PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617062}

Droga bez powrotu 4: Krwawe początki

Wrong Turn 4: Bloody Beginnings
2011
4,7 19 tys. ocen
4,7 10 1 19099
3,2 5 krytyków
Droga bez powrotu 4: Krwawe początki
powrót do forum filmu Droga bez powrotu 4: Krwawe początki

Nie taki najgorszy.

ocenił(a) film na 5

[będą spoilery]
Uważam, że film nie jest najgorszy, chociaż faktycznie niektróre sceny są conajmniej dziwne. Oczywiście mamy zaserwowane super laski, w tym 2 które lubią siebie nawzajem ;) Brutalne dopadanie ofiar ale do tego już się chyba przyzwyczailiśmy. Wątek ze szpitalem uważam, że był niezły chociaż uciekanie z klatek w miejscu tak dobrze strzeżonym jak to jest co najmniej naiwne.
Bardzo podobał mi się wątek z babką , która na nartach udała się po pomoc i w drodze zamarzła. Dobry też był motyw jak kobitki zabiły swojego kolegę myśląć, że to jeden z kanibali. Co to strach z adrenaliną potrafi zrobić z człowiekiem.
Cięcie i krojenie na stole tego gościa było obrzydliwe (czułem, że mam napięte wszystkie mięsnie i że zaraz złamię krzesło) ale sama scena była mocna. Zawsze wkurza mnie to, że zamiast jakiegoś barana ginie ktoś kto przestrzegał pewnych zasad, kierując się rozumem w życiu. No ale film nikomu nie dał szansy na przezycie więc to i tak była tylko kwestia czasu.
Dla fanów horroru film wart obejrzenia. Nie należy nastawiać się na wysoki poziom ale obejzreć można.

użytkownik usunięty
wesk

Kolego nie polecaj takich gniotów bo srogo za to zapłacisz. Ten obraz to jedna wielka kpina. OK podobały ci się dwie trzy sceny ale cała reszta to żenująca tępota, której nie można nie zauważyć. Zasypianie smacznie przy trzech zabójcach mutantach?. Może ukrywanie się wciąż w tym samym pokoju gdzie dziura jest wielkości "dziury ozonowe"?. Mało tego mamy ich na muszce i mamy możliwość zabicia ich lepiej pozostawić ich w spokoju i martwić się o to czy z winą zabicia mutantów, którzy zabijają ci kobietę i kolegów hmm mądre. Uciekają na skuterze i nagle przypomina jej się, że zgubiła pogrzebacz i się wraca na nogach :).. Kolego oglądnij najpierw dobre horrory a później polecaj fanom Horrorów jakieś tytułu...

ocenił(a) film na 5

"Kolego nie polecaj takich gniotów bo srogo za to zapłacisz"
czy mam się bać ? :)

użytkownik usunięty
wesk

Nie mnie tylko wiesz możesz zostać zbesztany bo ktoś uwierzy, że to dobry horror dla fanów tego gatunku ci pojedzie :) tyle ode mnie.

ocenił(a) film na 5

ale ja przecież wyraźnie napisałem: "Nie należy nastawiać się na wysoki poziom ale obejzreć można" więc jak ktoś chce to obejrzy film :)

użytkownik usunięty
wesk

Napisałeś "Wart Obejrzenia" a to różnica :) i ja to odebrałem jako polecenie :)... Ale ok twój gust i twoje prawo polecenia filmu ja tylko ostrzegam :)

ocenił(a) film na 5

"Dla fanów horroru film wart obejrzenia" bo każdy film z tego gatunku dobrze jest zobaczyć chociażby po to aby nawet wymienić poglądy ale dobra, dajmy sobie spokój z tą dyskusją bo i tak do niczego ona nie prowadzi. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3
wesk

Skusiłem się, po to by sprawdzić czy da się aż tak spaprać film który urzekł mnie swoją pierwszą częścią. Z tego co pamiętam oceniłem jedynkę na 8, było sporo niedociągnięć, aczkolwiek miała swój urok i przypadła mi do gustu. Byłem pewien że słabsza dwójka będzie kilka poziomów niżej i tak też było. Trzeciej części jeszcze nie obejrzałem, ale czwarta? Total nieporozumienie... Irytująca głupota i naiwność bohaterów, produkcja dla ludzi których urzeka tylko i wyłącznie krew, ten film nie może się podobać. Ogląda się go albo na siłę, albo z nadzieją że coś się stanie zabawnego, bądź po prostu z braku laku, ktoś chyba nie miał pomysłu na całokształt, a teraz pytanie... Zraziłem się do całej serii przez ten gniot, jakim cudem ten film ma aż 4,4 ? :)

użytkownik usunięty
Ulaszek

Tego to ja też nie rozumiem. Pomijając wszystkie idiotyzmy, ten film był zwyczajnie nudny...

ocenił(a) film na 1

Oglądałam go ze znajomymi: ogólnie uśmiałam się do łez :D Pierwsza część była słaba jak dla mnie, ale to to już czysta komedia.
Ogólne wrażenie po filmie? Nie dziwię się, że o Amerykanach chodzi opinia, że są tępymi ludźmi. Zachowania bohaterów i błędy przy kręceniu nie pomogą wyjść ludziom z tego stereotypu.

ocenił(a) film na 8
wesk

Uważam ,że 4 część jest już lepsza niż 3, a o najnowszej 5 to nawet nie wspominam.. lubię film tego typu a mianowicie grupa ludzi walcząca z jakimiś matołami.. moim zdaniem pomysł na 4 część był strzałem w dziesiątkę ! może nie był on wykonany na miarę oceny 10/10 ale ja osobiście oceniłem go na 7/10. Sceny trzymają w napięciu, a te mutanty są bardzo realistyczne i straszne. Jednak najlepsza w filmie jest murzynka.. rozwaliła system haha:D