PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228557
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Niby film o wyścigach a nawet turbo doładowania z nitro nie mieli! Zdecydowanie odradzam i polecam Szybkich i Wsciekłych

Nie. Obiektywnie rzecz biorąc Zmierzch jest słaby pod każdym względem i nie da się go oglądać. Tylko debil może mu dać wysoką ocenę.

użytkownik usunięty
0wner2

Obiektywnie rzecz biorąc Dive tez jest słabe pod wieloma względami i tylko debil może wystawić mu maksymalną ocenę

"Obiektywnie"

HAHAHAHAHAHA. Nie ma filmów bezbłędnych. Naucz się tego wreszcie,

użytkownik usunięty
neo_angin

ale mnie oświeciłeś.
Jednak nie każdy film aż pod tyloma względami jest przeciętny.

Ten tylko pod względem scenariusza jest poniżej maksymalnej noty, ale nie o to tu chodziło. Reszta to czysta magia kina której jak widzę nigdy nie pojmujesz. Ty cenisz scenariusze, a ja i np. 0wner2 cenimy magię kina, klimat itp.

użytkownik usunięty
neo_angin

bahahahahaha ''magia kina'' - chyba nie dałeś się nabrać na ten psudo-noir i kilka dłużyzn. Scenariusz ani ciekaw ani oryginalny. O aktorstwie nie wspomnę Gosling - nieprzekonująca kamienna twarz i nic więcej.

Niestety magia i nie pseudo noir, a najbardziej stylowy film w historii. Niestety fani Nolana którzy nabierają się na głębie jego dzieł tego nie pojmą. Takie czasy że rzemieślnik jest uważany za artystę. Smutne trochę. Dla mnie 10/10 to za mało dla tego filmu Gosling zagrał świetnie, a jego twarz potrafi okazać wiele emocji tymi lekkimi zmianami min. Coś jak Clint Eastwood w filmach Leone.

użytkownik usunięty
neo_angin

''Niestety magia i nie pseudo noir, a najbardziej stylowy film w historii.''
ha ha, mało filmów widziałeś, oglądnij sobie jakiś film Cronenberg np. Historie przemocy. To jest dopiero stylowy film.

Co do Nolana to pod względem filozoficznej głębi Drive wygląda w konfrontacji z jego "Memento" jak mielizna przy Rowie Mariańskim, mniej więcej.

Eastwood to miał charyzmę której Goslinga w przeciągu swojej kariery nigdy nie posiądzie. A porównanie tych 2 aktorów jest nad wyraz śmieszne

"Historia Przemocy" 6/10. Najsłabszy film Davida z tych które widziałem. Polecam "Pająka" 9/10.

"Co do Nolana to pod względem filozoficznej głębi Drive wygląda w konfrontacji z jego "Memento" jak mielizna przy Rowie Mariańskim, mniej więcej."

Ja nigdzie nie dopisuję głębi tam gdzie jej nie ma, a w "Drive" jej nie ma. Tak jak jej nie ma w większości twoich ulubionych filmów. "Memento" to powiedzmy jedyny w miarę głęboki film Bergmana XXI w.

użytkownik usunięty
neo_angin

he he każdy prze zemnie wysoko oceniony film posiada głębie.

Szklana Pułapka
Adrenalina
Adrenalina II

Dalej mi się nie chcę wymieniać. Genialny film nie musi posiadać głębi, ani wielkich przesłań.

użytkownik usunięty
neo_angin

Adrenalina II - jeśli chodzi o ten film to chyba, miałeś już do czynienia z moją interpretacją

Ta. Wspaniały pseudointelektualizm godny fana Bergmana XXI w.

neo_angin

Adrenalina 2 akurat głębię posiada, co udowadnia fakt jak dużo debili tego filmu nie zrozumiała ;p

neo_angin

Ojojoj, chyba się pogniewamy, Historia przemocy jest jednym z najlepszych filmów jakie widziałem, z gatunku jaki uwielbiam i jaki częściowo reprezentuje Drive, a mianowicie rzadkie, ale za to genialne sceny przemocy, tak piękne, że aż chce się oglądać ;)

0wner2

Jakoś do mnie nie trafił. Wcześniej widziałem "Pająka" i " Wschodnie obietnice" i moim zdanie parę klas wyżej. Polecam ci.

użytkownik usunięty
neo_angin

widzisz, nie ja jeden twierdze że Crank 2 to wybitny głęboki film

Z twoim poziomem intelektualnym nie wyobrażam sobie byś mógł dostrzec tę prawdziwą głębie filmu Crank 2.

użytkownik usunięty
0wner2

z moim wysokim poziomem nie jest to trudne

Haha sam już się śmiejesz ze swojej głupoty ;p

użytkownik usunięty
0wner2

ale suchar

Suchar to ty.

użytkownik usunięty
0wner2

suchar to Drive

Drive to geniusz.

Ten film niszczy każdy z filmografii Lyncha, a skoro ty nie rozumiesz Drive, to raczej ciebie powinniśmy się zapytać jak radzisz sobie z Lynchem?

0wner2

Lepiej zajmij się Warbornem bo z tego co widzę to daje ci popalić.

Vaylander

To źle widzisz, bo tą tępą dziwkę zmiażdżyłem już dawno temu.

ocenił(a) film na 9
Vaylander

Film ma w sobie coś przyciągającego , teraz takich filmów sie nie robi. Większość jest nastawiona na super zaskakujące końcówki bo ludzie to teraz lubią. Drive przypomina mi starsze czasy i klimat z filmów takich jak Taksówkarz. Gosling nie musi nic mówić, on gra twarzą. A jak to mawiał Kevin Spacey : " W filmie liczy się to czego nie wypowiesz". POZDRAWIAM

użytkownik usunięty
eadamiec1

Wasnie to miałem napisać - film ma to COŚ. Klimatem przypomina filmy z lat '80, a zarazem wyprzedza nasze czasy, jak już niektórzy wspomnieli.

Vaylander

"film o wyścigach" LMFAO

Vaylander

Jak zwykle się z tobą zgadzam. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Vaylander

no i nie bylo golych lasek, co za szmira...

Marcinekk

hehe no nie mów że nie zauważyłeś cycków w scenie z młotkiem :D

użytkownik usunięty
Marcinekk

przypomnij mi, ile razy oglądałeś ten film?

ocenił(a) film na 10

7, nie chodzilo mi o cos takiego akurat poprzez ten "brak golych lasek"
wybacz zle to ujalem, raczej sklaniam sie do lasek obecnych na wspomnianych ironicznie "wyscigach" ;)

Vaylander

Film o wyścigach? xD Chyba film jak zanudzić widzów. :D