Dzwonnik z Notre Dame

The Hunchback of Notre Dame
1996
7,4 76 tys. ocen
7,4 10 1 76079
7,4 19 krytyków
Dzwonnik z Notre Dame
powrót do forum filmu Dzwonnik z Notre Dame

Czy ten film został wydany na DVD w polskiej wersji językowej?Gdzie można go kupić?

Nox

Właśnie ja też szukam, ale obawiam się, że jest tylko na VHS, chociaż byłaby to paranoja, na DVD wydają jakieś kompletne szmiry i bajki sprzed kilkunastu lat, a tego filmu by nie było?

ocenił(a) film na 10
Alzirr

"Dzwonnik" jest jak na dzień dzisiejszy jedyną animacją Disneya z lat 90-tych, która nie wyszła na DVD.

akira894

Dzwonnika z Notre Dame można kupic na DVD (podobnie jak inne bajki Disneya, których nie wydał Imperial na DVD czyli Alicję w Krainie Czarów, Spiącą Królewnę (wyjdzie na DVD u nas prawdopodobnie w październiku 2008)itp.). Nie są to jednak wydania polskie, ale np. holenderskie - posiadają polski dubbing i polskie napisy do wersji oryginalnej. Może je kupić w sklepach internetowych lub na allegro: oto link do trwającej aukcji Dzwonnik z Notre Dame
http://www.allegro.pl/item223103546_dzwonnik_z_notre_dame_dvd.html

mam nadzieję, że trochę pomogłem :) pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Sparkling1986

Ja kupiłam swoją wersję na wakacjach w Paryżu, bo nie dość, że za śmiesznie niską cenę, to dvd dostępne było w prawie każdym, większym sklepie.

Swoją drogą to głupota i jeszcze raz głupota, żeby kosztem TAKIEJ bajki wprowadzać na rynek animacje pokroju Aut, czy kolejnej kontynuacji Lilo i Stitcha.

Jestem stanowczo przeciwna.

ellaine_2

A najdziwniejsze jest to, że "Dzwonnika..." na DVD nie wydali, a wydali takie "Mulan" i "Pocahontas", które co prawda są genialne, ale są też non stop puszczane w telewizji na zmianę na każdy Dzień Dziecka, Wielkanoc, Wigilię czy Sylwestra... Tymczasem "Dzwonnika..." puścili w telewizji raz, beznadziejną część drugą dwa razy i to wszystko... Chyba jedyną możliwością żeby Imperial wydał na DVD "Dzwonnika..." jest stworzenie przez wytwórnie (OBY NIE!!!) trzeciej części...

ocenił(a) film na 10
Nox

Wyszedł, ale jest dostępny chyba tylko na zachodzie (Francja, Holandia,
etc.). Ja swoje DVD (obie części) kupiłam we Francji.