gdy Adam Miałczyński za cały miesiąc pracy dostał 777 zł po pięciu latach studiów i 20 latach praktyki to się tak wkurzyłem , zdenerwowałem i zmotywowałem , że zacząłem się uczyć Niemieckiego i angielskiego z niemieckiego mam już 15 PIĄTEK Z RZĘDU !! OD 2 KLASY TECHNIKUM !! . Z anglikiem idzie mi o wiele gorzej , ale staram się jak tylko mogę i potrawię , ponieważ chce uciec z tąt za granicę żeby niezarabiać 777 zł misięcznie bo za taką kwotę ciężko utrzymać siebie i innych trzeba ciągle oszczendzać i to niewiadomo czy na wszystko starczy. Nie ma to tamto po ukończeniu technikum idę najpierw na germanistykę ,a póżniej na aglistykę a po ukończeniu tych studiów spiepszam za granicę do USA , Wielkiej Brytani , Kanady , Australi , Niemiec , Szwajcarii albo jeszcze do jakiegoś kraju gdzie mówi się po niemiecku lub angielsku . Nie mam zamiaru tu gnić i zarabiać grosze. J radzę wam wszystkim uczyć się języków i spiepszać za granice no bo po co mieć gorzej jak można mieć lepiej !!!!!!
No po prostu super post ;) Jak pracowałem w UK ostatniego lata, to nie wysilając się zbytnio zarobiłem 6000 funtów. Tutaj musiałbym harować na to chyba 2 lata... Uczta się języków :P
Jasne .... Wszystko fajnie pięknie, ale tam tez trzeba sie utrzymac !!! Życie tam jest droższe niż w Polsce.
I nikt Cię nie bluzga od hołotu ze wschodu ...
Nie wychwalajcie tak cudzego ... bo tego co macie nie doceniacie ...
A ja zgadzam się z założycielem tego tematu.W Polsce jest straszna kicha i naprawdę trudno jest się dorobić uczciwemu człowiekowi(Bogaci to albo kradną albo mają wtyki u ludzi którzy dużo mogą).Dla tego ja również ucze się anglika i spieprzam jak najdalej z tąd.
ps.Jeżeli były jakieś błędy ortograficzne to przepraszam(jestem dyslektykiem)