PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228558
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

2/10

ocenił(a) film na 2

FIlm jest wręcz tragiczny . Spodziwałem sie jakiś maszyn porzadnych , szybkich wyścigów i
się zawiodłem . Nie jest to ani film akcji , ani dramat . Ma momenty horroru , a czasem
romansidła jakiegoś . Dżwięki tragiczne musiałem ściszać , bo nie szło wytrzymać
brzęczenia . Drewniani aktorzy . Dałem 2/10 , ponieważ pod koniec jakoś tak o 1:10 godzinie
zaczał się troszkę rozkręcać . Jak dla mnie śmiało może konkurować o najgorszy film w roku
.
P.S film prawie niemy

Zoloap98

Bo to film dla ludzi inteligentnych.

ocenił(a) film na 2
0wner2

co tam wymaga inteligencji ? Może i to skomplikowany film , ale zbyt bardzo . Nie wiadomo o co tam wogole chodzi .

Zoloap98

Dlatego mówię - dla ludzi inteligentnych. Jeżeli nie wiesz o co w nim chodzi to wróć do Transformersów i Zmierzchu.

ocenił(a) film na 9
0wner2

o przepraszam bardzo, ale transformersi w przeciwieństwie do zmierzchu to kawał dobrej akcji i wypasionych efektów komputerowych...absolutnie nie zasługuje do tego by postawić go na tej samej "półce", co to żenująca bajka dla małych dziewczynek o ludzko wampirzej miłości...sratata, nudy w sprayu.

genesis19

1 Transów była fajna, reszta to mega syf dla amerykańskiej, debilnej widowni.

użytkownik usunięty
Zoloap98

"Nie wiadomo o co tam w ogóle chodzi", o Allahu! Nie oszukujmy się, ten film ma zarys fabularny ze śmietnika, jak można tego nie zrozumieć? Tu chodzi raczej o formę i wyszło znakomicie.

Też się dziwię jak fabuły można nie skminić. Ciekawe co by powiedział po obejrzeniu Valhalla Rising.

Zoloap98

Nie potrafię zrozumieć po co się odzywałeś tak bardzo cię drażni, że tą bardziej wybredną część widzów ten film zachwyca. Rozwiałeś wszelkie wątpliwości co do swojego gustu i co gorsza rozumu. Współczuję wracaj do swoich komiksów z marvela i nie zabieraj głosu, jeśli nie wiesz o co chodzi.

ocenił(a) film na 9
madman13

Komiksy marvela są genialne i nie rozumiem czemu ma służyć to porówanie. Jest kiepskie i obraża porządnych ludzi. Film bardzo dobry, a to, że założyciel tematu jest jeszcze nieopierzonym dzieciaczkiem, który potrafi się skupić jedynie na fabule, w której dominują efekty specjalne i "ładne widoczki" to jego problem.
Zoloap98 - twierdzisz, że aktorzy są drewniani, a jednocześnie uważasz, że trasformrsi są lepsi. Pragnę przypomnieć, że grała tam Megan Fox, która, choć ładna, to swoją grą pasuje bardziej do lasu, niż do filmu.

ocenił(a) film na 2
0wner2

i dlatego trolujesz każdy wątek, który jest krytyczny dla tych flaków z olejem???

sew85

Tak.

0wner2

film dla ludzi inteligentnych ? ten film się rozkręcał , rozkręcał i jak już się myślało że się rozkręcił to było same zabijanie około 30 minut. wiec co mówisz że to film dla ludzi inteligentnych. każdy kto to widział i mu się podobały te ostatnie chwile ten jest psycholem.

seba20001

Że niby inteligentnym ludziom nie może podobać się przemoc? Skończ waść, wstydu oszczędź.

seba20001

Zważ młody człowieku, że w filmie aktorzy tylko udają rzeczywistość. Więc śmierć jest tam umowna.
Odpowiadam: tak, inteligentnym ludziom podoba się przemoc w filmach - bo jest fikcją. A oglądanie filmów jest formą rozrywki.

