PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31413}
7,8 633 tys. ocen
7,8 10 1 633142
8,3 75 krytyków
Dzień świra
powrót do forum filmu Dzień świra

Zagrał świetnie. To najlepszy polski film. Przykro mi jednak, że niektórzy uważają, że to komedia:( Pokazuje życie bardzo zbliżone do polskiego.

ocenił(a) film na 9
pukol13

Oskary to żydowsko-lewackie nagrody.Poprzez Oskary promuje się teraz wątpliwe wartości typu miłość sodomistyczna. Nie mają już takiego wielkiego znaczenia jak kilkadziesiąt lat temu. Mi wystarczy, że Kondrat jest doceniony w naszym kraju bo jeżeli chodzi o poziom kinematografii to zawsze staliśmy wyżej od amerykańców - specjalistów od filmów akcji.

ocenił(a) film na 10
pukol13

Dokładnie! Zgadzam się z Tobą w 100%. Film oczywiście posiada zabawne momenty ale całokształt mógłby być oceniony bardziej jako dramat. No i oglądając, myślałem, że to film o mnie :) Dlatego daję dyszkę :)

piatas5

Jak wpisywałam tytuł filmu tu w wyszukiwarkę, to obawiałam się, że będzie w kategorii komedia.No i masz. Komedia! Kto to wymyślił? Chociaż tekst "Jak tatuś zrobi dziubek to nie ma c***a we wsi" wszedł do kanonów języka pewnych kręgów społeczeństwa, to przecież jest to dramat. W niektórych momentach aż mnie serce ściskało oglądając losy Adasia.
Nawet nie wiem jakich argumentów użyć, bo jestem tak zła na tę głupotę.
Ogólnie film oceniam dość wysoko.