PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558960}

Elizjum

Elysium
2013
6,4 143 tys. ocen
6,4 10 1 142757
6,0 35 krytyków
Elizjum
powrót do forum filmu Elizjum
ocenił(a) film na 7
krzysiek_36

Jak dla mnie jak najbardziej! Porządne kino s/f, niezła fabuła, kozackie efekty specjalne, ogólnie kino komercyjne ale w dobrym tego słowa znaczeniu! :-)

ocenił(a) film na 3
krzysiek_36

Na nie w kinie - szkoda kasy.

użytkownik usunięty
krzysiek_36

tak warto. trzyma klimat dystryktu 9. irytujace jest krecenie z wolnej reki w wielu scenach, w ktorych rezyser chcial dodac scenom dynamiki a wyszedl oczopląs. Ogólnie polecam fanom SF, jak zwykle swietna gra Sharlto Copleya - nareszcie w roli czarnego charakteru ^^

ocenił(a) film na 10
krzysiek_36

w 100% dla fanów S_F. Widziałeś dystrykta? wbijaj do kina na Elysium!

ocenił(a) film na 7
nibru_ade

Ok:) tak widzialem dyskrykta.....

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
krzysiek_36

Jeśli jesteś fanem sf to po prostu musisz obejrzeć ten film.Natomiast jako "cywil" to już niekoniecznie ;) W warstwie wizualnej jest nieźle.Scenariusz niestety kuleje, a zwłaszcza razi to subtelne jak uderzenie sztachetą,przesłanie.Dystrykt 9 wysoko postawił poprzeczkę a Elizjum nawet do niej się nie zbliżyło.Mi w sumie najmocniej w pamięci utkwił Kruger,a dokładniej aktor odtwarzający tą rolę.Najdziwniejszy akcent jaki w życiu słyszałem.Coś jak Colin McRae podniesiony do kwadratu ;)

ocenił(a) film na 8
krzysiek_36

Podobał ci się District 9? Zobacz Elysium. "E" nie jest jak "D9", ale na pewno nie jest to papka a la Transformers. Nie podabał się "D9", a jesteś fanem SF? I tak zobacz Elysium.

ocenił(a) film na 1
krzysiek_36

Jeśli podobał Ci się Dzień Niepodległości, 2012 lub Pojutrze to wybieraj się śmiało do kina. Jeśli nie - odradzam. To zupełnie inny film niż D9, zdecydowanie bardziej podobny do typowo hollywooddzkich "dzieł".

użytkownik usunięty
krzysiek_36

sraj na ten filmik to guwno.
foster i łysol will hunting zbieraja na emeryture i dragi

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 9
krzysiek_36

Rewelacyjny film ! ;) Szczególnie w Imaxie. Polecam Ci .