PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31413}
7,8 633 tys. ocen
7,8 10 1 633142
8,3 75 krytyków
Dzień świra
powrót do forum filmu Dzień świra

Za film daje 5/10 za teksty 10/10. Fabuła trochę nudna - ale teksty zajebiste! Szczególnie podobał mi się "-Tato co ci się stało? - A pieprzłem się o skrzynkę na listy... - O to zajebiście!" albo "-Jakaś sraka za mną stoi i pyta się czy jej te gacie na dupe wejdą, skąt ja to mam wiedzieć!?" Polecam ;]

ocenił(a) film na 9
Arwen_5

hmm.. no ja za fabułę daje 10, ale rzeczywście żeby dobrze zrozumieć film trzeba obejrzeć go conajmniej 2 razy;) jeden z nielicznych polskich produkcji, które mnie zaciekawiły

ocenił(a) film na 10
Arwen_5

Troche pomieszalas te teksty, ale zgadzam sie sa fajne. Jednak nie one sa w filmie najwazniejsze.

ocenił(a) film na 9
Arwen_5

Ale najgorsze jest bto ze ludzie tak jak "Arwena" Nie zauwazaja ze ten film ma glebie. Arwena jesli wiesz co to fabula to chyba cops ci sie pokrecilo, polecam ci obejrzec kreskowke, niz tak zacny film o ktorym nawet nie masz pojecia i piszeszesz ze za fabule 5/10. To wlasnie tacy ludzie jak ty wybieraja Kaczynskiego, powoduja, ze film na ocene 9/10 staje sie gorszy. To co film przedstawia to ciebie na sniadaniu, i moze dlatego dalas 5 bo sniadania masz kiepskie albo stajesz lewa noga. Tu nie patrzy sie na texty"ja pierdol" "kurwa, ja pierdole" Czy tam "wsadz se kolek osinowy w dupe" Tutaj chodzi o zycie, ktorego ty nie widzisz. Polecam film wszystkim, a Relgijni, oraz niemyslacy, naprawde proszeni sa o opuszczenie tego miejsca.

rindowen1

To jest właśnie największy problem, że niektórym warstwa językowa kompletnie przesłania przesłanie (chyba zamotałam XD) tego filmu. Fakt że Adaś Miauczyński potrafi rzucić bardzo oryginalną "wiązankę", ale nie może jednynie to rzutowac na ocene postaci. Ale co do Arweny, to jest jeszcze szansa. Oglądnie raz, drugi i może załapie :D

ocenił(a) film na 8
Simbelyn

po prostu , tego filmu nie mozna postawic pomiedzy "porankiem kojota" a "chlopaki nie placza"
ubrechtałem sie na "Dniu Świra" strasznie :D , ale cały film jest raczej wrecz smutny

ocenił(a) film na 9
Arwen_5

genialny film, jak u Puszkina: i straszno, i śmiesznie. Reżyser też nieźle ten film wykombinował, że zadowolił miłośników humoru klozetowego i angielskiego :]. A i ludzie pomyślcie zanim napiszecie że: 'film jest zajebisty kurwa w dupe ja pierdole, bo se jasiu chuja drzwiami przytszasnął!'. Bo ja zazwyczaj jestm asertywny na forach, ale w takich sytuacjach to mi ręce opadają :