Zakładam ten nowy temat ponieważ, w tamtym już się zrobiło zamieszanie i nic nie słychać o newsach o filmie.
Na tamtym możecie się kłócić do woli, a na tym wolałbym żeby coś było nowego związanego z DBE.
Pliss nie zaśmiecajcie tego tematu...
Tak potrafię obsługiwać jogurt.A wiendz prosirz to bendzie ci dane. Chcesz być mondrym to pszeczytaj jakoms mondrom ksionszkem np. Dragonball Evolution albo ksionzeke telefonicznom - (podobne fabooły nawet) i gotowe. Że chce ci się jeszcze o tej porze przy kompie siedzieć. Człowieku idź spać, napisz jakąś inteligentną odpowiedź jutro, jak już się wyśpisz, a nie - będziesz się męczył.
Jeżu Malusienki toć to prawda zaraz pewno tu przyleci nie wiem jak ty ale i znikam XD
MASAKRA skad wasza trojka sie w ogole wziela?? to jest forum newsow o DB a nie miejsce na wasze nic nie warte dyskusje. Jesli macie ochote sie wyrazic to idzcie prosze popisac na stronie wirtualnej polski. Nie chodzi o to ze chce was jakos obrazic ale chce wam uswiadomic ze jestescie pieprzonymi trollami czy jak to sie teraz nazywa, w kazdym badz razie wyobrazcie sobie jak wy postrzegacie np emo albo zebrakow, tak wlasnie inni postrzegaja was. Nie staram sie was osadzac, bo nie wiem czy gadacie takie glupoty bo was to np podnieca, czy macie trudnosci w kontaktach z innymi ludzmi, albo jestescie grupi czy poprostu jestescie brzydcy badz macie 12 lat. darujcie juz sobie poprostu.
Prosba do innych uzytkownikow; nie zwracajcie im uwagi, ja takze juz nic nie odpisze, chociaz wiem ze tu zaraz sie posypie od panow komentatorow pare epitetow ale mam te slowa gdzies bo nic nie znacza, mnie tylko bedzie denerwowalo to ze coraz to kolejny news bedzie 2 strony dalej od poprzedniego przez te "dyskusje"
Polemizowałbym - to jest forum dyskusyjne, a my właśnie prowadzimy dyskusje, jest 1wsza w nocy więc nie wymagaj od nas zbyt wiele, a już tym bardziej inteligentnych tekstów nt. newsów. Epitetów nie masz co się obawiać, przecież masz rację.
Przeczytałęm właśnie na jakieś stronce że jeśli film sie nie powiedzie to powstanie druga część ale bez J.Wonga tylko najprowdopodobniej z M.Bay Lub Z.Snyder :P
Jak dla mnie to bardzo dobra wiadomość. W końcu zabierze się za film ktoś z jajami co oczywiście nie oznacza że chciał bym by film okazał się klapom.
Recenzje:
1.http://seannosekai.blogspot.com/
2.http://www.koreaherald.co.kr/NEWKHSITE/data/html_dir/2009/03/13/200903130070.a sp
3.http://www.nst.com.my/Current_News/NST/Friday/Features/20090312193734/Article/ indexF_html
za bardzo to one mi sie nie podobaja ;/ no ale cóż :P
Znalazłem Na IMDB TO:
http://www.imdb.com/keyword/dragon-ball-z/
tam jest króciutkie streszcznie na temat DragonBall:Reborn
No tak ale z tego króciutkiego streszczenia wynikałoby że nie ma Vegety i Nappy, a zostaje w filmie tylko Raditz...
Taki news może nic nie wnosi ale podobno film został pocięty, bo w USA trwa 100 minut a w Azji 85 minut...
Z tego Co Czytam z Komentarzy i recenzji to nie widze zbyt optymistycznych wiesci dotyczacych filmu ;/
Ja czytałem już opinie pozytywne i negatywne. Zresztą ja mam gdzies te wszystkie recenzje - sam zdecyduje czy film jest świetny czy nie.
