Zakładam ten nowy temat ponieważ, w tamtym już się zrobiło zamieszanie i nic nie słychać o newsach o filmie.
Na tamtym możecie się kłócić do woli, a na tym wolałbym żeby coś było nowego związanego z DBE.
Pliss nie zaśmiecajcie tego tematu...
nie no ten film zajebisty będzie nie wiem jak wam ale mi się podobały te wycinki a co dopiero jak obejrzymy cały film :]:];]
ZAJEBISTY :]:]:]
Wiadomo już ile film zarobił w azji:
Chiny: $3,363,000 w ciagu JEDNEGO DNIA!
Hong Kong: $489,000
Japonia: $3,326,000 (nowy rekord w japonii)
Malezja: $731,000
Singapur: $389,000
Płd Korea: $1,152,000
Tajwan: $132,000
Tajlandia: $523,000
czyli w ciągu 4 dni zarobił $10,106,000 ;)
a skad niby wiecie, ze w polsce bedzie wersja 100 minutowa? z tego co czytalem te posty to kiedys jakis uzytkownik sobie napisal, ze on wie, ze w polsce bedzie 100min, ale czy ma ktos jakies konkretne info, czy to tylko w kolko powtarzana plotka??
Chiny: $3,363,000 w ciagu JEDNEGO DNIA!
heh.. jak na poltora miliarda chinczykow to nie zbyt wiele :D
mnie się wydaje, że rekordy będą bite w takich krajach jak Francja, Niemcy, może USA... W Polsce trudno określić, bo olbrzymia część potencjalnych widzów nawet o tym filmie nie wie... Może ruszy jakaś kampania reklamowa w TV, to powinno bardzo pomóc.
No nie przesadzajmy znowu oprócz azji jest jeszcze usa i europa, a w samej azji po miesiącu wyświetlania mogą się zwrócić koszty...
Nowy news z pewnego forum, otóż pewne jest już że Goku po tym jak transformuje się z Oozaru z powrotem w człowieka, to jego włosy będą większe takie jak miał w anime...
Ktoś się tam pytał, czy to oficjalne info z tym, że w Azji leci skrócona wersja filmu. Tak, to prawda. Z imdb:
Runtime:
South Korea:85 min | USA:100 min
A wycięte sceny to podobno w połowie sceny z ostatecznej walki Piccolo z Goku ( :o )
a mi się zdaje ,że Gohan robi sobie z nas jaja i wcale tego nie widział:)odnislem takie wrażenie po twoich wypowiedziach mianowicie zależało Ci ,aby inni dali link do wersji Cam po co jak już widziałeś?teraz dałeś newsa o tych włosach po co skoro widziałeś a mówisz ,że to z innego forum?mogę się mylić ale jak dla mnie to lekka ściema:) Serdecznie pozdrawiam
To oczywiste że w jego słabej kopii którą oglądał nie było tego widać więc musiał doczytać o tym w necie - proste ;p
napisałem ,że mogę się mylić i wziąłem to pod uwagę ,że maił słabą kopię ale trochę mnie dziwiły inne komentarze nieważne.Skoro Gohan widziałeś to mógł byś mi wysłać na numer gg 2047962 linka gdzie można pobrać lub obejrzeć online bym był wdzięczny.
Pozdrawiam
Holera, ostatni raz się tłumacze szukam lepszej wersji, bo tą którą posiadam ja to ta którą fragmenty mogliście obejrzeć na you tube, chociażby scena jak goku,roshi,bulma,yamcha lecą do świątyni smoka, i nie pozwalają wezwać smoka piccolo, jeśli ktoś tą wersję oglądał to wie że nic nie widać i nic nie słychać dlatego szukam lepszej wersji, więcej się nie będę tłumaczył bo nie mam takiego obowiązku...
Oczywiście ,że nie masz takiego obowiązku i w pełni Cię rozumiem mnie też by denerwowało ciągłe tłumaczenie się ,ale ja rówież mam prawo do wypowiadania swojego zdania i jeśli byś mógł mi wysłać tego linka z wersją cam bym był wdzięczny strasznie jestem ciekaw tego filmu nawet w tak sląbej wersji a do kina i tak obowiązkowo na premierę pójdę
przecież on Ci nie da linku, bo go po prostu nie posiada x) No chyba, że mi pokaże zrzut ze sceną sayian na początku, to mu uwierzę
poco się sprzeczacie jeszcze tylko 4 tygodnie do Polskiej premiery
a jeżeli film będzie trwał w Polsce 85minut to i tak będziemy mogli zobaczyć wycięte sceny na DVD z filmem :]:]i wszyscy będą zadowoleni
W Polsce mało osób wie że taki film powstanie ale we Francji,Niemczech i Usa to już trąbią w tv o tym filmie (głównie na programach dla dzieci)
http://www.youtube.com/watch?v=NGcT8QkXb3w
choćby ten spot TV z Jetix(amerykańskiego Jetix)jest tu fajny moment jak Goku układa włosy na żel ale i tak po chwili mu sterczą
Liczyć możesz:p Można się spierać o to czy film jest dobry czy nie, ale to że odniesie sukces finansowy było już pewne nawet przed światową premierą.
