Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

NEWSY!!!!

ocenił(a) film na 1

Zakładam ten nowy temat ponieważ, w tamtym już się zrobiło zamieszanie i nic nie słychać o newsach o filmie.
Na tamtym możecie się kłócić do woli, a na tym wolałbym żeby coś było nowego związanego z DBE.
Pliss nie zaśmiecajcie tego tematu...

ocenił(a) film na 6
gohan263

Victor skoro ten film to gówno to po chu.. zaglądasz tutaj i robisz nie potrzebnie zainteresowanie ty filmem, skoro to gniot. I jeszcze jedno przemyśl to a nie odpisuj odrazu jakiegoś głupiego posta tylko po to by coś sobie udowodnić...

ocenił(a) film na 2
gohan263

ot lubie robić właściwy PR do tego gniota xD i tak łatwo nie odpuszczę :) i mam nadzieję że chociaż jednego z potencjalnych widzów zniechęcę xD

ocenił(a) film na 2
adaspoczta

muhaha rozbawiłeś mnie :D
primo: bedziesz musiał skończyć wiele szkół, następnie uczęszczać na wiele szkoleń i dopiero wtedy obniży ci się IQ do mojego poziomu żebyś pojął co to zły PR! I może wówczas się zrozumiemy :D
secundo: z tego co czytałem na tym forum to CAM są ocenzurowane i brakuję paru minut :) film zasługuje na 2/10 ale mam nadzieje że owe brakujące minuty pogrążą go jeszcze bardziej i będę mógł dać z perwersyjną rozkoszą 1/10 xD muhahah

dzieci NEO pozdrawiają „inteligentów” 8D

ocenił(a) film na 1
Victor_Delacroix

Victor wkurwia wiele osób, ale teraz dzięki niemu ten temat żyje, kwestia gustu czy to dobre życie czy nie :P

ocenił(a) film na 6
Victor_Delacroix

Najciekawsze z tego wywiadu wydaje mi się to, że twórcy mogli bez problemu zrobić takie efekty specjalne, że fani mieliby mokro w majtach, ale twórcy doszli do wniosku, że nie ma sensu zaczynać trylogii od DBZ. Podjęli się ryzyka rozpoczęcia serii filmów o DB od Dragonballa, choć w pierwotnym zamyśle miano rozpocząć bezpośrednio od DBZ. Wiedziano, że taka konwencja filmu jest ryzykowna, bo DB nie jest tak widowiskowe jak DBZ. Trzeba było też zmodyfikować materiał źródłowy, by udało się to klarownie przedstawić. Gdyby zaczęto od DBZ prawdopodobnie mielibyśmy wszystko jeszcze bardziej odstające od anime.

" That the first shot of our hero is not blond Goku firing a massive energy blast and wiping a mountain out. That would be very cool, but that’s not the beginning of the story. "

Dobrze powiedziane, Goku nie od razy był blondaskiem miotającym potężną energią i zmiatającym góry z powierzchni ziemi. To byłoby świetne, ale to nie był początek historii.

eh trudno mi określić co sądzę o tym filmie. Cieszę się, że w ogóle powstał. Zaczynam coraz bardziej rozumieć twórców. Wyobraźcie sobie ilu tak naprawdę jest fanów którzy uwielbiają tylko historię DBZ, znających tylko tą historię. Dlatego to DBE to DragonBall mocno popchnięty w stronę DBZ (brak motywu dzieciaka na chmurce).
No nic, pozostaje tylko wierzyć, że od następnego filmu zacznie się ostrzejsze napierdalanie :)
To tyle, trochę wyrozumiałości dla twórców. Polecam przeczytać cały wywiad z Marstersem

ocenił(a) film na 5
bbksk

Masters widać ze się zna i że dobrze mu zrobiło oglądanie z synem anime.Dobrze to ujął że każdy by chciał zobaczyć niszczenie gór,fale Energi itp.Dodał do tego przecież że mogli by zrobić te wszystkie efekty bez problemu.

