PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31413}
7,8 633 tys. ocen
7,8 10 1 633071
8,4 98 krytyków
Dzień świra
powrót do forum filmu Dzień świra

Bo niestety dużo w nim prawdy i pełnego realizmu. Co rusz w życiu codziennym natykam się na podobne sytuacje i wtedy od razu przypomina mi się ten film:)

Harry_Jones

Oj bardzo prawdziwy ten film, aż za... tak wygląda 80% spoleczenstwa

ocenił(a) film na 9
kipiwoda

To jest właśnie najbardziej bolesne

Harry_Jones

Oglądam właśnie teraz po kilku latach i nic się kurde nie zmieniło

ocenił(a) film na 9
kipiwoda

Ja kilka godzin temu sobie znowu obejrzałem - wciąż aktualny

Harry_Jones

Bo tych naszych przywar sie tak szybko nie pozbędziemy

ocenił(a) film na 9
kipiwoda

Wystarczy popatrzeć co się teraz dzieje...

ocenił(a) film na 9
Harry_Jones

Jak jesteś gówniarzem, to cię śmieszy. Dopiero gdy jesteś jakoś doświadczony, odbiór tego filmu się zmienia kompletnie...

Veselar

Film do dziś mnie śmieszy, a jestem facetem po 30-stce. Może jednak to kwestia dystansu? Ja nie miałem okazji spieprzyć sobie życia na własne życzenie, nie odrzuciłem miłości życia, nie mam słabo płatnej pracy i nie potrzebuję odpocząć, gdy cały świat jest jakby przeciwko mnie. Ale utożsamiam się z sytuacjami, gdy ktoś znowu musi wiercić w ścianach, golić trawnik, puszcza głośno muzykę lub pali papierosy (gdzie smród unosi się kilka pięter i czuć go u mnie tak, jakby to u mnie ktoś jarał) i fakt, to jest denerwujące. Raz o 2 w nocy jakaś grupka poszła sobie na pobliskie boisko pograć w kosza - myślałem, że ich zabiję, wezmę młotka i jednemu z nich zrobię dziurę w czaszce. Jest u mnie taka akustyka w okolicy, że ławka naprzeciw mojego wieżowca, oddalona o dobre 30m, gdy obsiadana przez patologię, daje mi słyszeć ich każde słowo w nocy. Ale to nie zmienia faktu, że niektóre sceny wciąż mnie śmieszą tak mocno, jak za pierwszym razem. Do innych zmieniłem trochę nastawienie, bo rozumiem dramat Miauczyńskiego, ale moje życie zmienia w zupełnie innym kierunku, by nie mieć poczucia, że tak skończę.

Damon_Lynx

bezmyslna konsumpcja z przerwami na bezmyslne rozmnazanie i bezmyslna prace, a w przerwach usmiechamy sie i wypinami na zmiane. teraz juz mozesz czuc sie fajnopolakiem z krwi i kosci. witaj w swiecie lemingow.