PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31413}
7,8 633 tys. ocen
7,8 10 1 633142
8,3 75 krytyków
Dzień świra
powrót do forum filmu Dzień świra

wiek Adama

ocenił(a) film na 10

Film mnie zaciekawił i bardzo mi się podobał, ale nie o tym chciałam napisać. Czemu w opisach na tej stronie podane jest, że Adaś ma 44 lata? Sam przecież mówił, że ma 49 i podkreślał że jest to "siedem razy siedem" (dlatego się doczepiłam bo tu chodzi o tą obsesjęna punkcie "szczęśliwej siódemki" )

jessamine

no wiesz, wystarczy że jedna osoba pomyli się i napisze, że Adam miał 44 lata i wszyscy zaczynają od niej zgapiać. i tak oto we wszystkich opisach czytamy "Adaś Miałczyński, lat 44" "44-letni Adam miałczyński", a nawet tą czterdziestkę czwórkę ktoś odniósł do fragmentu dzieła Mickiewicza.
"Mam 49 lat (siedem razy siedem)"
"A ja 70 - dziesięć razy siedem"

jessamine

no wiesz, wystarczy że jedna osoba pomyli się i napisze, że Adam miał 44 lata i wszyscy zaczynają od niej zgapiać. i tak oto we wszystkich opisach czytamy "Adaś Miałczyński, lat 44" "44-letni Adam miałczyński", a nawet tą czterdziestkę czwórkę ktoś odniósł do fragmentu dzieła Mickiewicza.

jessamine