PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228557
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Takie filmy ogląda się dla szybkości, efektów specjalnych, wartkiej akcji (patrz Transporter,
Szybcy i wściekli)! A ten film wlecze się jak fiat 126p po dwupasmówce. Główny bohater robi
wrażenie chłopaka we mgle i to mocno zamkniętego w sobie. Mało co się dzieje a jak sie
dzieje to wciąga w fotel.

ocenił(a) film na 9
neo_angin

Jesteś chyba 50 osobą, która mu to wyjaśnia, a on chyba i tak nie zrozumie.

andriej2

Ja tylko wklejam ten tekst który był użyty przeze mnie ok. 100 razy na tym forum :).

ocenił(a) film na 9
neo_angin

Mi by było szkoda czasu.

ocenił(a) film na 7
neo_angin

I w tym filmie nie akcji są pościgi samochodowe, mordobicie, leje się krew i trup ściele się gęsto, są gangsterzy, psychopaci i główny bohater z jednej strony bez mrugnięicia okiem zabija dwóch oprychów a z drugiej romantyczny kochanek i miłosierny samarytanin. Tak "masz rację" to typowy film o miłości.

dimediatore

To jest dramat geniuszu. Jeśli jarasz się takimi gównami jak "Transporter" to mała szansa że taki film do ciebie trafi.

ocenił(a) film na 7
neo_angin

Hmm mało mnie to obchodzi czy film był dramatem, melodramatem, komedią, filmem animowanym, czy co tam wam jeszcze się w mózgach urodzi. Film mi się nie podobał o czym napisałem dzieląc się swoją opinią i wcale nie oczekiwałem że jacyś "wielce inteligentni" "znawcy filmów" będą próbować narzucać mnie i innym jedynie słuszną opinie że że film jest arcydziełem i kropka a jeżeli masz inne zdanie jesteś niezbyt rozgarnięty i mało lotny. Co ciekawe pokazuje to tylko jak żałosna musi być osoba która to pisze. Oczywiście podobał mi się "Transporter" i nie będę pisał gdzie mam waszą opinie w tym temacie!

ocenił(a) film na 9
dimediatore

Tak, to pierwszy film, który jest i miłości i emocjach, i są w nim równocześnie pościgi i trupy. Odkrycie. Proponuję - zadzwońmy do Akademii, powinni poza konkursem przyznać im Oscara za ten wyczyn. :|

ocenił(a) film na 7
dimediatore

miało być nie wciąga w fotel, zjadłem istotny wyraz, przepraszam.

użytkownik usunięty
dimediatore

Spróbuj obejrzeć jeszcze raz. Ja też na początku się nie wczułem w ten film i spłynął po mnie z oceną 6-7. Za drugim razem mnie zachwycił i dałem 10. Niektóre filmy trzeba sobie powtórzyć.

ocenił(a) film na 10

Ja obejrzałem film wczoraj po południu, a zrobił na mnie tak OGROMNE wrażenie, że myślę o nim do teraz i pewnie przez jakiś czas mi to nie przejdzie. I w dodatku cały czas słucham muzyki z tego filmu...

Chyba po żadnym filmie czegoś takiego nie miałem. Boję się zaryzykować to stwierdzenie, ale to może być najlepszy film jaki w życiu dotychczas oglądałem.