Niewidzialny zgadzam sie z toba w 100%.Nie bede czytal recenzji bo chce sie sam przekonac jaki to bedzie film.Na 100% go obejrze i wtedy ocenie.
czyli jednak jest szansa że w drugim filmie pojawi sie Radditz , mam nadzieje że za drugi film odpowie jakiś ambitniejszy reżyser. Gohan: a tak pozatym to u nas bedzie 100 minut co w USA czy te 85 co w Azji ?
Z tego co wiem to nie jest już takie pewne czy będzie u nas dubbing, a jeśli nie będzie to dostaniemy wersje czy tak czy tak amerykańską czyli u nas 100 minut...
Własnie obejrzałem film i w sumie jako Fan poprawił bym pare rzeczy które wobec mnie nie powinny mieć miejsca takie jak :
1.Shenlong nie wygląda tak jak powinien czyli bardzo duzy smok ktory mówi i pojawia sie dłuzej niz tylko kilka sekund i tylko ryczy.
2.Oozaru jest tylko 3 razy wiekszy od Goku i strój mu sie nie rozrywa :O i do tego Goku nie ma ogona.
3.To J.Wong Zrobił Z Goku w szkole to szkoda gadać "GOKU nie reaguje na zaczepki i wyzwiska w szkole dopiero potem gdy poznaje Chi-Chi chać sie wykazać na imprezie pokazuje swoja moc"
4.Zbyt krótka walka pomiedzy Goku a Piccolo Nie Trwa długo a kazdy wie ile trwała walka pomiedzy nimi w Anime
5.Kolor kamehameha Roshiego żółte ...
6.po cholere turniej tylko jedna walka chi-chi vs mai
7.połaczenie Lorda Piccolo z Piccolo Juniorem jest jak dla mnie nie do przyjecia ...
8.Film za krótki
9.praktycznie brak krwi..
sceny które mi sie podobały to:
1.jak roshi łapie niby niechcacy Bulme za tyłek hehe i wogóle jego zachowanie :P:)
2.J.Chatwin ,J.Masters zagrali naprawde takich samych Goku i Lorda Piccolo jak w anime brawa dla nich
3.bardzo dobre walki krótkie ale bardzo dobre technicznie i wizualnie
4.Efekty Specjalne jak dla mnie Oscar 2009
5.yamcha i bulma bardzo podobnie jak w anime zachowują sie w filmie
6.Scenografia filmu tez zachwycajaca
7.wątek z sayanami które opowiada Lord Piccolo
8.Zakonczenie filmu jest tak zrobione by od tego bedzie można zaczać seqeuel
Ogólnie film oceniam na 6/10 w sumie myślałem ze bedzie lepiej , zapewne bedzie lepiej jeżeli z tego filmu wyleci J.Wong i B.Ramsey jak dla mnie robili ten tylko dlatego by zyskać rozgłos wśrod fanów ale nie udało im sie to w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Następne Czesc Jezeli to jest prawda bo chodza pogłoski ze Fox jest nie zadowolone z Tego filmu i nie chca go nastepnych czesci Tylko M.Baya Lub Z.Snydera...
a w Polsce ma być Dubbing i podobno głosu do roli yamchy ma dawać ten sam co dawał samemu J.Bravo xD
Skąt oglądałeś film? Ja też chce łeeeeeeee!!! Krna czemu ten czas tak wolno leci :/
Cieakwe skąd ściągłeś, napisz może masz lepszą wersję bo ja mam bardzo słabą, a co do tej kame hame ha, to w filmie każda postać ma inny kolor energii ki, Piccolo - czerwony, Roshi - żółty, Goku - niebieski...
qurde z kąd macie juz film ?:P Gohan jak tobie sie podoba film jak oglądąłes ?
co jest fajne a co nie napisz ;D pozdro
No to co napisał mistrznadmistrzami, u mnie film ma 10 i niebede tego komentował, goku i piccolo jak rzywcem wyjęci z anime, roshi jest rozbrajający, ale Oozaru bez ogona, Smok który nic nie mówi tylko ryczy, fajny element z fullumami, jak dla mnie ogólnie film zrobiony jest tak że całość to fajna spójna historia ale za krótka, ale fajny dragon ball w pigułce, zobacze jeszcze amerykańską wersję 100 mniut, bo ja mam wersje 85 minut i to bardzo słabą...
