Solidna rzemieślnicza robota. Scenarzysta odrobił zadanie domowe - film zawiera wszelkie
potrzebne elementy by teoretycznie porwać widza historią. A że tak się nie dzieje... no cóż
rzemieślników jest wielu, a do wizjonerstwa trzeba dorosnąć. Wizualnie - bez zarzutu. Można
zobaczyć, ale określenia "Zajebisty film", czy "Najlepszy film s-f roku" mooooocno przesadzone.
Zobaczyć i zapomnieć. Nie jest to kamień milowy w dziedzinie filmów sf.
Hmm. Trudno odpowiedzieć. Dystrykt 9 widziałem jakiś czas temu i sądząc po tym co z niego pamiętam, a pamiętam niewiele nie był to również porywający film. Pamiętam dzielnicę biednych robali - przybyszów z kosmosu kontrolowanych przez złych ludzi, więc pewnie dlatego ludzie piszą o podobieństwach. Mnie bardziej przypominał zeszłoroczną "Pamięć Absolutną", może dlatego, że jeszcze nie uleciała z mojej pamięci...
dzięki za info. Mi Dystrykt 9 bardzo się podobał, więc chyba wybiorę się na Elizjum. Podobają mi się te odniesienia do aktualnych gospodarczych i politycznych realiów.
Jeżeli tak no to Ci się będzie podobał - szczególnie w kwestii odniesień do służby zdrowia :)
Ja czekam głownie na ten film :)
http://www.youtube.com/watch?v=vP0cUBi4hwE
Mam nadzieję ze będzie dobry .Tez mam zamiar wybrac sie na Elizjum .
A z tych co oglądałem to oblivion mi sie podobał nawet :) man of steel wmiare dobry ,iron men niestety mi juz nie przypadł do gustu ,o ile pierwsza częśc tak 2 i 3 znacznie gorzej.
Czekam jescze na thor 2