PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419050}

Droga

The Road
2009
7,1 78 tys. ocen
7,1 10 1 77562
6,4 44 krytyków
Droga
powrót do forum filmu Droga

Nad tym dziełem rozwodzić się nie będę. Doskonały, postapokaliptyczny dramat z genialnym klimatem, plenerami i zdjęciami, okraszony fantastyczną muzyką (mistrzowski duet Cave-Ellis) i do tego sfilmowany w sposób niezwykle profesjonalny. Co tu dużo gadać: film niestety nie dla wszystkich, bo entuzjastów rozpierduchy a'la Transformers w realiach Fallouta "The Road" zwyczajnie zanudzi na śmierć. A reszta? Cóż, do tej właśnie reszty i ja się zaliczam, a film ociera się o geniusz w swoim gatunku - tak więc prosty wniosek: POLECAM.

ocenił(a) film na 10
JoNNy_908

Ach, i zapomniałbym dodać: wyśmienite aktorstwo. Aragorn jak zwykle bardzo poprawny, Duvall niemal nie do poznania (ciekawa kreacja), a ten dzieciak przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Wróżę mu świetną karierę! Oby tak dalej.

ocenił(a) film na 8
JoNNy_908

Nie wiem co dodać, bo film autentycznie mną wstrząsnął. Prawdziwy, smutny, wzruszający, szokujący i poruszający. Może jestem przewrażliwiony, ale autentycznie się poryczałem, a nie zdarza mi się to zbyt często ;) Świetna gra aktorska, niesamowita scenografia, klimat, muzyka, ambient w tle. Po prostu szok. Film roku jak dla mnie.

ocenił(a) film na 10
gongal

Warto jeszcze dodać, że ten film jest BARDZO (jeśli można tak przypuszczać hmmm) realistyczny. Brudny, szary, przygnębiający. Coś niesamowitego. Jak kolega wyżej ujął - "po prostu szok. Film roku jak dla mnie". Trudno się z tym nie zgodzić.

użytkownik usunięty
JoNNy_908

Oto kolejny MYSLACY czlowiek na forum. jak dla mnie ten film to takze rewelacja, ktory powinien byc nominowany do oscara za sciezke dzwiekiowa, scenariusz adaptowany oraz za glowna role meska dla Viggo. pozdrawiam.