Właśnie ja też szukam, ale obawiam się, że jest tylko na VHS, chociaż byłaby to paranoja, na DVD wydają jakieś kompletne szmiry i bajki sprzed kilkunastu lat, a tego filmu by nie było?
"Dzwonnik" jest jak na dzień dzisiejszy jedyną animacją Disneya z lat 90-tych, która nie wyszła na DVD.
Dzwonnika z Notre Dame można kupic na DVD (podobnie jak inne bajki Disneya, których nie wydał Imperial na DVD czyli Alicję w Krainie Czarów, Spiącą Królewnę (wyjdzie na DVD u nas prawdopodobnie w październiku 2008)itp.). Nie są to jednak wydania polskie, ale np. holenderskie - posiadają polski dubbing i polskie napisy do wersji oryginalnej. Może je kupić w sklepach internetowych lub na allegro: oto link do trwającej aukcji Dzwonnik z Notre Dame
http://www.allegro.pl/item223103546_dzwonnik_z_notre_dame_dvd.html
mam nadzieję, że trochę pomogłem :) pozdrawiam
Ja kupiłam swoją wersję na wakacjach w Paryżu, bo nie dość, że za śmiesznie niską cenę, to dvd dostępne było w prawie każdym, większym sklepie.
Swoją drogą to głupota i jeszcze raz głupota, żeby kosztem TAKIEJ bajki wprowadzać na rynek animacje pokroju Aut, czy kolejnej kontynuacji Lilo i Stitcha.
Jestem stanowczo przeciwna.
A najdziwniejsze jest to, że "Dzwonnika..." na DVD nie wydali, a wydali takie "Mulan" i "Pocahontas", które co prawda są genialne, ale są też non stop puszczane w telewizji na zmianę na każdy Dzień Dziecka, Wielkanoc, Wigilię czy Sylwestra... Tymczasem "Dzwonnika..." puścili w telewizji raz, beznadziejną część drugą dwa razy i to wszystko... Chyba jedyną możliwością żeby Imperial wydał na DVD "Dzwonnika..." jest stworzenie przez wytwórnie (OBY NIE!!!) trzeciej części...