PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31413}
7,8 633 tys. ocen
7,8 10 1 633142
8,3 75 krytyków
Dzień świra
powrót do forum filmu Dzień świra

Zaj.bisty

ocenił(a) film na 10

Super film . Głupi ale dlatego fajny 10#

ocenił(a) film na 10
AbIo

Dorosnij, ogladnij jeszcze raz. Ten film ma więcej mądrości niż reszta polskich filmów ostatniej dekady.

AbIo

głupi??? to my o tym samym filmie mówimy?
jeden z najmądrzejszych jakie widziałam, dla mnie mistrzostwo!

AbIo

Film nie jest głupi, tylko większość go nie rozumie...

AbIo

podzielam zdanie reszty komnetujacych: jak mozna powiedziec o "dniu swira", ze jest to glupi film?
wystepuje tu wiele zabawnych motywow i sytuacji ale tak na prawde jest to bardzo przykry film i mysle, ze kazdy moze choc na chwile utozsamic sie z glownym bohaterem, bo jakby nie bylo przedstawia codzienna tragedie czlowieka.
jak dla mnie 10/10

hej_ka

Gułpia/pi to jesteś Ty. widac ze nie dorosłaś/łeś do tego filmu który opowiada o człowieku który nie potrafi sie odnalesc w otaczajacym go swiecie
Natomiast dla Ciebie pewnie licza sie dyskoteki rozowe ciuszki i nie wiem czym wy tam jeszcze sie jaracie pało jedna...

ocenił(a) film na 9
Disco_Destroyer

Nie obrażaj ludzi tzn nie nazywaj ich głupimi albo pałami, jeśli czegoś nie rozumieją. Niech sobie nosi ciuszki jakie się jej podoba - jej życie, jej wolność. Trochę szacunku a później tolerancji.

Nieumiejętność odnalezienia się Adasia Miałczyńskiego w otaczającym świecie jest wynikiem jego neurozy idealnej. Idealnej na potrzeby filmu, aby oglądający mógł ją łatwiej zidentyfikować po wyjściu z kina - może u siebie a może u innych.

ocenił(a) film na 6
monroepage

Film beznadzieja nic tylko pierdoly i pierdoly