Nikt mnie nie ostrzegł o jakiej tematyce jest to film. Zaczyna się jak zwyczajny film obyczajowy, są dzieci, wiejskie miasteczko, pierwsza dziecięca miłość. I nagle wszystko zamienia się w taki horror, że chyba nigdy go nie zapomnę. A kiedy pomyślę o tym, że to zdarzyło się naprawdę łzy same napływają do oczu!! Wszystko, co można najgorszego zrobić drugiemu człowiekowi jest w tym filmie. Żałuję, że go obejrzałam.
Jesli jesteś uczuciowa to nie dziwię się, że film Tobą wstrząsnął. Ja nie jestem uczuciowa, ale płakałam na tym filmie jak bóbr, więc rozumiem, że możesz żałować, że go obejrzałaś. Ja nie żałuję, widziałam go już trzy razy i na pewno obejrzę jeszcze nie raz.
Miałam dokładnie takie same odczucia. Umówiłam się ze znajomymi na oglądanie i byłam w szoku, bo spodziewałam się innej Dziewczyny z sąsiedztwa - komedii romantycznej (http://www.filmweb.pl/Dziewczyna.Z.Sasiedztwa)! Straszny i mroczny film. Nigdy przy żadnym horrorze nie czułam się tak fatalnie! Wszystkie części Piły to przy tym pikuś. Tego filmu nie da się zapomnieć, ale nie mam najmniejszej ochoty oglądać go po raz drugi. To zbyt ciężkie i stresujące.
Przy książce, to film jest dobranocką. I jeśli on potrafi "zadrasnąć wam duszę" to książka wam ją poćwiartuje.