Matko więc jednak wszystko to co chcemy zobaczyć zobaczymy w DragonBall 2 :Reborn

Niemogę się doczekać:];]

ocenił(a) film na 8
kefirhero

Nowy trailer - http://www.youtube.com/watch?v=NC9ZuhLwM6o

ocenił(a) film na 7
kaneda1_2

Przyznam, że bardzo mi się podoba, mimo tego szalonego języka ;).

ocenił(a) film na 1
Doktor_Wong

Na stronie kina Helios napisane jest, że film będzie trwał 89min i jest od lat 12 ;d
Spot, do którego ktoś już chyba link podawał, ale hiszpańskiej wersji. Teraz wersja angielska ;d
http://www.youtube.com/watch?v=20a2OExphxw&feature=channel_page
Ostatnio pojawiła się także reklama Burger King'a:
http://www.youtube.com/watch?v=E9aBkZZLsS0

ocenił(a) film na 10
driudi

tyle ze w angielskim nie ma scenki z oozaru;p

ocenił(a) film na 7
patriko69

No nie ma rzeczywiście, a szkoda bo to fajna scenka. A co tej reklamy to w polskim Burger Kingu, nie ma zestawów dla dzieci xP.

ocenił(a) film na 1
Doktor_Wong

Budżet jednak nie wynosił 100 mln $ tylko 45 mln $ :P

ocenił(a) film na 6
MistrzNadMistrzami

No to czyli już nie ma się co czepiać, jak na taki budżet, myślę że zwrócą im się koszty i to z nadwyżką...

ocenił(a) film na 1
MistrzNadMistrzami

Skad masz te informacje ?Jesli nie potwierdzisz tego konkretnym zrodlem to nie uwierze ze DB:E mialo tylko 45mln budzetu

ocenił(a) film na 6
UBEKakaPOLICJA

No i jeśli potwierdzisz to wreszcie wszyscy przestaną się dziwic(ze mną włącznie) dlaczego dość słabe efekty są! :D

identyfikator1992

Tak. miało tylko 45 :) Wejdz na stronke dbthemovie i tam jest nowy news :) ale w sumie jak na taki mały budzet to calkiem spoko film :)

ocenił(a) film na 6
dadasac_2

No w sumie może i tak, w sensie efektów, ale wciąż niektóre rzeczy sa beznadziejne :P
Chociaż ja nadal pozytywnie nastawiony, jak najbardziej xD

identyfikator1992

Ja Też :) Jestem zadowolony że ten film został zrobiony :) Może nie rewelka ale ja nie jestem wymagający :) A Co Do wyników do dnia dzisiejszego DB:evo na azjatyckim rynku zarobiło 21 mln$ Więc spokojnie dobije do 100 z resztą Świata. Kwota oparta o rank Z boxofficemojo.com

ocenił(a) film na 8
dadasac_2

Pojawiła się informacja w internecie, że kolejna część Dragon Ball może pojawić się już na wiosnę 2010 roku.
Więcej na tej stronce - http://www.dragonballmovieblog.net/

ocenił(a) film na 2
kaneda1_2

I jeden z czarnych charakterów ma być grany przez Roberta Pattinsona. Z początku myślałem, że to ma być Vegeta i nie spodobało mi się to za bardzo. Jednak patrząc na jego fotkę na filmwebie stwierdzam, że może nawet pasować na Raditza. Chyba, że Fox wpadnie na genialny pomysł i połączy te postaci w jedną, o zgrozo.

ocenił(a) film na 3
g_mat89

no trochę zdziwko ~ 40 mln $, ale biorąc pod uwagę że nie grają tu najmodniejsze sławy (ja praktycznie nikogo z obsady nie znałem wcześniej) to to mogło tak zminimalizować budżet...

ocenił(a) film na 2
Numer_44

bluźnisz Chow! jest na samym piedestale wśród aktorów!! dociekam tylko czy mu sie cuś z głową na stare lata nie porobiło że sie zgodził na grę w takim chłamie !!!!!!!!!

Victor_Delacroix

Fajnie by było :-) Gniot to może nie jest ale rewelacji też niema :) Generalnie na pewno pujde do kina :)

ocenił(a) film na 3
Victor_Delacroix

Czytaj ze zrozumieniem... napisałem praktycznie nikogo to nie znaczy wszystkich...

ocenił(a) film na 3
Numer_44

Jak u was z plakatami w kinach?

