Duma i uprzedzenie

Pride & Prejudice
2005
7,7 176 tys. ocen
7,7 10 1 175787
7,1 36 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum filmu Duma i uprzedzenie

Muzyka psuje cały urok tego filmu. Spodziewałam się jakiś fajnych kompozycji a tu same utwory pianistyczne, i chyba Bethovena słyszlam tam... Film fajny z humorem. Ale ta muzyka wszystko chrzani...

użytkownik usunięty
meneris

Może chcieli dopasować do czasów. W innych ekranizacjach Austen też dominują utwory pianistyczne.

meneris

Muzyka jest jak najbardziej na miejscu i jak najbardziej dopasowana do klimatu filmu. Mnie się osobiście bardzo podoba, ale w jakiejś recenzji tegoż soundtracka przeczytałam, że nie każdy tę muzykę będzie potrafił zrozumieć...to chyba wszystko tłumaczy.

ocenił(a) film na 10
meneris

Ta muzyka jest wspaniała. Zawsze się wzruszam, kiedy jej słucham.

meneris

Wręcz przeciwnie, moim zdaniem muzyka w tym filmie jest cudowna i po części nadaje mu urok. A poza tym nie ma tam tylko utworów pianistycznych.

ocenił(a) film na 10
state

też tak uważam, uwielbiam soundtrack z filmu, mimo że generalnie muzyki poważnej nie słucham.

meneris

Muzyka zła nie jest, ale wkurza strasznie fakt, że cały czas powtarza się jeden motyw, co robi się ostatecznie bardzo nudne... Film fajny, ale nie powalający, może "Rozważna i romantyczna" będzie ciekawsza, gara tam w końcu Rickman itd.

meneris

Muzyka zła nie jest, ale wkurza strasznie fakt, że cały czas powtarza się jeden motyw, co robi się ostatecznie bardzo nudne... Film fajny, ale nie powalający, może "Rozważna i romantyczna" będzie ciekawsza, gra tam w końcu Rickman itd.

Amelii_Konstanzii

Ja lubie słuchac muzyki klasycznej, ale to co jeste w filmie mi sie nie podoba. W moim guście to się nie zgrywa. Może dlatego mam takie nastawienie że czytałam książkę praktycznie słuchają cjednej płyty i tak mi sie dostosowało. Ale w filmie mi nie odpowiada.