PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=977}
7,4 18 tys. ocen
7,4 10 1 18374
7,4 18 krytyków
Duże zwierzę
powrót do forum filmu Duże zwierzę

Idąc na film miałam nadzieje zasmakowac odrobinke dobrego kina przesyconego duchem Kieślowskiego, miałam się wzruszyc, odnaleźć stare juz zapomniane u nas kino dobre kino.. i co .. i nic.. totalnie nic.. zero.. żadnych emocji....zawiodłam sie.Chcialam Kieślowskiego -miałam go aż za dużo, stanowczo za dużo.Sthur pogóbił sie w tym wsztstkim staral sie byc za bardzo Kieślowskim a nie Sthurem...może gdyby nie podchodzij do tego az tak komercyjnie-bo inaczej tego nazwać tego nie można, mielibysmy w naszej filmotece kolejny dobry film, a tak mamy... co wlaściwie mamy duże wielkie nic.

ocenił(a) film na 9

Nie ma to jak Polak
Przepraszam, ale twoja wypowiedź jest jedną z wielu, ktore mnie poprostu denerwują. Jesteś kolejną osobą na forum tego filmu, ktore na siłe chcą podkopac ledwo już stojącego "wielbłąda". Kinomani z nutką artyzmu narzekają juz na wszystko w naszym kraju. Rozumiem atak na komercje w stylu Machulskiego, Lubaszenki i innych komedioromantycznogansterskich "żebraków", ktorzy dawno juz zatracili sens w kreceniu filmow i zajmują sie obecnie odmużdżaniem juz i tak odmużdżonej widowni. Czy nie można iść na film bez nadzieji i oczekiwań, ktore są bardziej szkodzące niz kiepskie recenzje i dobrze sie bawić, a nawet jeśli nie to bez przekonania, ze "to nie był niebieski !!". Jak potem można wierzyć w polską kinematografię skoro niszczy sie ją w zalążku. Smutne...