PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31413}
7,8 633 tys. ocen
7,8 10 1 633098
8,4 98 krytyków
Dzień świra
powrót do forum filmu Dzień świra

DRAMAT!!!

ocenił(a) film na 1

Co to ma w ogole byc za film? Beznadziejne texty, aktorzy i w ogole zenada. Za co te nagrody? Polska kinematografia osiagnela dno.

ocenił(a) film na 9
Szyszka

Szyszka
Ty chyba filmu nie oglądałaś. Plejada najlepszych polskich aktorów, a ona mówi, że beznadziejnie aktorzy. A więc pytam się: Marek Kondrat, Cezary Pazura, Andrzej Grabowski, Piotr Fronczewski, Zbigniew Buczkowski, Bożena Dykiel, Cezary Żak to "beznadziejni" aktorzy? Zastanów się, bo gadasz jak potłuczona. Nawet do tekstów masz pretensje, a teksty są chyba najlepsze. Radzę najpierw obejrzeć film później go komentować.

użytkownik usunięty
Coyote

re:
Drogi Coyociku! Po pierwsze apeluję o kulturę, przecież każdy ma prawo do swojego zdania i jako ludzie na poziomi, możemy (wydaje mi się) pogadać bez obrażania. A jeśli już, to pozwól że się ustosunkuję. Pan Cezary Pazura: kiedyś, owszem, świetny aktor, teraz NIC. Marek Kondrat - zero umiejętności, a reszta, w ogóle nie wiadomo po co się tam znalazła. Problem polskiego kina polega na tym, że dobrzy aktorzy na prawdę nie mają w czym grać, i dlatego decydują się na wzięcie udziały w takich produkcjach. A poza tym: pomysł jest nawet niezły, a stanowczo NIE ta realizacja.

ocenił(a) film na 9

re re qm qm
Tak zgadzam się każdy ma prawo do swojego zdania, ale mówisz o nim tak jak byś go w ogóle nie oglądała. Jak można mówić o Cezarym Pazurze czy Marku Kondracie, że są beznadziejni :D Obaj panowie zagrali w tylu filmach, że mają tyle doświadczenia, że każda ich rola jest dobra. Tak wyćwiczyli sztukę aktroską, że są najlepszymi aktorami jakich nasz kraj posiada. No ale może poprostu nie przepadasz za nimi, film ci się nie podoba. Natomiast, nie można mówić, że nie mają w czym grać bo mają takie zaufanie, że napewno w następnej dobrej polskiej komedii zobaczymy Pazurę. Tylko dziwi mnie, że mamy takich dobrych , lubianych aktorów a oni nie próbują swoich sił za granicą. To nie tylko większe pieniądze, ale także ciekawa przygoda. Szyszka pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
Coyote

...
Hehe, moje uznanie za "tytuł" :D A tak btw. to po przeczytaniu komentarza nasuwa mi się chyba fundamentalne pytanie w tej dyskusji: Czy Ty uważasz obecnie produkowne polskie komedie za "dobre"? Którąkolwiek z nich?

ocenił(a) film na 9
Szyszka

odp
Tak, za dobre komedie uważam "Chłopaki nie płaczą", "Poranek Kojota", "Dzień świra" i może nawet "Pieniądze to nie wszystko" i "Kariera Nikosia Dyzmy".

ocenił(a) film na 1
Coyote

...
Hmm, no to faktycznie, film ten może się mieścić w Twoich kategoriach estetycznych :) Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Szyszka

:DD
Więc wreszcie doszlismy do porozumienia ;D to była długa, ciekawa wymiana poglądów :D

użytkownik usunięty
Coyote

lol
Hehe, true true. Jak będziesz miał jeszcze kiedyś ochotę się pospierać to "wal jak w dym" <<-- haha, strsznie mi sie podoba ten text. :)

ocenił(a) film na 9

oki doki dwa skoki w boki
Jak by co to walnę prosto z mostu ;) Tylko ciekawe na temat jakiego filmu... musimy porównać to co ja lubie a ty i napewno znajdziemy temat do sprzeczki :D Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Szyszka

vs.
nie wiem jakie filmy preferujesz ale lepiej nie wypowiadaj sie na temat takich filmow jak ten...nie jest to moze super amerykanska komedia w stylu "American Pie", ale dobra, z klimatem "Nic smiesznego" komedia z jednym z lepszych aktorow polskich...

ocenił(a) film na 1
Lajza

...
Ja piernicze, no sorry ze zyje w ogole!!! Nie wiem czy komus to odpowiada czy nie, ale wlasnie po to ta lista powstala, zeby sie na niej wypowiadac. A o swoich "preferencjach" juz gadac nie bede...

ocenił(a) film na 10
Szyszka

zyj pelnia zycia
sorki,ze Cie tak zjechalem ale tak jakos wyszlo i jak najbardziej wypowiadaj sie o swoich "preferencjach"...tylko odnos sie do czegos...pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
Lajza

Haha
Zaczynają bawić mnie te rozmowy na liście dyskusyjnej. Najpierw się na kogoś wyjeżdża, a potem przeprasza. Spoxik :) A w kwestii odnoszenia się to mam do powiedzenia tylko tyle, że tak właściwie to jest mi trudno. Chciałam napisać kiedyś recenzję do tego filmu, usiadłam, żeby oglądnąć go drugi raz i... nie byłam w stanie. Utknęłam w połowie. Ja przez to po prostu nie przebrnę!!! A to, co jeszcze pozostało mi w pamięci na tej liście już się znalazło. Pozdrawiam.