PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=633853}

Droga do zapomnienia

The Railway Man
2013
7,2 32 tys. ocen
7,2 10 1 32369
6,2 12 krytyków
Droga do zapomnienia
powrót do forum filmu Droga do zapomnienia

Świetne aktorstwo, piękne zdjęcia oraz muzyka. Reasumując kawał bardzo dobrego kina ! Jedyną wadą tego
filmu jest to, że jest na jeden raz.

ocenił(a) film na 4
osabzz

Dla mnie wadą filmu jest niesamowita nuda. Główny bohater powinien sobie pojechać do Auschwitz i zobaczyć co to jest groza wojny. A nie jakieś tam polewanie wodą... Żarty jakieś.

ocenił(a) film na 8
Miela

"jakieś tam polewanie wodą..." ;-) nie mam więcej pytań...

Masz wrażenie, że toniesz i zaraz umrzesz i uwierz mi to nie jest " jakieś tam polewanie wodą " - ogólnie wpadnij do mnie potrzymam Ciebie pod wodą ze 2 minuty na siłę zobaczymy czy będzie to jakieś pluskanie w wodzie :D

ocenił(a) film na 4
osabzz

Pojechali bić Chińczyków, nie udało im się inni ich bili. Wielka mi tragedia. Jak się porywasz na kolonizację całego świata, to bierzesz pod uwagę, że możesz dostać w ciry. Nikt Anglików nie zmuszał do wyjazdu do Chin. Trzeba się liczyć z konsekwencjami.

Ale nawet nie biorąc tego pod uwagę, to i tak film jest cienki. Poprawny, ale cienki. Zero napięcia. I nie rozumiem roli Nikoli Kidman. Scenariuszowo była zbędna.

ocenił(a) film na 10
Miela

ignorant

ocenił(a) film na 4
osabzz

Popieram film jest REWELACYJNY i co ważne jest oparty na faktach.9\10.

ocenił(a) film na 4
blacik

Co to ma do rzeczy czy na faktach czy zmyślony. Wolałbym obejrzeć coś ciekawego niż opartego na faktach. Na faktach to się dokumentalne ogląda.

ocenił(a) film na 9
Miela

Nie rozumiem jak można być tak znieczulonym na cierpienie ludzkie. Każdy wie , że u nas w Polsce działy się rzeczy tragiczne..ale to nie znaczy , że mamy ignorować czy wyśmiewać to co działo się w innych krajach bo nie sądzę , że ktokolwiek chciałby być " tylko" tak torturowany "tylko" tak poniżany i "tylko tak polewany wodą" :)
Film oczywiście poruszający i pokazujący jak ważne w życiu człowiek jest wybaczenie..chociażby po to by móc żyć normalnie.

ocenił(a) film na 4
Go95

Nie rozumiesz. Anglicy sami się tam pchali. Nikt im nie kazał tam jechać. Pojechali, przegrali i jeszcze marudzą. Nie twierdzę, że to nie bolesne. Ale daleko mi do współczucia komuś, kto był de facto najeźdźcą i przegrał z innym agresorem.