kiedyś powiedział "Największą wadą tego filmu jest to, że jest odbierany jako komedia" i w 100% się z tym stwierdzeniem zgadzam. Film świetny i raczej mało filmów z tego gatunku. 9/10
ja od kiedy pamiętam mam takie ruminacje ...po 100 razy się cofam w celu upewnienia''czy aby na pewno zamknęłam drzwi''wcześniej mnie to nie przerażało, ale chyba teraz zacznie ;-)
Do tego filmu trzeba po prostu dojrzeć. W gimnazjum podchodziłem do tego jak do dobrej komedii (śmieszyły wulgaryzmy zabawne sytuacje itp). Natomiast z biegiem lat, gdy wrócimy do tego filmu będziemy sobie zdawać sprawę, że większość sytuacji jest z życia wzięte(np gadanie bez sensu dewotek w pociągu) , a odbiorca filmu oglądając go po raz kolejny podchodzi do tego z powagą.Mógłbym jeszcze sporo napisać dobrego na temat tego filmu, ale nie mam czasu . Jak dla mnie jest to arcydzieło, bez wątpienia 10/10.
Też się zgodzę ze stwierdzeniem, że komedia to to nie jest( pewnie jest tak odbierany przez stosy wulgaryzmów, które niektórych mogą bawić) dla mnie ten film był refleksyjny, ciężki i gorzki, do gustu jednak specjalnie mi nie przypadł i ocena jedynie 6/10.
Dlatego, że go nisko oceniłem to jestem dziwny, jeżeli o to chodzi to jesteś śmieszny, ocena filmu jest subiektywna a mi on po prostu nie przypadł do gustu, nie zmienia to faktu, że według mnie jest to dobra produkcja.
Nie przypadł mu do gustu, no popatrz, a hamburgersy z makdonalda to się wpieprza aż miło.
to nie jest wada tego filmu, tylko ludzi, którzy tak mówią. Dla mnie to gorzki dramat, czy raczej TRAGIkomedia. dla mnie dycha.