PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31413}
7,8 633 tys. ocen
7,8 10 1 633121
8,4 98 krytyków
Dzień świra
powrót do forum filmu Dzień świra

jak to ktoś

ocenił(a) film na 10

kiedyś powiedział "Największą wadą tego filmu jest to, że jest odbierany jako komedia" i w 100% się z tym stwierdzeniem zgadzam. Film świetny i raczej mało filmów z tego gatunku. 9/10

Vaco91

popieram. btw ,czasem mam wrażenie, że to film o mnie.

ocenił(a) film na 9
czupurny

ja od kiedy pamiętam mam takie ruminacje ...po 100 razy się cofam w celu upewnienia''czy aby na pewno zamknęłam drzwi''wcześniej mnie to nie przerażało, ale chyba teraz zacznie ;-)

ocenił(a) film na 8
Vaco91

Do tego filmu trzeba po prostu dojrzeć. W gimnazjum podchodziłem do tego jak do dobrej komedii (śmieszyły wulgaryzmy zabawne sytuacje itp). Natomiast z biegiem lat, gdy wrócimy do tego filmu będziemy sobie zdawać sprawę, że większość sytuacji jest z życia wzięte(np gadanie bez sensu dewotek w pociągu) , a odbiorca filmu oglądając go po raz kolejny podchodzi do tego z powagą.Mógłbym jeszcze sporo napisać dobrego na temat tego filmu, ale nie mam czasu . Jak dla mnie jest to arcydzieło, bez wątpienia 10/10.

ocenił(a) film na 6
Marrcin19

Też się zgodzę ze stwierdzeniem, że komedia to to nie jest( pewnie jest tak odbierany przez stosy wulgaryzmów, które niektórych mogą bawić) dla mnie ten film był refleksyjny, ciężki i gorzki, do gustu jednak specjalnie mi nie przypadł i ocena jedynie 6/10.

ocenił(a) film na 10
greg1990

Dziwny jesteś...

ocenił(a) film na 6
maslanemaslo

Dlatego, że go nisko oceniłem to jestem dziwny, jeżeli o to chodzi to jesteś śmieszny, ocena filmu jest subiektywna a mi on po prostu nie przypadł do gustu, nie zmienia to faktu, że według mnie jest to dobra produkcja.

ocenił(a) film na 10
greg1990

E tam!

Dziwny jesteś...

ocenił(a) film na 9
greg1990

Nie przypadł mu do gustu, no popatrz, a hamburgersy z makdonalda to się wpieprza aż miło.

ocenił(a) film na 10
Vaco91

to nie jest wada tego filmu, tylko ludzi, którzy tak mówią. Dla mnie to gorzki dramat, czy raczej TRAGIkomedia. dla mnie dycha.

ocenił(a) film na 9
Vaco91

to jest film dla mądrych ludzi, którzy nie śmieją się z każdego przekleństwa, tylko zastanawiają się po co scenarzysta je wprowadził według mnie