"choćby ten spot TV z Jetix(amerykańskiego Jetix)jest tu fajny moment jak Goku układa włosy na żel ale i tak po chwili mu sterczą"
http://www.youtube.com/watch?v=NGcT8QkXb3w
Taa... UK = USA _-_
A ten spot jest stary.
Nowy 10 minutowy filmik (kinówka, chiny):
http://www.youtube.com/watch?v=beZ7RNnAjQg
Ciąg dalszy :)
http://www.youtube.com/watch?v=CyD5SfrOJs8
http://www.youtube.com/watch?v=A-y6S6aIdXc
Po zobaczeniu tych ostatnich 27 minut - stwierdzam jedno - gniot, gniot, gniot. I niech ktoś mi nie mówi, że jakość tego jest kiepska, więc nie można ocenić, bo "...it's not the quality that bothers me... it's the means". Scenarzyści którzy to pisali, chcieli chyba, by film był przeznaczony dla 7 latków. Głupie dialogi, scenariusz pisany na kolanie... dno. Z pozdrowieniami dla gohan2cośtam
xD poczekajmy do polskiej premiery nie wiem jak wy ale ja czekam i wtedy spuścimy lanie Gohanowi i jemu podobnym XD czego sobie i wam życzę ;)
Nowe video z filmu
http://www.youtube.com/watch?v=D083sv136mU&feature=channel_page
Kolejny fragment, tym razem ze szkoły:
http://www.youtube.com/watch?v=D083sv136mU
Joker patrz dokładniej bo post wcześniej dałem link do tego video a ty teraz dajesz go na nowo...
gohan jak ja pisałem tamten temat to wtedy nie było jeszcze twojego linku, to były sekundy później nim się spóźniłem...
We dupie mam te linki wasze ;] Nie bede tego ogladal.Poczekam juz do tej premiery nie bede sobie psol seansu itp. Obejrze sobie kulturalnie w kinie i bede mogl potem przelac swe frustracje na forum :D
Siema, ściągnąłem przez p2p tak jak mówił Gohan263 wersję cam tą samą co on i film rzeczywiście jest super, kto nie widział niech się nie odzywa.
Ludzie skoro juz ogladaliscie ten film to co za problem podac choc nazwy strony z której sciagneliscie?
Ale gohan zabronił bo powiedział, że wy musicie czekać do premiery i nie wolno wam zobaczyć tej wersji o kiepskiej jakości. Ale uwierzcie na słowo film jest supcio
nick jak nick, jak ktoś chce tą wersję to moge podac adres, ale sciagnieci na wlasna odpowiedzialnosc psując sobie zabawę
bo wy wogóle tego filmu nie ogladaliscie, ja ogladałem tylko to co jest na YT i musze stwierdzić ze kiepsko, szczegolnie ostatnia walka która miała byc najlepsza w całym filmie jest denna i nudna i wogóle jak goku mógł sie przemienic w Oozaru bez ogona?, w dodatku on nie ma tej wytrwałosci i dażenia do doskonałosci jak w anime czy mandze, jedyna rzecza która go motywuje jest chi-chi ale bardziej jej dupa
Amerykanie nie umieja odzworowac dobrze anime/mangi, proponuje sobie obejrze Yattermana wszystko jest cacy z dokłądnoscia do najdrobniejszej szczegoły
Nie idzcie do kina zal kasy sciągnijcie sobie po premierze
"Nie idzcie do kina zal kasy sciągnijcie sobie po premierze" - a co ty jakaś "wyrocznia" jesteś. Bo ty napisałeś , że film jest głupi to ja mam nie iść do kina, śmiechu warte:D dzieciaku zastanów się co piszesz bo jakbym się sugerował takimi opiniami jak np. twoja, to bym chyba żadnego filmu nie mógł obejrzeć:D
P.S. miały być niusy a temat znowu schodzi na psy.
nie wiem jak wy dzieciaki ale ja dzisiaj kupiłem z wybiórczą DVD Dragonball Evolutions! i fakt film świetny tylko przejście na te ssj mi się za bardzo nie podoba xD
O jezu, o jezu. lecę do kiosku :D :D ile kosztowała? Swoją drogą to dziwnie szybko to wypuścili.
ale nudzicie ja to obejrzalem te 27min malo tego wszystkiego moze w 100 min bedzie lepiej ale z tego co widzialem cienko a zwlaszcza smok jezu kaszana na stronce w necie nie pamietam na jakiej byl fajnie pokazany smok jak w db
Amerykanie nie potrafią dobrze zekranizować japońskiego anime... Niestety, już chińczykom wychodzi to wiele wiele razy lepiej :) Polecam film Initial D jako potwierdzenie moich słów.
Po pierwsze anime jest bardzo trudno zekranizować a w szczególności DB ;)
Uważam te wymiany zdań na temat filmu za zbędny. Każdy ma własny gust i jednemu się to spodoba drugiemu nie. Takie rozmowy do niczego nie doprowadzą.
Ja z niecierpliwością czekam na premierę w Polsce. Nie mam zamiaru psuć sobie opinii CAMem. Jedno pytanko czy u nas będzie wersja 100minutowa i czy zrobią dubbing?(oby nie)
http://www.youtube.com/watch?v=M49TZq24tY0&feature=related
na tej stronce jest smok jakiego bym chcial w db