czy mogl by mi ktos wymienic filmy w ktorych tancza itd. itp. oprocz step up, dirty dancing i dziewczyny z drużyny?????
zgłosilas/eś mój temat do usunięcia żeby pokazac ze znasz filmy?
skopiowałaś/eś moją wypowiedź! jesteś wredna/y !!tak sie nie robi!!
bollywoodzkie filmy (chyba w każdym tańczą, specyfika tego gatunku), musicale (np. Chicago), W rytmie hip-hopu 2 (bardziej mi się podoba niż 1),
niczego więcej nie kojarze...
Roztańczony buntownik pokazywany był w Polsce również pt "Na parkiecie" a oryginalny tytuł brzmi "Strictly Ballroom"
Roztańczony buntownik pokazywany był w Polsce również pt "Na parkiecie" a oryginalny tytuł brzmi "Strictly Ballroom"
Hej. Ja staram sie kolekcjonować tego typu filmy. Oprócz tych które inni wymienili znam jeszcze lub posiadam: "Miłosną sambę"(również pt.Zatańcz ze mną) z udziałem Chayanne'a i Liz Curtis,"Zatańcz ze mną" z Jennifer Lopez i Richardem Gere, "W rytmie salsy"(równiez tytuł "Bo do salsy trzeba dwojga"), "Dirty dancing 2". Na razie tyle pamietam jak sobie coś jeszcze przypomnę to dopiszę. Pozdrowionka=)
Interesują cię o tematyce tanecznej, czy musicale z całymi ukladami. "A time fo dancing", "Wytańczyć marzenia", "Chicago", no większość musicali.
*Salsa(właśnie ściągam),
*Światła sceny,
*Rewanż(tańce uliczne),
*Wygrane marzenia(bardziej chodzi tu śpiew, ale taniec też jest),
*Faceci w butach (fajny o stepowaniu, w którym gra Adam Garcia :,
*Krok do sławy)
Najlepsze filmy zostały już wymienione wyżej.Pamiętam jak byłam zajarana jak mogłam zobaczyć Step Up w kinie xD
Jeszcze może: Billy Elliot, Footloose- na jego postawie wystawiają fajne spektakle w teatrach muzycznych:)