wpisujcie wasze ulubione teksty itp. mój Boże mam wrażenie, że to wysokie jakby nie było miejsce na filmweb jest zasługą tylko tych tekstów słabi mnie to. Film zasługuje na wysokie miejsce, może nie aż tak wysokie, ale jednak i nie za te teksty, ale za fantastyczne role, świetne postacie, dobrą realizację, fantastyczne studium psychologiczne głównego bohatera i to sprawia, że film jest bardzo dobry a nie przytępawe teksty
Chyba za bardzo poważnie potraktowałeś ten film. To ma być komedia gdzie można się pośmiać, pożartować...
Ja po 3 razie przestałem się śmiać tak jak po 1 i 2,zacząłem si
zastanawiać,ten film jest groteskowy.Śmieszny i gorzki zarazem,ale na
pewno nie jest to komedyjka do śmiania,3/4 ludzi nie rozumie zamysłu
tego filmu.
Exactly, film ma drugie dno. Mimo wielu zabawnych sytuacji przedstawionych w filmie, "Dzień Świra" to bardziej dramat niż komedia. Jest to jeden z lepszych polskich filmów, rewelacyjna rola Kondrata.
Ja przy oglądaniu śmiałam się, ale gdy film skończył się, to miałam zupełnie odmienne uczucia... Dopiero przy napisach końcowych doszedł do mnie dramat bohatera.
ten film z pewnością nie był realizowany jako komedia, jak człowiek głębiej się nad nim zastanowi to nie ma w nim nic śmiesznego
Dokładnie, można by rzec: "z kogo się śmiejecie? z siebie samych się śmiejecie".