PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558960}

Elizjum

Elysium
2013
6,4 143 tys. ocen
6,4 10 1 142757
6,1 48 krytyków
Elizjum
powrót do forum filmu Elizjum

ze wszystkich szlagierów s-f z ubiegłych 12-14 mies. to właśnie Oblivion jest filmem najlepiej poskładanym i kompletnym. Liczyłem, że Elizjum pobije go na głowę ale ilość infantylizmów i schematyczności scenariusza nie pozwoliła na ochy i achy. Konkurencję stanowiły jeszcze w omawianym okresie: After Earth, Star Trek, Man of Steel, The Colony, World War Z, Stake Land, Ender's Game, Riddick i Last Days on Mars.

ocenił(a) film na 7
manuka

zapomniałem jeszcze oczywiście o Pacific Rim oraz dyskusyjnej w sensie czy to s-f czy nie - Grawitacji

ocenił(a) film na 7
manuka

Nie widziałem kilku tytułów. Dzięki za podpowiedź.

ocenił(a) film na 8
manuka

Zgadzam się co do Obliviona, chociaż początkowo - przed oglądaniem - byłem nastawiony do niego wręcz wrogo, nic mi się tam nie podobało: od Toma, po powielanie motywów z innych sci-fi. Jednak zapierające dech efekty, muzyka i tempo tego filmu są hipnotyzujące. A Elizjum, mimo wad, i tak lubię - oba filmy dały mi naprawdę dużo frajdy.

Przed wymienionym przez Ciebie "The Colony" przestrzegam każdego kto to czyta - to totalnie gorsza liga i nie da rady porównywać z Elizjum i Niepamięcią. :)

manuka

Stage land jest z 2010 roku.

ocenił(a) film na 7
blueSun

masz rację - pomyłka, miałem wpisać Europa Report;-)

manuka

hmmm, z tego wszystkiego osobiście wybrałbym Star Trek. A elizjum to trochę jednak inny rodzaj sci-fi. ale Oblivion zdecydowanie lepszy niz ten gnieciuch z Damonem to fakt :/