędzie reklamuje... on tam powienien chyba fireballa trzymać, chyba, że rzeczywiście bedzie kulą rzucał w Piccolo, żeby mu guza nabić na czole, bo mu zapomnieli czułek dorobić xD
I ciekawe, czy w tym filmie będzie smok w końcu.
A tak z newsów - to grupa Immediate Music pochwaliła się, że ich muzyka będzie w trailerze DB, cieszy mnie to, bo mają fajną klimatyczną muzykę.
Baranek ale ten film jest o "Smoczych Kulach" Dlatego też ją trzyma w ręku a dlaczego jest to 4-ta to wszystko jest wyjaśnione a anime! Goku dostał ją od dziadka...
co do tej fryzury... to może poprostu nie udało się im osiągnąc takiego efektu jak w anime albo głupio wyglądał w tym fryzie i zmienili go na taki... kto wie... ale i tak jest w miarę dobrze... ;)
i nie wiem czemu mam takie wrażenie, ale ten plakat gdzie goku ma pomarańczowy strój wydaje mi się taki dziwny i nie prawdziwy jakby to robił jakiś fan... ale pewnie się mylę...
>>Do trias16 >> ja doskonale wiem, co ta kula oznacza i że kula musi się pojawić na plakacie i bardzo się cieszę, zę jest i wygląda tak jak powinna... ale Goku powinien tu robić fireballa, a nie ciągle kulę w ręce trzymać... bo na każdym prawie plakacie trzyma ją w rękach. Pozdrawiam.
>>Do dzwonu87 >> Już więcej ENTERÓW nie dało się dodać do tej twojej ambitnej wypowiedzi? - a Trailer prawdopodobnie bęzie w tym lub przyszłym miesiącu - to info z FOX.
Hymmm goku był bardziej chudziną podczas sagi picoolo ??
Odcinek 147
13:33 Minuta odcinka
http://img26.picoodle.com/img/img26/4/7/20/f_snapshot200m_5454ef0.png
I teraz porównajcie tą klatę do tej tego aktora.. no bez przesady :/ Szkoda ze Bruce Lee nie żyje on by się nadał do tej roli :)
Tyle że facet to będzie na podstawie z sagi Piccolo Daimao a nie Piccolo jr. Więc Goku wtedy był jeszcze młody i nie aż tak 'rozbudowany'...
http://dbthemovie.com/2008/07/19/immediate-music-scores-trailer-music-for-dragon ball/
Spoko :) Zawsze chłopaki od efektów specjalnych będą mogli mu domalować parę mięśni brzucha jak to zrobili w 300 :D
Goku w filmie będzie miał ok 18 lat czyli mniej więcej tyle co podczas 23 Tenkaichi Budokai. Dlatego porównanie którego dokonał Jamnik_sst było dość trafne. Ale nie należy przesadzać, w Dragon Ballu większość fighterów była mniej lub bardziej przypakowana, jednak porównajcie sobie muskulaturę Goku choćby z muskulaturą Mr. Satana. To nie mięśnie stanowią o prawdziwej potędze (o czym przekonał się Broli mimo przejścia na USSJ ;p ).