PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617062}

Droga bez powrotu 4: Krwawe początki

Wrong Turn 4: Bloody Beginnings
2011
4,7 19 tys. ocen
4,7 10 1 19099
3,2 5 krytyków
Droga bez powrotu 4: Krwawe początki
powrót do forum filmu Droga bez powrotu 4: Krwawe początki

Dziwny

ocenił(a) film na 4

Mimo tego iż oprócz 1 części jest to najlepsza część serii to i tak nie zasługuje na dobrą ocenę.Czy w normalnym horrorze nie może nie być scen erotycznych?! Bo tylko takie zwracają uwagę w tym filmie,poza tym dużo flaków i obrzydzenia.Nie da rady tego obejrzeć drugi raz.

ocenił(a) film na 4
efta18

Poza tym głupota ludzi w tym filmie nie zna granic.

ocenił(a) film na 1
efta18

Najgłupszy horror jaki ostatnio widziałam (a widziałam sporo). Także chyba najgorsza część ze wszystkich sześciu (ale nie widziałam piątej, więc to jeszcze może się zmienić). Debilizm bohaterów aż poraża.

UWAGA!! SPOJLERY!!!

#1. Znaleźli akta dziwnych, zmutowanych ludzi mieszkających w ośrodku/ szpitalu i postanowili zostać tam oczywiście na noc
#2. Zmutowane stwory zaczęły ich gonić/ zabijać - po co próbować stamtąd uciec - lepiej zostać i na dodatek się porozdzielać, żeby łatwiej było ich pozabijać
#3. Moment gdy ci "zmutowani" uciekali przed nimi i wspaniali bohaterowie zamknęli ich w klatkach - co, nagle się przestraszyli kilku dziewczyn? Wcześniej było mówione, że mają dużo większą siłę niż ludzka i jakoś nie bali się za nimi biegać
#4. Moment gdy już zdecydowali się w końcu uciec i dziewczyny "wykopały" dziurę i rozwaliły okno żeby wyjść na dwór - już wolniej nie mogły uciekać, gadały, zastanawiały się "która pierwsza ma iść? no k****, goni cię banda mutantów, która zabiła twoich znajomych, uderzają w drzwi a ty się zastanawiasz która z was pierwsza ma wyjść na zewnątrz? Czy reżyser czytał przed kręceniem podręcznik do savoir - vivre?
#5. Też kolejna inteligentna scena - uciekanie już na dworze, gdzie co drugi krok się przewracały na ziemię, raz jedna, raz druga, nie mówiąc (tudzież pisząc) już o tym, że zamiast biec "w las", biegły samym środkiem, wystawiając się mordercom, w pewnym momencie położyły się nawet na ziemię i chyba na nich czekały (wtf?)

Więcej nie chce mi się już wymieniać, najgłupszy horror ostatnich lat, naprawdę. W połowie zaczęłam kibicować mordercom i miałam nadzieję, że ich w końcu zabiją, bo już się oglądać nie dało. Nie polecam.

ocenił(a) film na 4
Asteria

Ten film jest głupi! Gdyby nie dosyć dobry początek dalabym Mu najniższa ocenę. Mutanty zabiły naszych przyjaciół ale ratujmy ich z klatki. Na miejscu tych chłopaków kazałabym jej do tej klatki wejść. A przewracanie podczas ucieczki widziałam już w tylu filmach ze szok! To najgłupszy błąd jaki może popełnić reżyser. Pozwolenie na sztuczne wywracanie. Tak apropo kolejnych części,są jeszcze głupsze niż ta! A ostatnia to z horrorem nie ma nic wspólnego. Więcej tam scen erotycznych niż strachu. Nie polecam.

ocenił(a) film na 1
efta18

Widziałam 6 część już jakiś czas temu, fatalnie zrobiona. Fabuła jako tako, naciągana, na początku wydawało się ok, ale z każdą kolejną minutą gorzej. Fakt, chyba tylko cycki ratują ten film (wg facetów) bo nie wiem co jeszcze. No faktycznie zapomniałam o tym jak mogli zabić mutantów "ale po co, nie jesteśmy mordercami". Co z tego, że wybili połowę ich przyjaciół i ich też by za*****. No i zaj*****.
Co do tego "przewracania" podczas ucieczki - ok, rozumiem, w każdym filmie to jest, ale raz, góra dwa, każdy może się potknąć/ poślizgnąć albo ze strachu nogi mogą odmówić mu posłuszeństwa, ale nie 10 razy na takim krótkim odcinku drogi. Jak nie jedna, to druga i tak w kółko. Żałosne przedstawienie.

ocenił(a) film na 4
Asteria

Autorzy powinni zakończyć na 3 części. Mam nadzieje,ze więcej nie powstanie. Zepsuli fajną serię filmów.