Myślę, że w polskiej kinematografii nigdy nie powstał film tak oryginalny dla kina ziemskiego. Czy mam rację?
W pełni będzie doceniony za 20 lat. Jeden z niewielu diamentów w polskiej kinematografii.
Chodziło mi oto ze społeczeństwo za 10-20 lat będzie inne.Rożnego rodzaju nerwice ,fobie, czy tez inne wady ludzkiego (czytaj polskiego) charakteru spotęgują się ,będą występować praktycznie u każdego . W DŚ znajdujemy teraz te cechy które każdy osobiście znajdzie w sobie (może nie za wiele ),lecz za ileś tam lat ( 10-20) ,przy takim *rozwoju* życia , będziemy w większości jak Miarczyński (no może nie aż tak ) .Swat zmierza w tym kierunku i tylko upośledzony (albo troll) nie widzi tego.
To ciekawa koncepcja, kamracie - samotność jest coraz szersza, zło-wrogość na każdym kroku. Psychiatrzy zarabiają więcej.
Wręcz odwrotnie. Ludzie będą coraz bardziej szczęśliwi, problemów psychologicznych będzie coraz mniej. Już dzisiaj można zauważyć jak prężnie rozwijają się blogi i forumy o NLP. Coachów jest coraz więcej. Psychologia robi ogromne postępy własnie w tym zakresie. Odważę się powiedzieć ze za x lat ludzie praktycznie w ogóle albo wcale takich problemów nie będą mieć. Postęp. Rozwój.
Tak ,odważę się nawet powiedzieć ze nastąpi totalny regres umysłowy, ano obaczy się. Ludziom raczej potrzeba ,nie psychologi lecz co nieco filozofii ,myślę sobie.