PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483528}

Enen

2009
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 13867
5,1 8 krytyków
Enen
powrót do forum filmu Enen

Dlaczego warto? Otóż największym atutem tego filmu jest nieprzewidywalność! Często oglądając filmy (nawet tzw. 'dobre', 'arcydzieła') rozczarowuje mnie przewidywalność wydarzeń. Dzieję się scena 'A' i w momencie jej trwania wiem co wydarzy się w scenie 'B'.
W filmie Enen każda scena jest zagadką - można połączyć pewne fakty (reakcje na poszczególne rzeczy/fakty chorego Pawła) ale nigdy do końca nie wiemy co wydarzy się za chwilę i jaki będzie finał.
Nieliczny film, który chciałoby się oglądać dłużej.

add00

Zgadzam się z pzredmówca,jednak moja ogólna ocena to =8/10 .Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
add00

Dokładnie, żałuję, że akcja filmu nie była bardziej rozbudowana. Największym rozczarowaniem podczas oglądania był moment, kiedy film się skończył :)

ocenił(a) film na 7
add00

Dziwne bo ja jakoś już po pierwszej rozmowie domysliłem się że enen jest.....

SPOJLER!!!

conajmniej krewnym tego goscia
i coś nabroił w przeszłosci, że zrobili z niego warzywo.
Potem tylko czekałem na lepszy finał
i niestety rozczarowałem się miałkoscią tej historyjki :(

Dobrze że przynajmniej Szyc jak zwykle mnie nie zawiódł :)

ocenił(a) film na 9
cronin35

Domyśliłeś się, tak? Więc nie wiem co Cię zdziwiło. Napisałem: "można połączyć pewne fakty (...)" - czyli można się domyślić; "(...) ale nigdy do końca nie wiemy co wydarzy się za chwilę" - bo pewności brak.

ocenił(a) film na 8
cronin35

A sprzedasz mi numery Totka?

ocenił(a) film na 8
add00

Zgadzam się , warto. Film Falka budzi "moralny niepokój" bez przegadania i przynudzania. To duży atut. Świetny klimat, choć nieustannie wprawiał mnie on w przekonanie, że akcja dzieje się w późnym PRL-u. No ale dla mnie, młodej dzierlatki, lata 90 to już prehistoria.