A jednak kino rosyjskie jest niezłe... może nawet wielkie. Siadając do tego filmu spodziewałem sie, że będzie ciężki, ale nie aż tak. Te trzy historie naprawdę ujmują. Widać jak ludzie w sposób wyrafinowany bądź też swoją biernością gotują straszny los innym ludziom. Pokazane może zbyt brutalnie, zbyt naturalistycznie, zbyt wiele brudu... ale w końcu jak niby to pokazać. To przecież prawdziwy, brudny Świat najniższego rodzaju prostytucji, więc nie ma co oszukiwać widza piękną koronką i falbankami. A w dodatku ukazuje radości dziewczyn, które przeżyły koszmar. Większość ludzi palnęło by sobie w łeb po takim życiu. Zwróćcie uwagę, że każda następna dziewczyna trafiała do biznesu w sposób bardziej brutalny i mniej zależny od własnej woli. Mimo że mi się podobał,to za bardzo go nie polecam- naprawdę "brzydki" film... mimo że poprowadzony wybornie.
Mnie film się nie podobał. Mnie on bardzo poruszył. Wzbudził we mnie refleksję, to, jak różnie toczą się nasze życia niezależnie od naszych wyborów.
Prawda. Film jest ciężki, brudny, okrutny. Ale prawdziwy.
To powinno dać do myślenia.
Muzyka bardzo mi się podobała.
Poruszający? Brutalny? Ciężki?..no tak...ale są filmy które w każdym możliwym sposób bija Prostytutki na głowę. Choćby Nieodwracalne jest jak dla mnie o wiele bardziej wstrząsające. Ale w sumie ja nie o tym, bo film mi się podobał...nawet zaryzykował bym powiedzieć że nie widziałem nic lepszego produkcji rosyjskiej..ale pewno większość osób stwierdzi że to temu że mało widziałem...:)...jedno jest pewne - polecam Prostytutki ludziom lubiącym nie tylko miłe, przyjemne i infantylne kino.
Zgadzam sie :) Nawet nie spodziewalem sie az tak dobrego filmu! Co prawda jest on ciezki ale myslalem ze bedzie jeszcze ciezszy. W ogole nie zaluje poswiecenia czasu na ten film! Jezeli ktos lubi filmy o takiej tematyce to jak najbardziej polecam
Jak można lubić film o "podobnej tematyce"????co to jest wogóle za "tematyka"??!! jabanie??!! gwałcenie??!! bardzo interesujące....jeśli ktoś szuka wrażeń...ALE JAKICH...?Szkoda gadać z wami... jesteście tak płytcy że aż szkoda na wasz temat pisać i strzępić język....tak płytkich ludzi jak Wy nie widziałam...i tylko wyobrażam sobie co robicie jak oglądacie scene gwałtu na tej młodej dziewczynie....po....ce!!!!!!!!
hehe...ubaw po pachy...hipokryta albo moher...tak czy siak to morał z tego jest taki, że to tylko w Polsce tolerancja jest na tak wyśrubowanym poziomie...
tak więc prowokacja się powiodła...APELUJE ludzie nie oglądajcie dramatów w których ukazane jest ludzkie cierpienie...bo to nienormalne...i wszyscy lubiący ten gatunek (dramaty) są nienormalni...lepiej udawać że podobne historie się w rzeczywistym świecie nie dzieją i oglądać produkcje Disneya. Alleluja zostałem nawrócony...:)
Kolejny pseudointelektualista ;-) taki mądry i nteligentny haha. szkoda tylko że nie zdaje sobie sprawy jaką sieczke ma zamiast mózgu... film jest dla ludzi nienormalnych jeszcze raz piszę którzy lubują sie w oglądaniu brutalnych scen i jeszcze piszą "miłe przyjemne i infantylne kino" to ciekawe co robisz w wolnym czasie człowieku /?haha
Jak to co robię?...napawam się oglądaniem brutalnych scen a jak takich nie znajduje w filmie to napadam ludzi i organizuje sobie takowe sceny na żywo...:)...a między tymi przyjemnościami pisze sobie na różnych forach z normalnymi i bardziej inteligentnymi prowokatorami, którzy w przypływie swego zaniku tolerancji wydają osądy na ludzi, filmy bez jakiejkolwiek argumentacji. Pewno doskonale wiesz dlaczego, bo jako prymitywna i przygłupia istota ciągnie mnie do sobie podobnych istot:)...I jeszcze taka mała podpowiedz która może ułatwić życie...czytaj ze zrozumieniem tekstu...wiem, wiem to dwie czynności naraz....
Pisałem że to właśnie nie jest "miłe, przyjemnie i infantylne kino". No czyli wyjaśnione...to jak zgoda...:)
Widzę że nie ważne co napiszę to i tak w swojej "mądrości " wiesz co odpowiedzieć. napiszę tylko że pomimo brutalności świata nie muszę oglądać i patrzeć na sceny przedstawiaone w tym filmie. nikt normalny nie musi. ale widzę że dla niektórych ludzi jest to cudownie przedstawiony obraz. jest tysiące innych filmów które wstrząsają i wzruszają i autor nie karze oglądać brutalnych csen gwałtu... i napewno nie są to bajeczki jak to napisałeś. może po prostu w mądrości swoich wypowiedzi zapomniałeś dodać że jednak troszke jesteś ograniczony ;-) zgoda ?;-)
Zgoda:)...bo ograniczony zapewne też muszę być na co dowodem jest pisanie z Tobą:)...żartuje już się nie wściekaj..:)...nie pomyślałem że możesz być człowieku ofiarą gwałtu i stąd się bierze to Twoje rozgoryczanie i złość do otaczającego świata...który trochę chyba nie akceptujesz, to by nas nawet łączyło. W takim razie zgoda jak najbardziej, wszystkiego najlepszego życzę:)
Pozdrawiam