0wner2

@Bo to film dla ludzi inteligentnych.
No weź nie przesadzaj. Film jest prosty, jak konstrukcja cepa.

Mi się podobał, ale nie widziałem w nim niczego wymagającego.

ps Świetna muzyka.

demson

Jest dla inteligentnych ludzi o czym świadczą setki postów napisanych przez debili w stylu "Dno! spodziewałem się kina akcji a dostałem jakiś pseudofilozoficzny dramat!"

ocenił(a) film na 1
0wner2

Człowieku, słabisz mnie tak bardzo, że ilekroć widzę Twoje posty to nie wiem czy to na serio piszesz czy jesteś największym prześmiewcą jakiego widziałem na jakimkolwiek forum od dawien dawna.
W takim razie ja muszę posiadać superinteligencję bo spodziewałem się głębokiego filmu z sensem a dostałem bezsensowny, prosty (nawet prostacki momentami) film.
A jeżeli twierdzisz, że ludzie inteligentni mogą lubić przemoc to pomyśl trochę. Ludzie inteligentni stronią od przemocy bo rozwiązują problemy na poziomie dla ciebie, troglodyto, nieosiągalnym i niezrozumiałym. Każda rozwinięta cywilizacja dąży do uniknięcia przemocy, wojen, itd. bo to największe zło jakie może być.
Ale ciesz się bo masz film z mruczącym pod nosem bohaterem z młotkiem, który potrafi rozkwasić łeb kilkoma uderzeniami (to się nazywa ciężka noga) a gdy spycha inny samochód w przepaść to obala prawa fizyki (dla ciebie to i tak za trudne)... Weź się wyloguj i nie wracaj tu nigdy bo obniżasz poziom swoją głupotą.

ocenił(a) film na 9
0wner2

HAHAHA!! Tu mu doj*bałeś xD

ocenił(a) film na 3
Zoloap98

popieram. tez dalem 2/10. A szkoda myslalem ze bedzie dobry film. Trailer byl ladny, nawet w HD ogladalem i kupa. Transporter to go kladzie na lopatki pierwszymi 10 minutami. Tutaj nawet poscigu porzadnego niebylo (nawrotka na recznym na autostradzie tylko po to zeby jechac na wstecznym bo bezsens). Zmarnowane prawie 2h zycia a szkoda, moglem w tym czasie wlaczyc cos innego. Jak widac nie mozna sie kierowac ocenami tutaj :(

ocenił(a) film na 9
elcede

W ostatnim zdaniu masz rację, tylko ocena w tym przypadku jest za niska. Na IMDB jest bardziej wiarygodna. Film od samego początku wymiata, nie wspominając już o muzyce. Nie wiem skąd dziwne porównania do filmów akcji, czym ten film na pewno nie jest. W ogóle trudno go do czegoś przyrównywać, bo czegoś tak dobrego dawno nie widziałem. Tyle w temacie.

ocenił(a) film na 3
Dynablaster

Hmm moze z tad ze w gatunek wpisane jest: akcja? Mogli tam napisac dramat, albo jakis psychologiczny czy cos, bo akcji w tym filmie prawie w ogole nie ma: jeden szybszy poscig (ten na poczatku filmu byl calkiem niezly, ale za krotki) i moze 1 lepsza rozwalka (ta w hotelu) a poza tym to nuda, dluzyzna, niepotrzebne sceny, rozwlekanie. W ogole nie zlapalem klimatu tego filmu i nie tylko ja bo nie ogladalem sam. Moze i cos jest w tym filmie, ale ja tego nie widze, zwlaszcza jesli to ma byc kino akcji. Troche tez podchodzi pod jakies gore bo krwi jest niepotrzebnie duzo i wg. mnie fabula jakas pomylona: Koles w hotelu rozwala 2ch bandytow na poczatku nie majac broni a na koniec daje sie pchnac nozem facetowi o ktorym wie ze chce go zalatwic. Jako kaskader mogl sie jakos przygotowac, cos wlozyc pod kurtke czy jak, a on widocznie chcial popelnic wymyslne samobojstwo. To samo ten kulejacy, to juz w horrorach ludzie uciekaja przed niebezpieczenstwem albo sie bronia, a ten wie ze go koles chce zabic i jeszcze mu reke podaje :( Obejrzalem juz sporo filmow akcji, ale ostatnio coraz trudniej trafic na cos fajnego i przemyslanego. Z ostatnich to polecam Tropa de Elite 1 i 2 (pol. Elitarni). Tam jest i fabula i wielowymiarowe postacie i lepsza gra aktorska i na koniec lepsza i wiecej akcji. A po Drive to zostalo tylko prawie 5Gb wiecej miejsca na dysku bo ogladalem w 720p.

