PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31413}
7,8 633 tys. ocen
7,8 10 1 633098
8,4 98 krytyków
Dzień świra
powrót do forum filmu Dzień świra

Dosyć niesmaczny

ocenił(a) film na 1

Z jednej strony bardzo dobra satyra ale niestety z drugiej strony bardzo niesmanczy, wulgarny i ma wiele momentów które mnie obrzydziły.
Nie to bym świętoszkiek był, poczucie humoru mam i to spore poprostu na cały film zaśmiałem się dwa razy... Może dla tego że nie potrafie się z głównym bohaterem utożsamić...

Zastanawiam się czy to nie pomyłka że to jako komedia reklamują...

ggk___

mam prośbę, nie chodzi o to że nie zrozumialeś tego filmu, ale gdy ja go za pierwszym razem obejrzałem do mnie nie przemówił, teraz to mój ulubiony polski film

ogladasz dramat człowieka śmiejesz sie a na końcu widzisz ze to wcale nie było śmieszne ... Polska,Polacy,Polak

nie ma bardziej dojrzałego i inteligentnego polskiego filmu

pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
Leon_B_Fink

Właśnie problem w tym że się nie śmiałem. Nie mówię że film był nie dojrzały... Ba! Ma bardzo inteligentne przesłanie poprostu nie zachwycił mnie specjalnie (jak to uczynił na ten przykład ?Wszyscy jesteśmy Chrystusami?). Miał wiele niesmacznych momentów przez co ciężko mi było go momentami oglądać, także większość osób które mi go polecały mówiły iż ten film jest strasznie zabawny a mnie (mimo iż film oglądałem 3 razy przy różnych okazjach) specjalnie nie rozśmieszył...

Także nie zamierzam oceniać filmu na zasadzie ?No! Jak na POLSKIE kino to było całkiem porządne? bo takie podejście wydaje mi się po prostu złe.
Jak oglądam film to nie patrzę czy to Polska, Francuska, Amerykańska, Japońska, Niemiecka, Hinduska czy Hiszpańska produkcja. Film mnie zachwyca albo i nie a to jaka narodowość go wyprodukowała jest mi obojętne.
Nie czepiam się ludzi którym się ten film bardzo podobał po prostu nie zamierzam na siłę podwyższać mojej opinii o nim tylko dla tego że film jest Polski mimo iż nie przypadł mi do gustu (patriotyzm a ocenianie filmu to dwie różne kwestie)
Przesłanie i satyra są w filmie jasne ale po prostu nie przemawiają do mnie...

Pozdrawiam

ggk___

to że napisałem że to mój ulubiony polski film nie znaczy ze oceniam go przez pryzmat ?No! Jak na POLSKIE kino to było całkiem porządne?i nie wydaje mi się ze takie podejście jest złe, ja jestem o tym przekonany, takie podejście jest złe napewno, i mi również narodowość filmu jest obojętna więc nie wiem o co te zarzuty

ja tylko proponuję wrócić do niego i odświerzyć sobie na spokojnie bo oceniając wszystkie aspekty jest to lepszy film niż wszyscy jesteśmy chrystusami choć wszyscy jesteśmy chrystusami wywołuje naperwno większe emocje i ma głębsze przesłanie

opinia subiektywna

Leon_B_Fink

i podtrzymuję swoje zdanie 10/10 bo to jeden z najlepszych filmów na świecie

opinia subiektywna