PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35915}

Dwa tygodnie na miłość

Two Weeks Notice
2002
6,6 82 tys. ocen
6,6 10 1 82167
5,4 14 krytyków
Dwa tygodnie na miłość
powrót do forum filmu Dwa tygodnie na miłość

Witam, szukam 2 filmów i ta sprawa nie daje mi spokoju. Pierwszy film jest o kilku przyjaciółkach i przedstawia rok z ich życia, miesiąc po miesiącu, styczeń, luty, itd. ... Zapamiętałam szczególnie jedna z przyjaciółek, która prowadzi chyba taką niby-księgarnię i ciągle czyta oraz w razie potrzeby rozdaje przyjaciółkom poradniki w stylu "Co zrobić, gdy mężczyzna..." :) itp. Ogólnie taka ekscentryczka. Film zaczyna się w Sylwestra jednego roku i kończy się następnym Sylwestrem.
Drugi film pamiętam nieco słabiej, ale on z kolei przedstawia życie kilku mężczyzn, którzy są przyjacielami i próbują uporać się wzajemnie ze swoimi problemami z kobietami. Wydaje mi się, że dziewczyna jednego z nich zachodzi w ciążę ale nie jestem pewna czy nie mieszam filmów. To trochę mało, ale mam nadzieję, że ktoś wie, o jakie filmy mi chodzi. Z góry wielkie dzięki za pomoc! :)

ocenił(a) film na 5
paula_182

Ten pierwszy to pewnie współczesna wersja powieści "Duma i uprzedzenie" z bodajże 2003 roku (tytuł jak oryginał książki). Kojarzę te przyjaciółki, księgarnię, i te dobre rady z poradnika. Główna bohaterka była blondynką, prawda? Przewinął się też motyw ślubu bodajże w Las Vegas jednej z przyjaciółek?
Mam nadzieję, że pomogłam. :-)

paula_182

jeśli chodzi o drugi film, to być może jest to 'I żyli długo i szczęśliwie', aczkolwiek nie mogę Ci tego zagwarantować, bo sama nie widziałam tego filmu w całości.

ocenił(a) film na 4
sheste

ten drugi film to "Wpadka"

Ale nie ten najnowszy z Katherine Heigl - ale jeden z nieco starszych filmów o takim właśńie tytule.

Pozdrawiam