PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746043}

Dziewczyna z pociągu

The Girl on the Train
2016
6,3 133 tys. ocen
6,3 10 1 133356
4,9 35 krytyków
Dziewczyna z pociągu
powrót do forum filmu Dziewczyna z pociągu

książka mnie nie zachwyciła, jednak ciekawa jestem filmu, jakoś Emilly mi średnio pasuje na brzydką i zakompleksioną Rachel

sweet_angie

Trochę ją zaniedbają, nie umyją włosów, nie nałożą makijażu i już będzie ok. Zauważ, że Rachel była kiedyś ładna i seksowna tylko się rozpiła i właśnie zaniedbała.

sweet_angie

Brzydota to kwestia charakteryzacji, a zakompleksienie to gra aktorska. No chyba że chodzi o to, że Rachel "była gruba" i jest to aż tak ważne dla fabuły.

ocenił(a) film na 6
sweet_angie

Mnie też średnio pasowała, ale wypadła świetnie (a raczej doskonale brzydko i smutno) - naprawdę dobrze zagrała. Poza tym i były mąż i pozostałe bohaterki były atrakcyjne, nie mogli więc zaprosić do roli "grubej brzydkiej". Reszta filmu - trochę amerykańska kicha

ocenił(a) film na 5
sweet_angie

Zagrala rewelacyjnie ale fakt-ona jest piekna i taka tez byla w tym filmie. Ani gruba ani zaniedbana

ocenił(a) film na 5
BrakVeny

Myślę że to rola oskarowa!

sweet_angie

Na pewno nie nazwałbym tej książki genialnej, ale czytało się niezwykle przyjemnie. Porównania do książek Gillian Flynn są zrozumiałe, aczkolwiek "Zaginiona dziewczyna" podobała mi się bardziej, ponieważ była bardziej rozbudowana, a bohaterka nie miała tak wielu upadków, bo wzlotów w przypadku Rachel raczej brak ;-)

ocenił(a) film na 3
sweet_angie

Wypadła bardzo dobrze w tej roli, chyba jedyny jasny punkt tego gniota.

sweet_angie

Dokładnie, książka bez rewelacji. Lepiej przeczytać serię o Davidzie Hunterze Simona Becketta albo na przykład Millennium Stiega Larssona.

ocenił(a) film na 6
sweet_angie

Książka słaba, a nazywanie jej "objawieniem roku ", etc, mocno na wyrost. Film, no cóż, jeszcze gorszy. Ale poszłam tam z ciekawości i dla Emily- nie zawiodlam się. Doskonale zagrała .

ocenił(a) film na 8
sweet_angie

Nie czytałam książki ani wcześniejszych recenzji filmu. słyszałam jedynie, że papierowa forma jest "słaba". Na seans szłam bez żadnych oczekiwań. Film okazał się dla mnie bardzo dobry, trzymający w napięciu, lekko przygnębiający? Myślę, że to pozycja bardziej dla kobiet niż mężczyzn.

sweet_angie

a gówno,książka dobra a filmy na podstawie książek przeważnie wypadają gorzej

ocenił(a) film na 6
sweet_angie

a dlaczego Ci nie pasuje? przecież jest brzydka

sweet_angie

A jakie znaczenie ma "książka"? To filmweb a nie BOOKWEB. Komentujemy filmy.