PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=740}
7,4 51 tys. ocen
7,4 10 1 51394
6,6 22 krytyków
Elizabeth
powrót do forum filmu Elizabeth

Ciekawa jestem Waszych opinii porównujących wymienionych przeze mnie powyżej filmów.
Osobiście podobały mi się oba jednak jedną gwiazdkę wyżej oceniam Elizabeth z uwagi na fabułę - w Kochanicach króla dużo uwagi poswięcono perypetiom miłosnych króla i postaci Anny Boleyn w Elisabeth natomiast reżyser głębiej wnika w przedstawienie sytuacji w Anglii na której tle świetnie ukazuje osobowość Elżbiety. Nie mniej jednak uważam że oba filmy zostały świetnie zrealizowane a świetna charakteryzacja i kostiumy zasługują na pochwałę.

ocenił(a) film na 9
wilma87

Zgadzam się z Tobą. Ja bym jeszcze do tego worka dorzuciła film "Księżna" i mamy piękną kobiecą trylogię kostiumową. Pozdrawiam :-)

ocenił(a) film na 9
misery76

Księznej jeszcze nie ogladałam, ale zamierzam zobaczyć - mam nadzieję że film bedzie równie dobry jak dwa pozostałe.

ocenił(a) film na 7
wilma87

Z tych dwóch filmów "Elizabeth" zdecydowanie górą. Choć wydaje mi się że ten film mógłby być jeszcze lepszy.

ocenił(a) film na 9
Heatseeker

Byłby lepszy, ale wtedy ukierunkowany byłby tylko dla wąskiej grupy "znafców", a tak podobał się i stał się popularny również wśród plebsu :)