PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=374034}

Dziewczyna z sąsiedztwa

The Girl Next Door
2007
7,0 28 tys. ocen
7,0 10 1 28304
5,8 4 krytyków
Dziewczyna z sąsiedztwa
powrót do forum filmu Dziewczyna z sąsiedztwa

(możliwe spojlery)
Zacznijmy od tego, że ogólnie zaciekawiła mnie historia Sylvii L, Obejrzałam An American Crime i dzień później ten film. Pierwsze słowo, które mi się nasuwa na myśl - masakra, jeszcze jest mi zimno jak gdy oglądałam z obawy co jej się jeszcze stanie ;D
Bo np. w AC nie miałam wrażenia, że coś takiego jest niemożliwe - nawet się nie dziwiłam. Ale tu niektóre sceny były trochę przesadzone. I wgl jak ta aktorka mogła się tak rozebrać? Przecież jak ten koleś ją gwałcił to OMG ... Po namyśle - rodzice by mi nie pozwolili w takim czymś zagrać.
A ten David mógł iść po policję. Co to policja by od razu wyśmiała? W takim razie też by od razu nie przybiegła jak by ujrzała dym wychodzący z domu.
Ja sobie nie wyobrażam, bo tak torturować to jakiś psychopata byłby zdolny, ale żeby te dzieci patrzyły na to wszystko i jeszcze były za i jeszcze ją popychały itp?! Czy to jest normalne?
Najbardziej znienawidziłam tą dziewczynkę w ciemnych włosach w warkoczykach. A to co jej zrobiła ta ciotka z tym kobiecym...punktem to było już przesadzone. Jak ten gwałt. I nadal nie mogę zrozumieć jak ona mogła się tak rozebrać przed chłopakami?
I ja na miejscu tego Davida bym od razu powiedziała rodzicom, poszła na policję itd.
9/10 - Chyba, trudno ocenić TAKI film

Hmm_Ciastko

Ahh no i ja jestem wrażliwa, było mi smutno, ale nie płakałam.

Hmm_Ciastko

Najciekawsze jest, ze w prawdziwej historii nie bylo nic o gwalcie. Nie wiem czy to zmyslil autor ksiazki, czy filmu. Chyba po to by nasycic widza spragnionego obrzydliwosci...

użytkownik usunięty
jezzezel

Autor książki to zmyślił, ale nie po to, żeby nasycić czytalnika. W posłowiu autor wspomina, że celowo zrobił z Ruth taką jędzę bez motywów, gdyż dla niego nie ma żadnego usprawiedliwienia dla takiego zachowania. Tacy ludzie zwyczajnie go wkurzają. Dodał gwałt pewnie po to, żeby dosadniej zobrazować okrucieństwo i zezwierzęcenie Ruth. Poza tym nie można tego filmu porównywać do prawdziwych wydarzeń, gdyż nie jest to film twardo trzymający się faktów tylko powieści. A Ketchum też nie miał zamiaru twardo trzymać się faktów i miał do tego prawo.