PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31413}
7,8 633 tys. ocen
7,8 10 1 633142
8,3 75 krytyków
Dzień świra
powrót do forum filmu Dzień świra

Zastanawialem sie nad ocena tego filmu...
Prawda wyglada na cos ambitnego no, ale zraza mysle ze to moglby byc nawet NAJLEPSZY film w polskiej kinematografi gdyby ten pomysl w niektorych momentach byl lepiej pokazany.Ogladalem pierwszy raz dla mnie 0 tam komedi moze poza kilka gorzkimi slowkami...Nie jest to jakies wybitne dzielo a moglo by byc.Niestety tylko 6/10. Za zle ukazanie problemu czasami DRAZNIACE juz KU*WA.Za lekka nudę.Za troszke za male rozwiniecie akcji ogolnie film nie jest dla mnie fajny, ale cenie za podjecie sie przez Koterskiego ambitnego kina.Wiecej takich filmow a moze jednak cos wyjdzie :)

ocenił(a) film na 9
spielberg552

Szkoda, że wg. Ciebie film nie jest "całkiem fajny" ;)
Hmmm... ale chyba bardziej tego, że nic nie zrozumiałeś :/ - a szkoda ;) - bo dzieło Koterskiego aż takie trudne jednak nie jest :)

+ marne uzasadnienie oceny :)

ocenił(a) film na 8
spielberg552

Tutaj się nie zgodzę,
"Za troszke za male rozwiniecie akcji"
Bo takie jest właśnie życie głównego bohatera. Ciągłe powielanie tych samych zachowań

"Ogladalem pierwszy raz dla mnie 0 tam komedi"
Nie chciałem nigdy obejrzeć tego filmu drugi raz. Mimo iż było w nim sporo tekstów które bawią jak się tylko o nich pomyśli (chociażby próba nauki angielskiego) to jest on dla mnie maksymalnie przygnębiający. Historia człowieka który zmarnował swoje życie bo raz nie zaryzykował. Chyba podświadomie boje się że sam tak mogę pewnego dnia skończyć.

ocenił(a) film na 7
Kowalsky

No iwem ma to byc film ambitny. Prosze mi tu nie mówić, ze nie zrozumialem zmarnowanego zycia bohatera. Jako tako znam sie na filmach poprostu film mi nie siadł;/

ocenił(a) film na 7
spielberg552

Jednak niektore gagi sa kultowe ;]
jednak nie smieszyl mnie za bardzo.
Klasyczny dramat...