PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31413}
7,8 633 tys. ocen
7,8 10 1 633123
8,3 75 krytyków
Dzień świra
powrót do forum filmu Dzień świra

Może mi ktoś wyjaśnić jakąś chronologię o Adasiu? Widziałem na razie trzy filmy gdzie
postacią pierwszoplanową jest Adaś. "Nic śmiesznego", "Ajlawju" i "Dzień Świra". Może mi
ktoś wyjaśnić jak to jest, że Adaś (uwaga SPOILER!!!) zostaje zabity w "Nic śmiesznego", a
przecież dopiero wtedy jego żona wnosi powód o rozwód, następnie w "Ajlawju" jest już po
rozwodzie? I kogo to cholery gra Marek Kondrat w "Nic śmiesznego" i Cezary Pazura w "Dniu
Świra"? Proszę o odpowiedzi.

użytkownik usunięty
Jachu95

W całej ,,Sadze'' o Adasiu Miauczyńskim nie ma żadnej chronologii, i wiekszego powiązania, jest ich pare, główny bohater jest nieszczęśliwy, najczęściej z wykształceniem humanistycznym, i nerwicą natręctw głównie objawia sie to w Domu Wariatów, gdzie pokazana jest cała jego rodzina i wszyscy są chorzy. A Dzień świra to kolejna opowiesc która kładzie nacisk na zawistość Polaków, a przede wszystkim na to że wykształcenie nie daje wszystkiego (Mówi o tym jego monolog kiedy dostaje wypłatę ;) .)

ocenił(a) film na 10

Ale np. w "Nic śmiesznego" jest reżyserem, a w "Dniu Świra", jest polonistą...

I kogo gra Kondrat w "Nic śmiesznego" i Pazura w "Dniu Świra" ?

Jachu95

Kondrat w "Nic śmiesznego" gra reżysera, a Pazura w "Dniu świra" kolesia, który ogląda demonstracje. Doradzam oglądać filmy w całości i z uwagą. Z resztą można znaleźć to w obsadach obu filmów.