Bo u mnie zero, totalne zero. Ok mogę zrozumieć, że mało znaczące kina nei mają ich, ale w CINEMA CITY, totalne zero, są nawet plakaty z Szybko i wściekło, które będzie dopiero 24 kwietnia, a z Dragoballa, nawet nie ma malutkiej ulotki. Czyżby, planowana premiera nie odbyła się w terminie?

ocenił(a) film na 6
michal9o90

sZYBKO I WŚCIEKLE MIAŁO PREMIERE WCZORAJ W POLSCE:P...

ocenił(a) film na 7
gohan263

Też nigdzie nie widziałem plakatów tego filmu. Nie rozumiem, co to jakaś utajona promocja czy co?

ocenił(a) film na 3
Doktor_Wong

hehe lol, to fajnie, a na ultoce pisze 24 kwietnia xD.

wracając do DB, no właśnie, to jakaś dziwna ta promocja, oni chcą na tym filmie zarobic czy nie?, no sorry ale zeby to nawet był największy shit na świecie, to tym bardziej potrzebuje reklamy, jak ludzie mają pójść na to do kina, skoro o tmy nie wiedzą.

Dla mnie to bardzo dziwne, generalnie w cinema city, ulotki są juz na miesiąc przed premierą czegoś, a tutaj zostało dw tygodnie, a może i mniej i nadal cisza. Czyżby film poniósł, aż tak druzgocącą klęskę? z tego co wiem to nie, przynajmniej po sprzedaży biletów w japonii tego nie widać.

michal9o90

Jak można z DB zrobic cos takiego. Placz i zgrzytanie zebów. Gorszego ponizenia DB nie mogl juz otrzymac, totalne dno!! Gdy oglada sie oryginalne odcinki a nie ten "shit" to czuje sie magie, klimat i specyficzna atmosfere, ogladajac ten film czulem sie jakbym ogladal power rangers:( Az mi sie smutno zrobilo bo uwielbiam DB

ocenił(a) film na 3
Kamil_Dzxxxxx

kolejny, niepotrafiący spojrzeć obiektywnie, film, może i dużo oddstaje od DB, może i dużo się różni, ale jak to było mówione bilion razy, to film w bardziej rzeczywistej konwencji, który jest skierowany do wszystkich.

Mnie najbardziej wkurzają efekty specjalne, resztę przeżyję.

ocenił(a) film na 8
michal9o90

wiecie calkiem nie zle wygladaja te efekty energia ki w HD + cztery 5-cio sekundowe scenki dolonczone do walki w zwiastunie Songa z Szatanem ale moge sie mylic bo widzialem to tylko raz na jednym kanale z satelity N na jakims wloskim czy fra
premiera ma tam byc od 8 lub 10.04.2009 .A film mam nadzieje ze wyemituja w polsce w Cinema City bo jak nie to bedzie chu....

ocenił(a) film na 8
wedged23

dzisiaj o 9:00 czasu tokio zostal wyemitowany pierwszy odcinek DB Kai odnowiony DB Z (lepsz akreska + HD,wywalona zostala czesc starych scen a dodano nowe i takie tam ) mam nadzieje ze zostanie zrobiony prawie tak samo jak ten nowy 30 min odcinek z 2008 pt: Songo i jego przyjaciele powracaja (chyba tak)

JAK KTOS ZNAJDZIE STRONKE GDZIE BEDZIE MOZNA OBEJRZEC NOWE ODCINKI TEGO DB KAI CO TYDZIEN TO NIECH WSTAWI W TYM TEMACIE LINK DO TEJ STRONKI

