PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31413}
7,8 633 tys. ocen
7,8 10 1 633098
8,4 98 krytyków
Dzień świra
powrót do forum filmu Dzień świra

Tak dobrego polskiego filmu jeszcze nie widziałem. Teraz te wszystkie ciacha testosterony
wyjazdy integracyjne i och karole to się mogą schować.

ocenił(a) film na 9
Jarzyna96

To, że jest lepszy od wymienionych przez Ciebie polskich filmów to akurat żadna sztuka, bo to śmierdzące gnioty. :>

Masz jednak w 100 procentach rację, że to absolutny geniusz :D

Pozdrawiam.

Jarzyna96

Jak w ogóle śmiesz je ze sobą porównywać? :)

ocenił(a) film na 7
zizu90

Ależ ja nie śmiem. Chodziło mi o to że od czasów dnia świra nie wyszedł jeszcze żaden dobry polski film. Oglądając ten film jestem dumny z mojego kraju i nawet z tych kup na chodniku (tylko z polityków nie). :D

Jarzyna96

Kilka dobrych by się znalazło. Dla mnie i tak to jest nr 1 jeśli chodzi o polskie kino.

ocenił(a) film na 7
zizu90

Dobry też jest chłopaki nie płaczą. Co prawda jest nakręcony rok wcześniej i niema tyle fajnych tekstów ale jest bardzo dobry.

Jarzyna96

Jak na polską komedię nawet niezły. Raczej chodziło mi o coś w stylu Dom zły, Wszyscy jesteśmy Chrystusami, Symetria.

ocenił(a) film na 7
zizu90

Dom zły nie widziałem ale jak mówisz, że dobry to oglądnę. No o ile nie wprowadzą tych j****** AKTA czy cuś.

Jarzyna96

Dobry, tylko zbyt dużo fajerwerków i strzelanin się nie spodziewaj :)

PS ACTA
PPS W Polsce i tak nic nowego nie wprowadzi.

ocenił(a) film na 7
zizu90

No ja mam nadzieje, że nie wprowadzi bo gdyby to wprowadzili to takiego filmu jak Dzień świra nie obejrzymy (w telewizji polsat tvn albo tvp raczej tego nie puszczą). Napisze dzisiaj komenta do tego Domu złego.

użytkownik usunięty
Jarzyna96

Kiler i Kilerów 2 także było baaaardzo wporzo :D Poza tym: Seksmisja, chyba jeszcze cos innego ze Stuhrem, no i Pogoda na jutro (wyreżyserowana przez Stuhra). Jesli ktoś nie oglądał Pogody to basrdzo polecam, swietny film z pomysłem, komediodramat.

ocenił(a) film na 10
Jarzyna96

Podpisuje się pod tym w 100 %. Mam już dosyć tych "komedii" dla idiotów, DŚ to film z krwi i kości....

użytkownik usunięty
Jarzyna96

Oo brawo ja natomiast jeszcze żadnego dobrego polskiego filmu nie widziałem !

ocenił(a) film na 7

A co dzień świra nie oglądałeś? Nie no tak serio to się zgadzam w większości polskich filmów dobra jest 1 góra 2 sceny, ale co do tego filmu byłem pozytywnie zaskoczony.

użytkownik usunięty
Jarzyna96

Ja natomiast negatywnie rozczarowany :( Spodziewałem się bardziej zaskakującego kina.
Co nie znaczy że był całkowicie do niczego 6/10 !

ocenił(a) film na 7

No i z taką oceną się absolutnie zgadzam, film Ci się średnio podobał to dajesz szósteczke ja dałem osiem bo mi jak na polski film się podobał więc nie mam Ci nic do zarzucenia.

ocenił(a) film na 10
Jarzyna96

no z posrod polskiego g*wna filmowego to jest chyba jedyny z niewielu jaki mi sie spodobal

ocenił(a) film na 7
morgana000

Popieram w 100%.