elcede

Zgodzę się co do tego, że powinien w gatunku być Dramat/Psychologiczny i jeszcze Romans by pasował. Bo to NIE JEST FILM AKCJI. Dlatego występują te nierealistyczne sceny o których mówisz. Drive to film przesiąknięty symboliką, gdzie trzeba pomyśleć co miała w zamyśle rezysera oznaczać ta kompletnie nierealistyczna scena jak np. paradowanie po mieście w zakrwawionej kurtce czy to pchnięcie nożem na końcu.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Jak by to byl film psychologiczny to innaczej bym sie przygotowywal do jego ogladania i nie wlaczalbym go w czasie kiedy mialem ochote na dobra jatke. Film znalazlem tutaj: http://release.com.pl/2011/12/12/drive-2011-720p-bluray-x264-dts-thebest/, tylko napisy z napiprojekt sa skopane bo na poczatku ida dobrze a pozniej co jakis czas trzeba je przesowac o pare sekund.

elcede

Jak przesuwać te napisy? Bo jestem w połowie i strasznie mnie to wku*wia.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Jeśli używasz beat plater to z klawiszem shift i < > klawisze z nawiasem w zależności od tego czy do tylu czy przodu

elcede

Dzięki, ale sam wyczaiłem. Nie zmienia to faktu, że te napisy są zjeb*ane, bo pojawiają się teksty których w ogóle nie ma w filmie, a gdy jest tekst o żabie i skorpionie to w napisach jest zupełnie co innego. Trzeba poczekać na poprawione. A sam film - genialny, po prostu Arcydzieło. Pierwsza połowa filmu, gdy jeszcze nie rozpoczyna się rzeź jest tak piękna, że brak słów na opisanie tego. Najlepszy film o miłości jaki widziałem.

ocenił(a) film na 9
0wner2

Drive w 720p a nawet 1080p już od paru dni krąży po sieci ;) peb/torrenty
Tylko przy full hd czytaj komentarze przy ripie - w kiku wersjach synchro audio/video się sypnęło :)

marus00

Właśnie widzę, że na torrentach już jest, zasysam wersję Blu-ray co 4,6GB waży. Ale i tak kupię oryginała jak wyjdzie :)

ocenił(a) film na 9
0wner2

Trochę jeszcze wody upłynie do premiery na DVD/BD:)
Wersja w mkv bez strat w stosunku do m2ts 1080 powinna mieć ok 10-11gb.

użytkownik usunięty
elcede

"Transporter to go kladzie na lopatki pierwszymi 10 minutami."

http://desmond.imageshack.us/Himg841/scaled.php?server=841&filename=6a00d8341ce2 2f53ef01116.jpg&res=medium

ocenił(a) film na 3

www.gadgetcage.com/wp-content/uploads/2010/05/funny-pictures-red-shoes-cat-stupi d.jpg

Zoloap98

Jest takie powiedzenie: lepiej się nie odzywać i uchodzić za głupiego, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości...

