PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31413}
7,8 633 tys. ocen
7,8 10 1 633142
8,3 75 krytyków
Dzień świra
powrót do forum filmu Dzień świra

Spodziewałem się świetnego filmu, a zobaczyłem co najwyżej średni... Do mnie ten film po prostu nie trafił, ale cóż, każdemu podoba się co innego.

ocenił(a) film na 10
Realny_Madrista

Ja spodziewalem sie sredniego a widzialem swietny :P

Realny_Madrista

a dla mnie film nie do strawienia.jedyne co zapamietalem to "ja pierdole, ja pierdole". po pol godzinie zmienilem kanal

ocenił(a) film na 10
swerd

To najlepszy polski film ostatnich lat. Co do tego nie mam watpliwosci. Jesli ktos dostrzega w nim jedynie preklenstwa, niech sie lepiej na jego temat nie wypowiada bo sie osmiesza. Opieram na tym filmie swoja prace maturalna. Temat brzmi: "Groteska, czy rzeczywistosc? Swiat kreowany przez Witolda Gombrowicza i Marka Koterskiego." Skoro taki temat przeszedl przez selekcje to chyba musi w tym filmie byc cos wiecej niz tylko "kurwa, ja pierdole". Nie sadzisz?

ocenił(a) film na 10
Loszo

Świetny film naprawde. Trzeba go poporostu zrozumieć . Sprubój!!

Loszo

szukam w kinie rozrywki, rozumiem że to może dla niektórych film kultowy. dla mnie czym jest napisałem wyżej.pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Realny_Madrista

Ten film jest przede wszystkim prawdziwy...

ocenił(a) film na 10
Realny_Madrista

to przecież film o NAS! o naszej pierdolonej polskiej demokratycznej rzeczywistosci! On mial byc smieszny ...i oczywiscie jest! Ale z drugiej strony plakac chce sie bo przeciez tak,jak w filmie pewnie zyje co drugi Polak! I w sumie smiejemy sie z rzeczy ktore nie powinny byc smieszne;) :(Naga prawda! Co tu wiecej rozumiec! Dla mnie bomba!

użytkownik usunięty
Realny_Madrista

Mi się podobał:), ale niektórym sie może wydać nużący...dlatego ja go rozłożyłem w dniu na 2 części, więc mnie nie znudził. Najlepszy motyw to spotkanie ojca z synem:D:D:D. Ciekawe czy będzie kontynuacja, bo doszły mnie takie słuchy....

ocenił(a) film na 10

najlepszy groteskowy Polski film wymiata:]:]:]

ocenił(a) film na 10
Realny_Madrista

Przyznam, że za pierwszym razem, gdy obejrzałem ten film powiedziałem że kiepski, ale za drugim, trzecim i następnym razem(z 9 razy go obejrzałem) film staje się coraz śmieszniejszy, według jeden z najlepszych polskich filmów ostatnich lat.

ocenił(a) film na 8
Sub_Zero

W moim przypadku było tak po 1 obejrzeniu filmu smieszyły mnie teksty niektore sytuacja jak i niektóre strasznie odrzuciły natomiast po kolejnych razach zaczolem się zastanawiac. W filmie przedstawionych jest wiele absurdalnych niekiedy zabawnych sytuacji ale jezeli by tak spojrzec na zycie kazdego z nas z punktu widzenia 3 osoby czyz nie ujrzymy wiele podobienstw ? smiech ze lzami :)

Realny_Madrista

.to nie jest komedia. .fakt ze coś nas smieszy to jedynie dostrzezenie zeswirowanych cech głownego bohatera w nas samych. film jest naszpikowany przejaskrawionymi zboczeniami kore ma kazdy. mniejsze lub wieksze. bo nie powiecie mi ze nikt Wam nie zwrocil uwagi aby skrobac masło bo jest z lodówki.. [pozdrawiam]