Aha i jeszcze to że włosy Goku na końcu filmu są identyczne jak w anime, a do tego zachowują swoją naturalnośc, cholernie mi się podoba gra wszystkich aktorów, goku, piccolo, yamcha, roshi, bulma, chi chi, mai...
Ale ciebie MistrzNadMistrzami, naprawde proszę byś umieścił tu link do tego filmu, bo ja mam taką wersję że bardzo słabą widać, więc teraz mogę tylko polować na lepsze wersję...
gohan, przeszukalem caly internet i musze stwierdzic ze dostepna jest tylko jedna wersja cam i jesli mistrznadmistrzami nie widzial filmu w kinie to ogladaliscie dokladnie ta sama wersje, wiec nie masz co go prosic, bo po co mialbys niepotrzebnie jeszcze raz sciagac dokladnie ta sama kopie c'nie?
a jak Ci sie podobają efekty ? i czy walka z piccolo naprawde taka krótka ? nasz do mnie na gg 3727148
Obserwuje ten wątek od samego początku (czyli jak wyszły pierwsze wzmianki, że powstaje film), czytałem wszystkie komentarze i informacje pojawiające się na ten temat i stwierdziłem, że muszę się wypowiedzieć na temat osób w tym wątku. Większość osób wcześniej wypowiadała się, że jako fani będą czekać cierpliwie do premiery i zobaczą film dopiero w kinach, by cieszyć się dobrą jakością dźwięku i obrazu oraz by ocenić go obiektywnie. Teraz czytając tematy prawie każdy post jest o tym skąd ściągnąć wersje cam. Zastanówcie się nad tym co napisałem...
To że każdy ściągnie wersję cam nie znaczy że nie pójdzie do kina delektować się dźwiękami i efektami.
daj ktoś namiary na wersje CAM ja bym sobie z chęciom obejrzał ale szukam i znaleźć nie mogę może być nawet słabo nagrane byle żebym obejrzał.
Z Góry dziękuje........
Ja Oglądałem Na tej stronce ;]
http://free-movies-online.info/2009/01/04/dragonball-evolution-2009/
nie da sie tego filmu na tej stronce oglądnąć bo trzeba mieć jakieś konto premium o ile sie nie myle albo zmienic ip na jakiś inny kraj
Ma sie konto premium więc sie oglada , najlepsza stronka z filmami online to jest ...
a jak można te konto premium założyć coś pewnie kasy trzeba im wysłać.Dajcie jakąś stronę do pobrania DBE :]:]
Bbskssikusiku weź się nie wtrącaj co cię to obchodzi czekaj do kwietnia i milcz.....
Ale gohan ja rozumiem bbksk i jego podejzliwosc ;].Skoro widziales film to co ci tak zalezy na innych linkach itp ?;p
dajcie stronę do pobrania tego filmu albo powiedzcie jak założyć te konto premium...
gohan dzieciaku nie przekręcaj mojego nicku. Pokazujesz w ten sposób tylko swój niski poziom inteligencji.
Ja zakładałem konto jak jeszcze inaczej ta stronka wygladała ... bedzies musiał wysłać e-maila ... potem dam ci e-mail bo teraz spadam do roboty ... podobno na bearshare starej wersji lub na torrentach mozna znaleśc jedna wersja Cam
MistrzNadMistrzami stronka wydaje sie ciekawa i jest tam duzo filmow ale co mi po tym jak potrzebne jest premium ;]Ciekaw wlasnie jestem czy naprawde mozna tam obejrzec niejedne filmy bo nie chce mi sie w to wierzyc :D Podaj swoje passy moze i sie przekonamy ;]
tam nic kurde nie widać
w sumie to chyba nie jest Dragon Ball
tylko jakiś inny film
dobre coraz bardziej chce mi się obejrzeć ten film ale dajcie linka do tej wersji CAM do pobrania z całym filmem
Amerykańska wersja będzie miała około 100minut. To co zostało wycięte z niej dla Azji to głównie ostateczna walka Piccolo z Goku około 7-8 minut oraz kilka innych scen.
Znalazłem na youtobe ostatnie 9 minut nagrane z kina, właśnie oglądam :)
Oto link:
http://www.youtube.com/watch?v=emI_W0VG_PI
Oglądajcie szybko bo usuną :)