ocenił(a) film na 8
Tom__Tom

i kolejny idiota na filmwebie, z kad sie oni biora, i te oceny 1-2 albo 10 to typowe dla idiotow na filmwebie

ocenił(a) film na 8
Sansui

i to tlumaczenie, myslalem ze bedzie sieczka myslalem ze beda sie scigac masowo zabijac, krwa albo myslalem ze to horror a to xxx dac mu 1, jednak moderacja wskazana bo za duzo idiotow sie tu ostatnio rejestruje

ocenił(a) film na 3
Sansui

Idiotow? A co mozna pomyslec o filmie z dynamicznym trailerem, gatunek: Akcja i do teogo ocena pona 7? Mozna pomyslec ze dobra sensacja, ze bedzie ta akcja i bedzie jej duzo a tu sie okazuje ze cala akcja z filmu to juz jest w trailerze i wiecej nic nie ma. Zaczyna sie jak Transporter, ale do niego mu wiele brakuje (nawet do czesci 3 ktora byla juz przesada ale chociaz ta akcja byla). No nic moze i jestem idiota ze od filmu akcji wymagam akcji, od horroru czegos strasznego a od komedii ze sie posmieje? Teraz juz wiem ze powinienem doszukiwac sie czegos glebszego :P

elcede

Poczytaj komentarze i nie sugeruj się gatunkiem podanym na FW bo każdy debil moderator może tam wpisać byle co.

ocenił(a) film na 3
0wner2

No tak, ale komentarze sa rozne i czasem ktos nieslusznie napisze ze film jest do kitu a czasem ludzie zachwalaja cos co jest tak naprawde marne bo doszukuja sie w kazdym spojrzeniu czy gescie aktorow glebszego sensu. Ocena filmu to taka skrocona ocena z komentarzy, ale jak widac tez moze przeklamac, tak samo jak trailer. Najbardziej z trailerow zawiodl mnie Piekny umysl (film swoja droga fajny), gdzie pokazali go jako dobra sensacje a okazalo sie ze to raczej film do myslenia.

elcede

Dlatego nie oglądam trailerów tylko o filmie czytam i nie tylko komentarze.

ocenił(a) film na 2
0wner2

o filmach też czytam . ALe patrząc po komentarzach to się zawiodłem to samo po opisie filmu . Film jest strasznie trudny musisz go obejrzec pare razy zeby zrozumiec , ale szczerze to po 1 razie odechcialo mi sie ogladać go dalej . Po prostu film nie jest dla ludzi , ktorzy lubią ostrą jadkę . To jest jakis Romans/Dramat/Psychologiczny , ale nawet biorąc pod te gatunki to film i tak jest po prostu CIENKI .

Zoloap98

Biorąc pod uwagę gatunki Romans i Dramat to film ten jest najlepszym ich przedstawicielem jaki powstał do tej pory.

ocenił(a) film na 8
0wner2

Zoloap98 - zgadza sie tytul drive i juz morda sie cieszy bo beda sie scigac zabijac gwalcic turbowac normalnie jak w GTA, a tutaj cos wiecej, i cale szczescie bo mnie pozytywnie zaskoczyl bo jednak jest w tym filmie cos wiecej jak napiepszanka

ocenił(a) film na 2
Sansui

może i racja . Ale dla mnie film jest cienki , może dlatego , że nie lubie tego typu filmów .

ocenił(a) film na 7
Zoloap98

Wnioskuje ze to 98 w twoim nicku ma cos wspólnego z rokiem urodzenia :)

ocenił(a) film na 6
Zoloap98

ja ten film oceniłem 6/10, nie polecam. według ,mnie nic nie wnosi..

minek93

A co film ma wnosić? I niby w co? W twoje życie? Zmieniasz się po obejrzeniu filmu? Podaj przykład?
Może Harry Potter wpłynął na twoją egzystencję?

