PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31413}
7,8 633 tys. ocen
7,8 10 1 633158
8,3 75 krytyków
Dzień świra
powrót do forum filmu Dzień świra

Strasznie nudny... Jedyne co było fajne to te reklamy xDD... Ale to jest też dowód na to, że każdy ma inne poczucie humoru - jednemu może podobać się humor przedstawiony w "Dniu Świra", a innym(na przykład mi) humor z American Pie...

ocenił(a) film na 8
Goku

No tak... To się nie dziwię, że ten film nie zrobił na Tobie wrażenia. "American Pie" to komedia dla półgłówków (bez urazy), a "Dzień świra" to nie komedia, tylko dramat.

ocenił(a) film na 7
Goku

Mi też się nie podobał. Rutyna i monotonia codziennego życia przekładają się na taką samą atmosferę filmu. Zrzędzący i wiecznie wściekły bohater też nie jest zbyt ciekawy. Film drażniący.
Co do "American Pie", mogę się tylko uśmiechnąć na myśl o porównywaniu tych dwóch obrazów. Na tym się kończy moje poczucie humoru.

użytkownik usunięty
villemo_ads

Na mnie także film nie zrobił większego wrażenia. Moim zdaniem został wylansowany na super komedie. Niestety większość ludzi uważa go za "hicior" bo inni tak uważają...
Ani mnie nie śmieszył, ani nie zaciekawił... nie wiem czemu...
Co do komedii American pie, Straszny Film itd. to nie należy ich porównywać z dniem świra... inny humor, gagi, inna publiczność...
ode mnie cieniutko - 2/10

użytkownik usunięty

tak samo myślałem oglądając pierwszy raz "Nic śmiesznego", dokładnie te same spostrzeżenia, ale radze Ci zobaczyć sobie kiedys jeszcze raz "dzien świra". Uwierz to jest mistrzowsko zrobiony film i pod przykrywką komedii dla ludzi poniżej 100 IQ, jest to dramat i to dramat odzwierciedlający idealnie polskie społeczeństwo.

P.S. jest to tylko i wyłącznie moje zdanie, a ja nigdy nie patrze na to co myślą i mówią inni, co widać w moich wypowiedziach na temat innych "hiciorów" które osobiście uważam za kiche :), podobnie jak Ty ten własnie film, oczywiście zdanie Twoje szanuję .