PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483528}

Enen

2009
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 13865
5,1 8 krytyków
Enen
powrót do forum filmu Enen

8/10

ocenił(a) film na 8

widziałem wczoraj - taki plus pracy w kinie;)

film jest bardzo dobry przejmujący i wzruszający a także zaskakujący. dawno nie widziałem tak dobrego polskiego filmu! ciekawił mnie tytuł - jaka jego geneza? otóż jest to bardzo proste. ENEN to fonetyczny zapis zwrotu "NN" czyli nieznany.

polecam!

nie moge jeszcze zagłosować ale ode mnie film ma 8/10

ocenił(a) film na 8
Bydghost

Ja widziałem go dziś na premierze w KINOTECE i muszę przyznać Ci racje :) również daje 8/10.

Trzeba przyznać, że jeśli Polak chce to i potrafi i może dać z siebie wiele. Zresztą ten film wiele dobrego w sobie ma - od ciekawych tekstów po akcje która jest interesująca i pokazuje dobrze szkołę aktorską.

Hipokinetyk

Ja też się zgadzam w całej rozciągłości - 8/10.

ocenił(a) film na 7
Bydghost

Zgadzam się, film, który trzeba obejrzeć! Naprawdę bardzo dobry! Nie mogę się zgodzić, żeby nazywać ten film thillerem, bardziej nazwał bym go dramatem psychologicznym z domieszką napięcia, ale sprawia to, że film ma swój niepowtarzalny klimat. A sama fabuła? Niebanalna, niekomercyjna, odkrywcza, zaskakująca... Gorąco polecam!

Bydghost

tymi postami zacheciliscie mnie do obejrzeniafilmu:) bo fanem polskiego kina nie jestem i niegdy nie bylem i trudno mnie przekonac do rodowitego filmu,bo wiele razy sie nacialem:/

ocenił(a) film na 6
Bydghost

Trochę zmarnowany potencjał. Ogólnie dobry film, fajny scenariusz,niezła gra aktorów, ale wychodziłem z wrażeniem że dużo więcej można było z tej historii wyciągnąć. No i przede wszystkim dość banalne zakończenie. 7/10

ocenił(a) film na 8
Ptery

Czy ja wiem czy zmarnowany potencjał? Raczej nie koniecznie, bo wiele można sobie powiedzieć. Zresztą najlepsze jest kiedy reżyser zostawia nam otwartą furtkę dla nas - odbiorców :) Wiele filmów można jeszcze trochę dopieścić, ale chodzi o to co sam film w sobie ma - jeśli czegoś w nim brakuje -- cóż, da się o tym bardziej pomyśleć :)

ocenił(a) film na 8
Hipokinetyk

też pracuję w kinie, widziałem dzisiaj 8/10

ocenił(a) film na 8
al_joker89

8/10,lekko naciągam tę ósemkę.Nie mam uwag,otwarte zakończenie filmowi raczej służy.Dzień wcześniej oglądałem ,,Zniknięcie",tam też zostawia się przestrzeń dla widza do interpretacji.
Nie służy natomiast,w moim odczuciu porównywanie go do ,,Wodzireja" czy
,,Komornika".Wierzę,iż to autonomiczna historia opowiadana bez silnych korelacji z tamtymi obrazami.Ukłony,esforty