Świetne aktorstwo, piękne zdjęcia oraz muzyka. Reasumując kawał bardzo dobrego kina ! Jedyną wadą tego
filmu jest to, że jest na jeden raz.
Dla mnie wadą filmu jest niesamowita nuda. Główny bohater powinien sobie pojechać do Auschwitz i zobaczyć co to jest groza wojny. A nie jakieś tam polewanie wodą... Żarty jakieś.
"jakieś tam polewanie wodą..." ;-) nie mam więcej pytań...
Masz wrażenie, że toniesz i zaraz umrzesz i uwierz mi to nie jest " jakieś tam polewanie wodą " - ogólnie wpadnij do mnie potrzymam Ciebie pod wodą ze 2 minuty na siłę zobaczymy czy będzie to jakieś pluskanie w wodzie :D
Pojechali bić Chińczyków, nie udało im się inni ich bili. Wielka mi tragedia. Jak się porywasz na kolonizację całego świata, to bierzesz pod uwagę, że możesz dostać w ciry. Nikt Anglików nie zmuszał do wyjazdu do Chin. Trzeba się liczyć z konsekwencjami.
Ale nawet nie biorąc tego pod uwagę, to i tak film jest cienki. Poprawny, ale cienki. Zero napięcia. I nie rozumiem roli Nikoli Kidman. Scenariuszowo była zbędna.
Co to ma do rzeczy czy na faktach czy zmyślony. Wolałbym obejrzeć coś ciekawego niż opartego na faktach. Na faktach to się dokumentalne ogląda.
Nie rozumiem jak można być tak znieczulonym na cierpienie ludzkie. Każdy wie , że u nas w Polsce działy się rzeczy tragiczne..ale to nie znaczy , że mamy ignorować czy wyśmiewać to co działo się w innych krajach bo nie sądzę , że ktokolwiek chciałby być " tylko" tak torturowany "tylko" tak poniżany i "tylko tak polewany wodą" :)
Film oczywiście poruszający i pokazujący jak ważne w życiu człowiek jest wybaczenie..chociażby po to by móc żyć normalnie.