- jak w "Władcy Pierścieni" :)))
- pierwsze haiku Heca
- kazanie na mszy (warzywa :))) )
- leśny strażnik z cukrzycą ("Zrób coś. Zabij go, nie mogę na to patrzeć" :))) )
- Bella kontra dzik
- ryba a'la ślimak
- piosenka przy torcie
Każdy znajdzie w filmie coś co go mega rozbawi :) Polecam.
Piosenka na urodziny, i ten trwający ułamek sekundy grymas Ricky'ego na wers "once rejected, (now accepted)", to jest najśmieszniejsza rzecz jaką widziałam od dawna.
Kazanie księdza. xD Minister: You would think Jesus. I thought Jesus the first time I came across that door. It's not Jesus. It's another door. And guess what's on the other side of that door? Yeah, Jesus. He's tricky like that, Jesus.
Teksty z Terminatorem, i w ogóle postać Pauli z opieki społecznej, reakcja prowadzących program na jej zacietrzewienie co do Ricky'ego.
Poza tym że śmieszny, to film jest też bardzo wzruszający, ale nienachalnie, więc nie czujesz się zmanipulowany w płakanie. Chyba, że w kwestii pieska. :'(
Mnie mega rozśmieszył fragment jak Ricky tłumaczył kłusownikom co się działo w lesie jak Hec miał złamaną nogę xDxD
A dla mnie te króciutkie ujęcia, które są tak genialnie ustawione....
- scena, gdy po tym jak kłusownicy rzucili się na Heca, Ricki stoi ze strzelbą i strzela w sufit...
- w trakcie piosenki, gdy pokazywane jest jak udawało się im przetrwać w buszu, jak helikopter ich szuka, upolowane zwierzęta, kradzieże... jest moment gdy Ricki stoi na grani, strzela, przekłada strzelbę i odwraca głowę.... rewelacyjne ujęcie.
- gdy do piosenki Cohena obława wychodzi z lasu.... ciary na plecach po prostu.
Takich perełek jest pełno w tym filmie.
"Policja zarzuca swoje sidła i przypomina mi sie "Pierwsza Krew". John Rambo, jeden człowiek, naturalnie ich jest dwóch sa gdzieś tam, za wysoką trawą w tym buszu"
-Nie przestanę cię ścigać, jestem jak Terminator
-Ja jestem bardziej jak Terminator
-Ja byłam pierwsza, ty możesz być co najwyżej Sarah Connor. I to z pierwszej części zanim przypakowała
- Zjadłbyś coś? Głupie pytanie. Spójrz na siebie?
- Musisz potrenować zsiadanie z konia.
cały film jest ekstra
- piosenka urodzinowa
- Świnia 1 i 2
- haiku
- papier toaletowy
- wyczilowany ojciec dziewczyny
- Sam Neill w każdej scenie
- msza
- podpalanie szopy
- Majestical
-
dodam jeszcze
- scena gdzie Hec upolowal wegorza - mina Rickiego swietna :D
- scena z papierem toaletowym
- scena w chatce - kiedy Ricky opowiada o tym co robil z Hecem i bojka z mysliwymi
- ulamki scen z termoforem, taki niepisany bohater tej opowiesci :P
- Pobawimy się aż do końca?
- Będziemy strzelać aż skończy nas się amunicja, a potem wybiegniemy krzycząc "wolność!" i umrzemy w blasku chwały?
- Miałem na myśli do końca benzyny.
- Ja umieram w blasku chwały!