ocenił(a) film na 6
Tom__Tom

jakies wartosci albopowinien zapewnic dobra rozrywke?
Harry Poter?oglądałem i hmm... ksiazka i na jej podstawie film mówi o przyjaźni, miłości i poświeceniu wiec wartosci przekazuje...
a Drive? nie uważam tak i takie jest m,oje zdanie a ocena jaką dalem myśle że jest uczciwa i nie krzywdzaca.

minek93

Wiesz... jak oceniłeś na 6 to jakieś wartości dostrzegłeś :) Masz jednak pełne prawo mówić, że ci się nie podoba.
Ale mówić, że nic nie wnosi... To spore nadużycie. Film wnosi "pewniaka" jeśli chodzi o nominację do Oskara. Wtedy może mienisz ocenę. A fakt, że ty nie dostrzegłeś w nim wartości, to nie oznacza, że inni nie dostrzegą... W końcu to film o wolności, miłości, poświęceniu... :)

ocenił(a) film na 1
Tom__Tom

A Ty myślisz, że czyjeś 6 jest na równi z Twoim 6? Ja np. oceniam filmy (prywatnie, bo tutaj szkoda mi czasu wprowadzać ok. 3000 tytułów do profilu) pod kątem reżyserii/scenariusza (płynność akcji, logika scen), muzyki, ujęć, gry aktorskiej, błędów i na koniec dodaje to "coś", które sprawia, że po 5 min wiem, że film będzie fajny lub nie. Tutaj akurat film mnie niejako oszukał bo po początkowej ucieczce wyobrażałem sobie jakiś super kryminał, gdzie podobnych akcji będzie kilka, niestety się zawiodłem bo potem akcja opada, dostajemy kilka scen zupełnie z d..y, nie dowiadujemy się nic za bardzo o bohaterzy, który jest nader intrygujący i wypadałoby coś więcej o nim opowiedzieć, za to dostajemy od razu nowe zlecenie, pozornie podejrzane i niebezpieczne - biorąc pod uwagę fakt, że koleś jest perfekcjonistą, ma zegarek, wie gdzie są dane kryjówki, wie jak uciec glinom a tu nagle bierze robotę z powietrza dla kolesia, którego nie zna.. Następnie kilka scen naśladujących kino gangsterskie gdzie to wielkie bonza umawiają się w pizzerii, która dawno powinna stać się łupem sanepidu. Są ceny bardzo fajne, ale to jest zaledwie 15% filmu, reszta to pretensjonalny gniot i pozowanie na bycie fajnym, na lata `80 chociażby. 5 to uczciwa ocena, natomiast wszystko poza - 1 i 10 to już skrajny fanatyzm. Na pewno film ten nie zasługuje ani na 1 ani na 10.

Pallar_Anders_Visa

Masz rację - ten film jest zdecydowanie bardziej ambitny niż przeciętny kryminał. No i czyjeś 6 z pewnością nie jest równe mojemu 9. Co prawda to trochę za dużo - szkoda, że nie można postawić 8,5 :)

ocenił(a) film na 8
Zoloap98

Po co w ogóle bierzecie się za ocenę filmu, którego nie potraficie ogarnąć? (piszę do tych, którzy spodziewali się Szybkich wściekłych i Transportera). To nie jest kino rozrywkowe dla nastolatków! Gran Torino też będziecie oceniać na 2 bo w nazwie jest model auta a film ciągnie się przez dwie godziny? Film jest świetny ale nie dla widzów, którzy zainwestowali w popcorn rozsiedli się w fotelach i oczekują fajerwerków. Jeśli film nie przypada mi do gustu to go nie oceniam bo o gustach się nie dyskutuje. Odsyłam do takich pozycji jak Ghost Dog, wspomniany Gran Torino, Mystic River, To nie jest kraj dla starych ludzi czy chociażby Taksówkarz...Z takimi filmami mi się skojarzył klimat i uważam, że ma z nimi wspólny mianownik. Tych, którym przyjdzie na myśl kierować się głupimi komentarzami odsyłam do obejrzenia. Ocena 2/10 to bzdura!