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?skad=rss&f=1058&w=93190623&a=93217389

ocenił(a) film na 8
wedged23

to akurat gra na ds ale pokazane jest kilka sekund

ocenił(a) film na 8
wedged23

Stary zwiastun z polskim lektorem
http://microsites2.foxinternational.com/pl/dragonball/

wedged23

W kinie w Rudzie Sląskiej nie ma plakatów gdyz film nie bedzie pokazywany w tym kinie :/ Wiec bede musiał jechac do Multikina w Zabrzu. Co do promocji to widziałem wczoraj az 3 razy spoty tv ;p Pierwszy widziałem na Discovery World a kolejne dwa na Jetix'sie ;p Dodatkowo w magazynie Movie pojawił się artykuł o filmie. Co do plakatów to napewno sie pojawią w waszych kinach ;)

ocenił(a) film na 1
Niewidzialny

Pierwszy odcinek Dragon Ball Kai mi sie podobał ;D widac nie które sceny dorysowane :P fajny opening ;D kto nie ogladał daje link do odcinka ;D

http://www.youtube.com/watch?v=O7Zr32qwSpM 1 czesc :P

http://www.youtube.com/watch?v=Ph4ppyG2bqo 2 czesc :p

http://www.youtube.com/watch?v=L6dvkGnlDaw 3 czesc :)

MistrzNadMistrzami

Szkoda tylko, że całość nie została narysowana od nowa.. myślę że dało by to zrobić... O ile się nie mylę to Tsubase od nowa narysowali i od strony graficznej nieźle to wygląda.. A tu mamy Fajny opening i ending a w środku odgrzany kotlet :/

ocenił(a) film na 3
SagaTM

hmm no nei wiem, co myśleć, najpierw trzeba to DBZ kai ściągnąć w zajebistej jakości, potem mozna coś mówić, bo właściwie po tak słabej wersji na youtobe to nie można nic ocenić.

ocenił(a) film na 3
michal9o90

Wracając do plakatów DB, Yahoo ho hoo, jest już u nas w kinie wielki plakat na całą ściąnę, co prawda, znany wszystkim już, ale i tak robi wrażenie.

Ale po za plakatem nadal nic, chyba nie wiedzą co napisać na ulotkach, coś mi się tak wydaje, bo ulotki już dawno powinny być.

ocenił(a) film na 8
michal9o90

Na stronie http://dbthemovie.com jest filmik prezentujący wywiad z aktorami.

ocenił(a) film na 4
kaneda1_2

"It's not Dragon Ball, it's Dragon Ball Evolution" :)

guccik

Fajny ten wywiad:P Ciekawe są zawsze te opowiastki o kulisach :)

ocenił(a) film na 6
SagaTM

widzieliście już zapowiedż w TV ?? xD
Ja na Hyperze dzisiaj xD

moldix

James Wong - reżyser Dragonball'a - ujawinił budżet filmu - 50 mln dolarów.

moldix

Opinie widzów o Dragonball: Evolution - http://www.youtube.com/watch?v=7KDpyHe2cG8

ocenił(a) film na 3
Niewidzialny

opinie całkiem przychylne:P
ale zapewne to te wybrane najlepsze...

ocenił(a) film na 3
Numer_44

Jak dla mnie to aktorzy zle dobrani. Ale jak obejrze to sie wypowiem na temat samego filmu. Ciekawe czy dorowna anime.

ocenił(a) film na 1
tadek89

zdecydowanie jak na taki tytuł za mało siana wydali, co to jest marne 50 mln dolarów, no chyba że chcieli właśnie zrobić takie efekty,scenografie i ogólnie wszystko co dobrali do tego filmu, a szkoda mogli by się bardziej postarać i w ogóle nie powinien się brać za to Fox. Jakoś na jakiegoś tam Avatara mogą wydać 200 mln dolców, bądź na ten sequel TRON 2.0....

ocenił(a) film na 3
moldix

cóż opienie takie jakie można było się spodziewać, i to zapewne najlepsze wybrane, postawowy problem, goku w szkole i film za krótki oraz odemnie dodaję efekty specjalne zwalone, czyli tak jak powiedzieli fani to jest dobry film, czyli gdzieś tak 6-7/10, ale okaże się jeszcze jak to będzie po wyjściu z kina.

ocenił(a) film na 3
michal9o90

filmu jeszcze nie oglądałem ale wiem jedno - może jako film to będzie dobre (średnie) ale jako Dragon Ball to raczej klapa - moja teoria, a jak jest to po seansie się człowiek wypowie bardziej rzeczowo:p