Dorosnij, ogladnij jeszcze raz. Ten film ma więcej mądrości niż reszta polskich filmów ostatniej dekady.
głupi??? to my o tym samym filmie mówimy?
jeden z najmądrzejszych jakie widziałam, dla mnie mistrzostwo!
podzielam zdanie reszty komnetujacych: jak mozna powiedziec o "dniu swira", ze jest to glupi film?
wystepuje tu wiele zabawnych motywow i sytuacji ale tak na prawde jest to bardzo przykry film i mysle, ze kazdy moze choc na chwile utozsamic sie z glownym bohaterem, bo jakby nie bylo przedstawia codzienna tragedie czlowieka.
jak dla mnie 10/10
Gułpia/pi to jesteś Ty. widac ze nie dorosłaś/łeś do tego filmu który opowiada o człowieku który nie potrafi sie odnalesc w otaczajacym go swiecie
Natomiast dla Ciebie pewnie licza sie dyskoteki rozowe ciuszki i nie wiem czym wy tam jeszcze sie jaracie pało jedna...
Nie obrażaj ludzi tzn nie nazywaj ich głupimi albo pałami, jeśli czegoś nie rozumieją. Niech sobie nosi ciuszki jakie się jej podoba - jej życie, jej wolność. Trochę szacunku a później tolerancji.
Nieumiejętność odnalezienia się Adasia Miałczyńskiego w otaczającym świecie jest wynikiem jego neurozy idealnej. Idealnej na potrzeby filmu, aby oglądający mógł ją łatwiej zidentyfikować po wyjściu z kina - może u siebie a może u innych.