PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558960}

Elizjum

Elysium
2013
6,4 143 tys. ocen
6,4 10 1 142757
6,0 35 krytyków
Elizjum
powrót do forum filmu Elizjum

Zastanawiam się po tym jak obejrzałem zwiastun czy to może być najlepszy film Sci-Fi tego roku?Jak myślicie?

PictureMan

Możliwe,ale recenzje na RT i MC są baaaaaaardzo średnie.
Prawie nie ma tam narazie zachwyconych,za to trochę negatywów.
No zobaczymy.

ocenił(a) film na 7
PictureMan

Film zapowiada się ciekawie. Trailer super, naprawdę.. aż chce się iść do kina na ten film!

PS. Nie wiem czy wiecie, ale na początku drugiego trailera, na głowach tych robotów pisze "Policja", a po angielsku policja to police. o.O

daktyl3

Prawie masz rację to nie jest po Angielsku,ale roboty mają napis Policia a nie Policja.przez dwa krótkie i.

ocenił(a) film na 6
PictureMan

właśnie wróciłem z kina imax, jak dla mnie film kiepski
scenariusz pisał chyba jakiś lewak i odwołuje się zapewne do problemów usa z nielegalami z meksyku a przesłanie filmy przbmi "wpuśćmy ich wszystkich i dajmy darmową opieke medyczną, świat stanie się lepszym miejscem" :D

pakemonus

ok dzięki za opis co przedstawia scenariusz,a pod względem samych zdjęć,efektów specjalnych i filmu jako Sci-Fi też taki słaby?

ocenił(a) film na 6
PictureMan

efekty mi się nawet podobały ale walki w stylu "kamera lata we wszystkie strony i nie wiadomo kto kogo uderzył"
s-f trochę jest, zaszaleli z kapsułą "naprawiającą" człowieka, podobna do tej w piątym elemecie, o to lud się piekli w filmie i chce się dostać na stacje :D
gdyby bogaci pomyśleli to by usadowili taką na ziemi i mieli by spokój LOL

ocenił(a) film na 6
pakemonus

acha, kapsuła jest w każdym domu na elizjum, więc bogaci chyba z czystej złośliwości nie udostępniają biedocie :D

PictureMan

NAJ....NAJ,,,NAJLEPSZY!!PIEPRZYC POLITYKOW!!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
bartekn1976

strajk-utwor z 1986 roku=nikt o tym nie wie....a film ELYZJUM-mowi wprost PIEPRZYC "polskich politykow:=====STRAJK GENERALNY=11.wrzesien 2013 ....ONI nic nie robią...wazne,ze są wysokie pensje i żona polityka może miec FAJNĄ FURĘ(itp) i byC szanowana -a nie jak TY,TY,i TY =zaabiasz te 1500 zł.................STRAJK===ELIZJUM--strajk-elizjum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!

PictureMan

NAJ,NAJ..10/10............... tak samo jak......ALIEN,ODYSEJA KOSMICZ.2001,BLADE RUNNER,COS.................ITP

bartekn1976

No kurteczka idę sam się przekonać...jedni piszą tu widzę że przeciętny jest,a inni porównują z Blade Ruunerem czy Obcym.Więc do kina muszę naginać by wyrobić własne zdanie.Pozdrawiam wszystkich co już widzieli.

ocenił(a) film na 6
PictureMan

Myślę, że dopiero po premierze można wysuwać taką hipotezę xd

ocenił(a) film na 6
PictureMan

Po wczorajszym seansie myślę, że tak. Moim zdaniem film naprawdę świetny, napięcie utrzymuję się od pierwszej do ostatniej minuty filmu. Polecam.